eyer için yorumlarınızı bekliyorum dostlar | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

eyer için yorumlarınızı bekliyorum dostlar

Kervan07

Vip Üye
Cevap: eyer için yorumlarınızı bekliyorum dostlar

ustam güzel bilgiler icin sagolun..yarin size insallah güzel resimlerle gelirim. bingöllü kim bilmiyorum ama o paranin hayrini görmemiştir..allah önce insanin gözünü doyursun insallah.her şeyin bir karşılığı vardır. 350 kg altinin beşte birini zaten dağitmak zorunda idi ama aç gözlülük insanin aklini alır..
allaha emanet olun hayirli geceler ustam

ibrahim181

Kullanıcı

değirmenci arkadaşım dün sorup soruşturdum anlatığınız gibi yerde cıkma su ve hemen ilerisinde eski yerleşim kalıntıları var ve patika yol geçiyor yanlız değermen konusunda bilgileri yok.allah nasip ederse bayramdan sonra gitsem oraya öncelikle tam olark ne yapmam lazım nereye bakmam lazım ve eyerin dışında ne gibi işaret görmeliyim bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum saygılar

operatör

Yasaklı
Yasaklı

gümeye bak . yukarıda merdivenlerde vardır. zirveyye cık orada daha cok işaret görürsün

Süper Usta

Yasaklı
Yasaklı

bu taş eger den çok çökmüş deveye benzıyor bu taşın oldugu yerde bır boşluk tesbıtı yapmak lazım
bu taş köklumu

ibrahim181

Kullanıcı

taşın köklü olup olmadığını bilmiyorum. ama dediğinizi dikat alacam tşk.

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

devenin de semeri var hiç işaretini görmediğim için benziyor diyemedim, ama deve her zaman doğulu batılıdır, yanından bir patika gider yamaya sarar bu yama deve boynunu andırır, zirvede kale yıkıntısı şart olacak, kaleden ötede yığması şart olacak çünkü hörgücünün kodlamasıdır. devenin önünde çıkma suyu vardır berisinde dere ve derede şifreli köprü vardır, çıkma suyu ise zemin kodunda olmaz bir insanın ayakta gögüs hizası yüksekliğinde çanaklı çeşmedir zira deve zemine eğilip su içecek boyutlarında olmadığından şifrelemesini görmüşüm canlı canlı parasıda güzeldir 700 kğ kadardır, atın ki 350 eşşeğin kide kendi ağırlığı kadardır. işaretleri kırmayalım kaçak kazı yapmayalım. saygılar

Kervan07

Vip Üye

ata benzeyen bir binek taşı biliyorum.yönü batı ve dereden 100 mt yukarda yamacin hemen bittiği yerde..burda nelere dikkat etmem gerekir, ne aramam gerekir?
değirmenci ustam size bahsettiğim eyer taşın resimlerini çektim ama şu an burda internet olmadığı için foruma ekleme yapamiyorum. nasipse bayramdan sonra..telefonun interneti ancak yazi yazmaya yetiyor..
eyer taşının olduğu yerde dikkatimi ceken ise traşlı bi kayada küçük ve işareti..V nin açık olan kısmı 6cm. burdaki V işareti ne anlatir bize? selamlar saygilar

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

kervan 07 V işareti eyerin sağ tarafında olsa gerek öylemidir, V üç alternatifli rakamdır pozisyonunu bilmek lazım, eyerin sol yanında üzengisi oymadır, sağ tarafı bayır aşağı eğimlidir, eyerin 11 veya 13 adım solunda kayada bağlama halkasını bulacaksın demir veya yontmadır, doğuya doğru giden patikanın 100 ila 150 adım mesafede yolun üstünde çıkma su ve bir düzlük vardır bu düzlüğün bir tarafı duvar örgülüdür, çıkma su ile düzlüğün arası yedi adımdır, daha ilerde yol ikiye ayrılır aşağıya dereye giden değirmen yerine gider, sola giden ev yerine gider, ev yerine yakın fırın yeri ve büyük harman yeri vardır, ev yerinden 200 metre civarı daha yukarda kilise vardır, bunlar yoksa sen eyer diye benzetiyorsun. hoşçakal

Kervan07

Vip Üye

ata benzeyen binek taşının sağ tarafı bayirdir.V işareti atın sol tarafinda baş kısmında.V işaretinin sivri ucu atin tam arkasini gösteriyor. zaten V nin açık olan kısmı 3cm. 3 adım attığımda yine atın arkasina denk geliyor.orda da yerde 2 adet taş var..

eyer dediğim taş ise..V işareti barındırmıyor. eyerin baktigi 10 adim istikametinde sağindaki kayada bulunuyor V işareti. eyer taşinin tam önünden kuru dere geçiyor.eyer taşının yukarisinda çıkma su var dediler ve orda patika yol var ama ben gitmedim geç oldu ve eve döndüm.
at ve eyer tasinin konularini acarim bayramdan sonra ve detayli yorumlariz insallah..hayirli sabahlar ustam

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

arkadaşların dikkatine bir eyer çeşidi daha var onda taşı yontup maket ata benzetmişler ve takımları etrafında dağınık halde yerdedir, yani bir tarafında eyer, bir tarafında, çul, bir tarafında kırbaç diğer tarafında bağlama tokası resimleri resmedilmiştir, burdaki şifreleme tekniği daha değişiktir ve karmaşıktır, akdeniz bölgesinde bir yerde var vatandaş kırmış içinde para aramış bir deyim vardır, gelde bu eşşeği bu dereden geçir deyimi kırılan işretleri anlatmaya uyar, ben istesem bile bu işaretleri uyduramam ustamdan belgeleri üzerine öğrenmişimdir, en çok ilgimi çoban ve koyunları ile köpeği çekerdi ama dedikodusu bile yok, birde yılan ayıyı ayı tavuğu kovalar üçlemesi iran tarafındamı kaldı bunlar acaba, saygılar

Üst Alt