bak,bu,sıstem,handese,lıon,,,sıstemıdır,,bu,sıstemı,bılen,ancak,papazlar,.ermenilerdır,,,busıstemi,arkeloklarda,bılemez,,,hıtıt,sıvreleme,bızanz,rumlarda,onlardan,almıs,,kendılerine,,mal,etmısler,ilk,once,ısaretı,yapıp,,ondan,sonra,gıdılecek,yonu,,malın,mezarın,derinlıgı,,ve,ne,cıkacagı,belırtır,,yanı,cubuga,ıhtıyacın,olmaz,ısaret,,kaybolsa,bıle,hedefe,kolayca,bulursun,,sız,hıc,bır,ermenınmakınayla,arazıde,gezdıgını,duydunmu,ben,duymadım,cunku,sıstemı,bılıyorlar,bende,kullanmam,,turkıyede,toplam,110ısaret,,ancak,14tanesı,altını,sımgeler,gerısı,,,yon,yol,tuzak,,mezargırıs,vs,anlatır,,,,14tanesı,cogunlukla,hayvan,fugur,ısaretlr,,meshur,kaplunbagalar,yılanlar,tavuklar,kurbaga,tımsah,baykus,bal,ik,akrep,yengec,koc,kartal,deve,,ecdera,,tavsan,vs,sımdı,kıtapta,gıdecegın,yon,,kac,m,derınlık,ve,ne,cıkacagı,bıle,yazıyor,,haclar,ıse,gomu,ısaretlerıdır,,ne,cıkacagını,yazarım,amma,,bızde,kalsın,,..,,sadece,yonunu,verdım,,yannız,110ısaretın,sıfresı,handese,olarak,sabıttır,yonu,yolu,metresı,ne,,cıkacagı,,bu,sıstem,bızans,rum,sıstemıdır,,eskıya,ermenı,ucleme,pı,sayısı,vs,baska,ısaret,sıstemlerıne,uymaz,,,dıger,sıstemlerıde,bılmek,lazım,ısınkolaylassın,insaallah,anlatabılmısımdır,