evet lacivert ustanın tesbitleri çok dogru çözümü yapılmış tır burada birde pencere önleri merdivenler önemlidirKıymetli kardeşim burada benim gördüğüm kadarı ile izden işaretten seni yönlendirme imkanı yok gibi mavran ustamızın da ifade ettiği gibi şöminenenin baca kısmının ve ateşin yandığı bölümün ve ocağın önünde yerde sal taş varsa altına bakılmalı birde evin kapısından girdiğinde sol tarafta makkat dediğimiz sedir oturma yeri orası günlük kullanmak için güveç içinde bir miktar para bulundurulan yerdir genellikle makkatın içine gömülü bir güveç olur ağzını kapatan küçük düzgünce bir taş ve üzerine sergi serip minder koyup üzerinde otururlardı kontrol etmende fayda var malum bulunduğumuz bölgede tek tük ayakta kalan ermeni evlerinde gözlemlediğim kadarıyla birde direkleri incele yük taşımayan alakasız dikilmiş direk varmı varsa dip kısmını incele ben bir evde denk geldim dibinde bulunan taşın üzerinde çok ince yazılmış bir yazı zer yazıyordu yani eski türkçede altın demek açmadım ortam müsait değildi sahibi bağırsak kanseri tedavi görüyordu bir dahada haber alamadım nasip diyelim mevlam sizinde hakkınızda hayırlı olanı nasip eylesin inşAllah...