açıklamalarınızı dede'den itibaren yaparsan daha açıklayıcı bilgiler alırsınız dede'den doğu'ya doğru gelerek anlatsanız taşlar yerine oturur..
novanda ustam senin ölçü doğrudur ben tahmini rakam yazmıştım iki çeşme arasındaki mesafeyi ölçmedim büyük çeşmenin akar tarafı kuzey doğu küçük çeşmenin akarı güneye akmaktadır buyük çeşmenin karşısında bulunan erik ağacı dikkatimi çekiyor benim için senin düşüncende önemli allaha emanet ol saygılardedeye mesafesi 123 metredir eski yerleşim yerinin girişindedir. haçlı yalak güzelmiş 2 çeşmeninde ayrıntıl olarak yönlerini ve ara mesafelerini belirtirseniz sevinirim
wolf 52 ustam ağzın bal damlıyor güzel şeyler yazmışsın çeşmenin arkasındaki kayaları gezme fırsatım olmadığı için resimleride çekemedim üçüncü çeşme bu çeşmelere uzak üçgen yapıyor üçüncü çeşmenin parası ahlat ağacından alınmış yapmış olduğun güzel yorumlara teşekkürlerhaçlıçeşmeyle oynanmamış güzel kasası da var sanrım fotraf aldatması değilse şayet... yeminide vevcut kasa işretide... de çeşmesi hak etden güzelmiş... bu çeşmenin arksındaki sıra kaylarda güzelmiş...::::::) keşge sol trfın resimleri olsaymış... ve tam arkasının... birde bu 3 cü çeşme nerde... yolun dirsek yapan yerinde çeşmesi olması gerek... 3 gen bahçe .. ve ya mezarlık olması gerek... bu bahçenin bir ucu oval gelmsi gerek ve su gözü olması lazım... tam o oval yerde???
battal gazi ustam eline koluna sağlık saygılar
Allah yardımcınız olsun ustam.. saygılar sevgiler.battal gazi ustam eline koluna sağlık saygılar
mavran ustam iyi dileklerin için allah razı olsun ustam işaretlemiş olduğun yerlere ben bakmadım ne söylesem yalan olur ama sen beni uyandırmış oldun gittiğimde daha dikkatli bakarım saygılar
Ustalarım yazmış ilave olarak eklemek isterim,Çeşmenin dış duvarları yıkılmış ancak ana yapıt sağlam kalmış veya sonradan onarılmış ancak yinede şunları öğrenmek isterim. ilk olarak kırmızı olan yerde kabartma bir işaret var mı, bana mı öyle geldi, beyaz olan yerde bir işaret var mı yeşille işaretli yerden içmek çok hoş olur, yer harika birde bunun altındaki yeri bulabilsen o daha harika olur. Allah yardımcımız olsun.
novanda ustam çeşmenin yalaklarına sırtımı verdiğimde eriği görüyorum kuzey istikameti mesafeyi ölçmedim su içerken baktığım yön kuzey doğu saygılarçeşmeye sırtını verdiğinde erik ağacınımı görüyorsun eriğe bakarken yönün kuzeymi güneymi ve ara mesafesi ne kadardırçeşmeden su içerken baktığın yön kuzeymi