Sevgili dostum senin üzülmene dayanamıyorum...
Tevvekkül ne demektir benden iyi bilirsin...
Mevlamın rızasını kazanmak neyi gerektirir...
onun takdirinin bu olmadığınımı düşünüyorsun...
ASLA...
Onun takdirine rıza gösterip bu girdiğimiz imtihan salonundan yüzümüzün akıyla çıkacağız...
nefse ağır gelen çok badireler atlattığımız gibi bunuda atlatacağız öyleki narında hoş nurunda hoş noktasına gelinceye kadar...
Bizi bilenler bilecek bilmeyenler bilmeyecek...
Bizim bu dünya misafirhanesinde kalışımız çokta uzun değildir...
Bazı insanlar hased edecek bazı insanlar kin garaz içinde olacak bazı dost bildiklerimiz iftiranın husumetin kıralıyla bizi karşı karşıya bırakacaklar... neden... bunu bizim için yapacaklar.. bizim ebedi kalacağımız cenneti kazanmamızı sağlayacaklar... mevlam cennetini satılığa çıkarmış bedeli de öyle ikitane iyilik yapmakla ödenmiyor kötülükler karşısında türlü çile ıstırap ve elemler karşısında göstereceğimiz tahammül direnç samimiyet ve tevekkül nisbetinde ödenecektir bu bedel...
Hadi sevgili dostum bize şah damarımızdan daha yakın olan Rabbimiz bizi biliyor başkaların haberdar olup olmaması yolculuğumuzda çakıltaşı mesabesinde olsun...
Kaldıralım ellerimizi semaya...
Açalım gönlümüzü mevlaya...
Dudaklarımızdan duamız dökülsün...
Bismillahirrahmanirrahim..
Ya Hak.. hakkı en iyi bilensin beni ve sevdiklerimi hak yolundan doğruluk yolundan ayırma...
Bana diken atanlara benim gül atmamı nasip eyle...
İlahi senin rızana uygun amellerle emanetini teslim edebilmeyi nasip ve ihsan eyle...
Kerem ihsan ve lütuf sahibi sensin...
Gazabından rahmetine sığınıyorum...
Azabından merhametine sığınıyorum...
Biliyorumki senin rahmetin merhametin tüm kainatı kaplamıştır...
Amin amin amin...
Mihnet, Rabia’nın rahatıydı,
Dertler, ümidi..
Hüzünle ihya olurdu, rahatlıktan şüphe duyardı.
Bir süre ayağına mihnet takılmasa, gönlü incinmese dünyadan,
“Ah ne kusur ettim de Sevgili beni hatırlamadı” diye ağlardı.
Ne zaman dertler onu bulsa, “Dostum bu gün beni andı” der ve rahatlardı.
Değil mi ki gaflet nefsi şâd eder.
Dert ise Sevgiliye yakınlıktır.
Tevvekkül ne demektir benden iyi bilirsin...
Mevlamın rızasını kazanmak neyi gerektirir...
onun takdirinin bu olmadığınımı düşünüyorsun...
ASLA...
Onun takdirine rıza gösterip bu girdiğimiz imtihan salonundan yüzümüzün akıyla çıkacağız...
nefse ağır gelen çok badireler atlattığımız gibi bunuda atlatacağız öyleki narında hoş nurunda hoş noktasına gelinceye kadar...
Bizi bilenler bilecek bilmeyenler bilmeyecek...
Bizim bu dünya misafirhanesinde kalışımız çokta uzun değildir...
Bazı insanlar hased edecek bazı insanlar kin garaz içinde olacak bazı dost bildiklerimiz iftiranın husumetin kıralıyla bizi karşı karşıya bırakacaklar... neden... bunu bizim için yapacaklar.. bizim ebedi kalacağımız cenneti kazanmamızı sağlayacaklar... mevlam cennetini satılığa çıkarmış bedeli de öyle ikitane iyilik yapmakla ödenmiyor kötülükler karşısında türlü çile ıstırap ve elemler karşısında göstereceğimiz tahammül direnç samimiyet ve tevekkül nisbetinde ödenecektir bu bedel...
Hadi sevgili dostum bize şah damarımızdan daha yakın olan Rabbimiz bizi biliyor başkaların haberdar olup olmaması yolculuğumuzda çakıltaşı mesabesinde olsun...
Kaldıralım ellerimizi semaya...
Açalım gönlümüzü mevlaya...
Dudaklarımızdan duamız dökülsün...
Bismillahirrahmanirrahim..
Ya Hak.. hakkı en iyi bilensin beni ve sevdiklerimi hak yolundan doğruluk yolundan ayırma...
Bana diken atanlara benim gül atmamı nasip eyle...
İlahi senin rızana uygun amellerle emanetini teslim edebilmeyi nasip ve ihsan eyle...
Kerem ihsan ve lütuf sahibi sensin...
Gazabından rahmetine sığınıyorum...
Azabından merhametine sığınıyorum...
Biliyorumki senin rahmetin merhametin tüm kainatı kaplamıştır...
Amin amin amin...
Mihnet, Rabia’nın rahatıydı,
Dertler, ümidi..
Hüzünle ihya olurdu, rahatlıktan şüphe duyardı.
Bir süre ayağına mihnet takılmasa, gönlü incinmese dünyadan,
“Ah ne kusur ettim de Sevgili beni hatırlamadı” diye ağlardı.
Ne zaman dertler onu bulsa, “Dostum bu gün beni andı” der ve rahatlardı.
Değil mi ki gaflet nefsi şâd eder.
Dert ise Sevgiliye yakınlıktır.