İnsanlık tarihi için çok büyük bir iddia | Sayfa 9 | Define işaretleri ve anlamları

İnsanlık tarihi için çok büyük bir iddia

GÜLBAHÇELi

USTA
Admin
Kahta Çayı Kanyonundaki Emanetler

Nuh Peygamberin Karısı ve Çocuklarının Mezarları
Prof. Dr. Kemal Duruhan, Samsat Belören kayıtlarına dayanarak açıklamalarda bulundu.
Nuh’un gemisinin yerini ve Nuh’un da geminin içine defnedildiğini belirten Prof. Dr. Kemal Duruhan, “Samsat Belören kayıtlarına dayanarak Nuh’un gemisinin yerini ve Nuh’un da geminin içine defnedildiğini gösterdik.
ONLARIN DA MEZAR YERLERİNİ TESPİT ETMİŞ DURUMDAYİZ.
Bu çok katlı mağara yerleşiminin iç mekan ve dış duvar resim ve düzenlemeleri Nuh öldükten sonra karısının sağlığında ve bizzat onun gözetiminde işin ehli olanlara yaptırılmıştır. Mağara bölgesinin iç mekanlar ve dış süsleme ve düzenlerinden Nuhun ölümünden sonra idarenin karısının hükümranlığına geçtiğini söyleyebiliriz. O, hırs sahibi ve yaşama çok bağlı birisi idi.
Nuh’un karısı mezarları yaptırttı: Kendisi ve üç çocuğu için.
Elmacık kemiği üzerinde kendi mezarı (kendi sol, bizim görüşümüzden yüzünün sağ tarafı), dudak yanı çene kökü hizasında, diş sırasında küçükten büyüğe üç çocuğunun üç ayrı mezarı konumlanmıştır.
Mezarlara giriş yeri çene altı hızması tünel ve çukurundandır. Ayrıca bir bakım tünelide yan tarafta mevcuttur. Kendi ve çocuklarının mezarlarının yüzdeki konumlarının ayrı ayrı anlam ve önemi vardır: Keşif vücut bulduğunda, bunları dört başı mamur açıklayacağız..
Ayrıca çocuğun ağız ve çene hızması ile bir tünelden girilerek, genişçe bir yeraltı mahzen/odacığında bir anma mekanı gösterilmiştir. Burası çok katlı mağara yerleşim bölgesi düzlüğü içerisinde, küçük bir arkeolojik çalışma ile bulunabilecek bir alandır.” Dedi.

Daha geniş bilgi için bakınız
gurban o kişinin görüp çizdiği bizim gibi direk resim üzerine çizmemiş çizsseydide göreydim nasıl çiziyor öyle kiyada çizmeyle olmaz neyse o kişinin görüp cizdiği aslında orda daha fazlası var esas ortadaki 5 kişi göze çarpıyor 2sol 2sağ 1 orta pr. üsttekini çizmiş ben en sağdaki teki çizmişim o küçük olanlar hariç bu işlerde kim ne görürse onu çizer görüşler farklı olabiliyor ben kayalara baktığımda herzaman bu tür resimleri görürüm fakat önemsemem çünkü yıllar önce çok çizim yapardım birgün ulan bunları çiziyon bunlar gerçekten varmı diye kendi kendime şüphelenmiye başladım çizdiklerimi gören olsa deli der herhalde yada kaya ressamcısı der onun için çizimleri bıraktıydım senin sayende çizim yapmış olduk birde çizimlerde daire içine aldığım yer var orayı büyütüp baktınmı ne var diye esas resim orda var prf.de bizim gibi kaya ressamı çıktı :D demekki tek ben görmüyormuşum o tür resimleri🤔

El-Ensari

Kullanıcı
gurban o kişinin görüp çizdiği bizim gibi direk resim üzerine çizmemiş çizsseydide göreydim nasıl çiziyor öyle kiyada çizmeyle olmaz neyse o kişinin görüp cizdiği aslında orda daha fazlası var esas ortadaki 5 kişi göze çarpıyor 2sol 2sağ 1 orta pr. üsttekini çizmiş ben en sağdaki teki çizmişim o küçük olanlar hariç bu işlerde kim ne görürse onu çizer görüşler farklı olabiliyor ben kayalara baktığımda herzaman bu tür resimleri görürüm fakat önemsemem çünkü yıllar önce çok çizim yapardım birgün ulan bunları çiziyon bunlar gerçekten varmı diye kendi kendime şüphelenmiye başladım çizdiklerimi gören olsa deli der herhalde yada kaya ressamcısı der onun için çizimleri bıraktıydım senin sayende çizim yapmış olduk birde çizimlerde daire içine aldığım yer var orayı büyütüp baktınmı ne var diye esas resim orda var prf.de bizim gibi kaya ressamı çıktı :D demekki tek ben görmüyormuşum o tür resimleri🤔
Zaten orayı Kara içine alınca ne kadar maharetli olduğunu gördüm Ustam 🙂 profesörden anladığım kadarıyla orası mezarlara varmak için giriş tünelidir yan tarafta ise bakım tüneli var mış,
Eminim ki profesör gibi kayayı üzerinde inceleseydin profesörün ünvanını bile alırdık 😅

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Aleykümselam abi merhaba.
İddianın sahibi Malatya İnönü üniversitesi profesör doktor Kemal duruhan.
Ayrıca bölgede Atatürk barajı'ndaki suların çekilmesi ve Kayalar üzerindeki kalıntıları aşındırması neticesinde ortaya çıkan, köy balıkçıları tarafından bulunan ,tufanı simgeleyen resimler de var.
Profesör ekibi ile birlikte burada detaylı incelemelerde bulunup, bu iddiada bulunuyor.
Resmi makamları da gerekli araştırma ve kazı çalışmalarının yapılması için ısrarla davette bulunuyor,
Garip olan ise , herkes kör sağır...
*Akli ve nakli delillere gelince,
Kur'an-ı Kerim hazreti Nuh'un gemisinin Cudi Dağına indiğini, müfessirler ise bu dağın Güneydoğu Anadolu bölgesi'nde Şırnak ilimizde ki Cudi Dağı olabileceğini söylüyor.
*En doğrusunu Allah bilir.
* Atatürk barajı buraları doldurmadan önce bu kayaların üzerinde papatya ve bayan figüranları olduğunu söyleyenler de çok , bölgedeyim ama bizzat görmedim.
*ek bilgi *Ayrıca bu kayalarda çok uzun yıllardan beri bildiğimiz sürekli bal arısı var ,yazın güm güm ses gelir, hatta bal, yazın kayalardan aşağı akar.
* Fikrimi sorarsanız eğer,bölge önemli bir yer Harran ovası ,Samsat Komagene krallığı ve nemrut Dağı , kraliçeler tümülüsü karakuş tepesi arasında,
Bölgeye çok yakın yerlerde kaya mezarları ,poleolutik, neolitik döneme ait yerler var.
**Her halükarda araştırılmaya değer bir yer...
Selam ve dua ile, Allah'a emanet olunuz.
Bana göre baştan sona bir harfi dahi doğru olmayan halis yalan bilgi. Bununla değil tarih sınıfta tahtaya iki kıtalık şiir bile yazılmaz. İlmi kulliyatta dahi bir çok alim el-cezr’i yani Hakkari Cizreyi gösterirken tüm kalıntı ve yaşam sürecinin orda olduğuna dair islami sağlam kaynaklar sunum yapmışken neden böyle bir bilgiye inanayım. Hele ki bu birde İTönü üniversitesi antiloblarına ait bir bilgiyse tek harfine inanmam. Bu biraz iman birazda islami düşünce gücüne bağlıdır. Kusura bakmayın ama bunda gerçeklik payı sıfırdır. Tarih içerisinde başka bir tarih ile yanıltma ve zaman kazanma hamleleri her 100 yılda bir olmuştur. Bu mezarın DNA’sında Nuh Peygamber A.s’in mübarek naaşına veya ailesine ait tek birşey olduğuna da zerre inancım yok. Yani ben bu konuyu görüş olarak süren adamın tek bir sözüne iman etmiyorum. Selametle 🤚

Sedegor

Kullanıcı
Yasaklı
Zaten orayı Kara içine alınca ne kadar maharetli olduğunu gördüm Ustam 🙂 profesörden anladığım kadarıyla orası mezarlara varmak için giriş tünelidir yan tarafta ise bakım tüneli var mış,
Eminim ki profesör gibi kayayı üzerinde inceleseydin profesörün ünvanını bile alırdık 😅
Şimdi bu adamın tezi dogrudur yada çalışması yanlıştır demek adamın profluguna adama hakaret olur, O ünvanda kolay alınmıyor, ama adamın çalışmasında olupta konuda yer verilmeyen çok eksik kısımlar var. Madem bu konuyu açtınız sadece insan ssilüetlerini degil diger yerlerdeki kaya grafik ve cizimlerinede bence yer verin. Belkide İslam Ulemasının söyledigi yer ve noktalarla bagdaşan yerler vardır.

Öte yandan Ebcet hesabı kullanılırsa Kurandaki bu tür hadiselerin geçtigi yerlerin hesapla kordinatı bulunabilir. Ben böyle bir çalışma yapmadım ançak yapıpta kordinat cıkaranda çoktur. Burda insanların yazdıgı dışında bu profun calışmasına detaylı göz atıp incelemekte bence fayda vardır adam yanlıştır deyip tezini çürütmek yerine bildiginizle neler bu gün bagdaşıyor yarın neler bagdaşabilir onu yogunlaşmak belki daha dogrudur. Bizzat bir araya geldigim konuşup sohbet ettigim adamdır adı gecen Prof. Boş adam degildir zaten bu konularla ortaya cıkıp bir şeyler iddia etmekte basit işler degildir.

balkaya34

Kullanıcı
Bana göre baştan sona bir harfi dahi doğru olmayan halis yalan bilgi. Bununla değil tarih sınıfta tahtaya iki kıtalık şiir bile yazılmaz. İlmi kulliyatta dahi bir çok alim el-cezr’i yani Hakkari Cizreyi gösterirken tüm kalıntı ve yaşam sürecinin orda olduğuna dair islami sağlam kaynaklar sunum yapmışken neden böyle bir bilgiye inanayım. Hele ki bu birde İTönü üniversitesi antiloblarına ait bir bilgiyse tek harfine inanmam. Bu biraz iman birazda islami düşünce gücüne bağlıdır. Kusura bakmayın ama bunda gerçeklik payı sıfırdır. Tarih içerisinde başka bir tarih ile yanıltma ve zaman kazanma hamleleri her 100 yılda bir olmuştur. Bu mezarın DNA’sında Nuh Peygamber A.s’in mübarek naaşına veya ailesine ait tek birşey olduğuna da zerre inancım yok. Yani ben bu konuyu görüş olarak süren adamın tek bir sözüne iman etmiyorum. Selametle 🤚
Haklısınız,
Bu konularda biraz heves biraz merak , Beklide sevhen böyle bir fikir yürütmüş olabilir , Bunun dışında bir ard niyet aramakda doğru olmaz derim , SAYGILAR

Üst Alt