Gıybetin Mahiyeti | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Gıybetin Mahiyeti

MAVRAN

Vip Üye
hayrola ustam bir sıkıntımı var anlamadım konuyu tam

Ustam çok teşekkürler bu konuyu açtığınız için çok faydalı olucagını düşünüyorum herkez için. Umarım o şahıslar bu yazıları okurda pişman olurlar. Allah bizi şeytana uydurmasın korusun Yüceler Yücesi.

Allah razı olsun ustam
Eline sağlık
Bir sıkıntı var ise yönetim ve mekan olarak her zaman yanındayız

gıybet iki kısımdır.
gıybetini yaptığın kişide sölediğin şeyler varsa,onun guybetini yapmışsındır.
sölediğin şeyler o kişide yoksa onun hem giybetini hemde fesatlağını yapmışsındır..
hani bazı cahil kimseler diyorlaryaa ben karşuısındada olsa sölerim yüzünede olsa konuşurum.
halbuki cahil her ikisinin sakıncalı vede gunah olduğunuı bilmezmiki yapsın konuşsunn.
MAVRAN kardeş sen karlı çıkarsın bu işte yeterki send eonların düştüğü durumlara düşme.
bir fakir.baba kardeşinin tavsiyesidir.
ben şahsen beni gıybet etmelerini çok isterim..
beni gıybet edendende rabbim razı olsun..
yerinde bir konu olmuş gönlüne eline sağlık be mubarek..

Sevgili dostum senin aramızda gelip geçici biri olmadığını adam gibi adam olduğunu hepimiz biliyoruz ayrı bir yerin ve ayrı bir değrin var bir mümin kardeşimiz olarak her zaman baş tacısın... size çamur atanlar iyi bilsinlerki attıkları çamur er yada geç kendi suratlarına çalınacaktır için rahat olsun akar su pislik tutmaz...

Sevgili kardeşlerim Allah sizlerden razı olsun, Musa a.s.dura çıktığında Allah'a sordu kimler onlar diye Allah'ın verdiği cevabı hatırlayın. sizlerden ricam bir süre bekleyin elbet bir açıklama yapma gereği duyan olacaktır. Ancak bu konuyu sürekli gündemde tutalım da bazı kardeşlerimiz okusun, okusun ki ıslah olur belki aklı başına gelirde iftira ve fitneden uzak durur, yoksa ben onları Sıratı müstakimde bekliyor olacağım.

MAVRAN

Vip Üye
Sevgili Kardeşlerim! Ömrümün hemen hemen büyük bir kısmı geride kaldı, nasıl diyor ozan " Aşağıdan yukarıdan yolun sonu gözüküyor" benim içinde öyle. Günahımı alanlar almaya devam adin az kaldı bitirmek üzeresiniz inşallah, sonra ben sizin sevaplarınızı almaya başlayacağım. Ağızlarınızda ki et barçalarının tükürün. Ne diyor Allah Resulü (s.a.v.) kardeşlerinin gıybetini yapanlar onların etlerini yemiş olurlar, bununla ilgili yaşanmış olaylarda var bilen kardeşlerim vardır yazsın lütfen.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
siteye katıldığınız günden bu ana kadar, yaptığınız yorumlar ve açtığınız konular zatıalinizi,insani ve manevi değerlere haiz saygın bir kardeşimiz olarak görmemizi ve buna bağlı olarak bu insani değerleriniz sizi sevmemize vesile oldu.
sizi rahatsız eden üzen her gelişme , bir kardeş duyarlılığımız gereği bizleride üzmüştür.
hep birlikte dua edelim inşaallah bu huyundan vaz geçer.
hangi konularda ne söylüyor bilmiyoruz ama buradaki faaliyetlerinizin ,başka bir şekilde aktarılması veya gammazlanması gibi boyutlarda ise lütfen bize rapor ediver,görelim değerlendirelim.
kardeşin kardeşinin aleyhinde olduğu,aile ortamına yakışmayan hiç bir yaklaşımı ne kabul eder,nede anladığımız anda buna müsade eder ortam veririz inşaallah.
mavran ustam biraz sabır edelim,huylu huyunu bırakmazsa lütfen bilelim.
sağlıcakla.

MAVRAN

Vip Üye
hayırdır mavran ustam sizi üzen kimdir bilmek isterim.hakkınızda kimler iftira atmış? sizi üzeni bizde sevmeyiz!
Teşekkür ederim kardeşim, biraz zaman verin her şeyi yazacağım bekliyorum kendisi bir açıklama yapsın eğer yapmazsa öyle bir yazı yazacağım ki değil bir daha bu sitede yazmak buraya bile giremeyecek.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
hayırlısı ustam zananında inan birileri bize çok saldırmıştı hala degişik isimlerle takip etmekteler bence salla gitsin deymez bu aralar baya sıkıntılılar

MAVRAN

Vip Üye
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Ulu Rabbimiz! Senden, arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz.Ve yine diliyorum ki bizim için yanlış düşüncede olanları , yanlış sözler sarf edenleri, ardımızdan fitne, fesat edenleri Sen Affet ve doğru yola ilet.

TEVFiK

Vip Üye
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Ulu Rabbimiz! Senden, arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz.Ve yine diliyorum ki bizim için yanlış düşüncede olanları , yanlış sözler sarf edenleri, ardımızdan fitne, fesat edenleri Sen Affet ve doğru yola ilet.
Amin'Aminn Saygılar sayın ustam Elinize ve emeğinize sağlık.

Üst Alt