Selam aleyküm
@BoZKurT ustam etrafta açılmış mezarlara denk geldiniz mi hiç? Attığınız resimlerle alakalı mezar olmaya müsait bir çok alan var tabi burada önemli olan değerliye odaklanmak. Bir kuyunun olduğundan bahsetmişsiniz Kilise olabilir dediğimiz alan ile kuyu arası tahmini ne kadar ve yön olarak nasıl kalıyor kuyu ile kilise? Birde şöyle yükseklerde bölgeye hakim bir yerde düzlük ve harabe şeklinde olan bir yapı gözünüze takıldımı? Çok güzel bir bölge tek sorun yapılar Yen'i yerleşim yerine yakın galiba? Ben olsam ya değirmenden yola çıkar değirmencinin mahzenine odaklanırım yada kiliseden yola çıkar papaza odaklanırım. Taş kesimleri farklı medeniyet işlerini gösteriyor gibi bu durumda da işler birbirine karışabilir.
aleykumselam ustam,
açılmış mezarlara denk gelmedim, neredeyse yok diyebilirim. kuyu buraya kuş bakışı 300 metre aşağıda derenin kenarında. kilise varmı bilmiyorum. sizin kilise ye benzettiğiniz yer ile arasını soruyorsanız yine kuş bakışı 400 metre kuzey güney yönlerinde.
yükseklerde çok yükseklerde düzlük bir alan var, hakim tepede. ve orada yapı olarak eski bir türbenin kalıntıları var, ve çevrilmiş bir alan var, toprağa taşlar gömülerek çevrilmiş.
aslında yeni yapılar hep bu resimlerin olduğu yere yakın yapılmış, yoksa köy içi hep eski yerleşim ve yapılar.
değirmenicinin mezarı nı buldum, benden önce uçmuş. bana kalan papaz dır.
buldugum değirmenci mezarı , derenin son değirmeni, ve ayrıca önceki konuya konum olarak çok yakın.
selamunaleykum, delikli kaya ve iç içe kare oyma yıllar evvel doğa gezisinde rastladığım bu işaretler hala çözüme ulaşmamış. bende tekrar yükleyip yoruma açmak istedim.
www.definemekani.com
birdepaint ekleyim.