büyük çoğunlukla oyma bölgeye göre değişiyor tabii kabartma olanlarıda var çizime pek rastlamadık
@teeery ustamUstam selamlar saygılar.benim tesbit ettiğim resimlerde bir tek çocuğun çektiği iki öküzün bir tanesinin kafası kabartma diğer bir çoğu kayaya çizim.çizimler kayanın yosun tutmuş yüzeyınin sert bir metal ile alınmış olması ile oluşuyor. işaretler bakış açısına güneşin veya gölgenin oluşuna göre az veya daha net görünüyor.bazı işaretler de murçla şekillendirilmiş.bu bulduğum mevkinin iki ana işareti var.bir büyükçe bir kayaya kaplumbağa şekli verilmiş ikincisi düz bir kayanın üzerine iki kaya kondurulmuş birisi büyükçe bir küp e benziyor ve bu küp e benzeyen taşın üzerine rabia işareti diye tanımladığımız dört parmak kapalı bir parmak içerde olan bir taş yerleştirilmiş. el işareti gibi.yerleştirildiği nereden belli.eli bilekten kesmiş gibi düz şekilde küp ün üzerinde.ha bu işlerle ilgilenmeyen biri bunların hiçbirini anlayamaz. bu mevkideki işaretleri oraya giden normal halktan insanların hiçbiri göremez.bir de bu mevkinin halk arasındaki ismi halen daha hırsız eresi diye anılıyor.bundan 40-50 yıl öncesine kadar eşkiyalar burularda yol kesin halhı soyarlarmış.buranın rakımı 2450 metre yazın dahı soğuk bir mevki.eskiden kervan yolları geçermiş buradan.şimdi ise oldukça ıssız bir mevki.yürüyerek 3 saat te gidiliyor.emin ağa mezarı arkacık değirmeni vs. buralarda.bu işaretleri ararken resimleri kayalarda direkt göremiyorum.resimleri çekip tablette inceledikten sonra görebiliyorum. kafanızı ağırttım .bu resimlerin bir kısmını atacağım .yardımlarınızı bekliyorum selamlar.