çalkaya usta konuyu kapadığınız varsayımıyla bunları yazıyorum,oysa ben imani endişelerimden dolayı bu define sevgisinin bizi nerelere götüreceğini merak ettiğimden benden önce bu işe başlamış ustaların özellikle profilde gördüğüm sakallı güngörmüş abilerimin yorumlarını rica etmiştim,ama buna vakit bırakılmadı konu kapatıldı yönecimizde bunu beğendi,patron beğnirmi bilemem, çünkü her sitenin yoruma ve katılıma ihtiyacı vardır, konu dini bir konu değil onların inançlarıyla ilgili diyorsunuz inanış dini bir konudur ,eşkiya belgeleride çok eski çağlara ait bir belge değil ikiyüzyılöncesi ve bu adamların birkısmı müslüman ismini taşıyor,bir kısmıda rum yani hırıstiyan,yer osmanlı toprakları,şimdi söylermisin usta,topkspı silivrikapı taşköprü vs yer mevki muhit ismimi yoksa tapınılan tapınak isimlerimi, demek istediğim değer verdiğiniz eşkiya belgelerini türkiye sınırlarıiçinde tutma ve konuya insanların her taraftan rağbet etmesi için söylenen mübalağlı kafa karıştıran gereksiz şeyler ,, allah cc, kuran da necis pis diye isimlendirdiği şeyleri,bizim güzel görmemiz,okumamız çirkin bir şeydir, allah cc ayetlerini hafife almaktır,belgeleri yazan eşkiyalara unu tercüme ettirip,bulamayınca piyasaya sızdıran ermenilere göre haç domuz güzel olabilir,bize göre ise pis ve necistir,onları övücü sözler yerine inancımıza uygun cümleleri kurdurmak yöneticilerin görevidir,,,,, unutmamak gerek her şey zıddıy la kaimdir,beğenin kırıtter olduğu yerde ,beğen meme hakkını kullananları yadırgamamak gerek,,,,, çalkaya ustanın dediği gibi hepimiz insanız hata yapa biliriz, selametle kalın,,