İnsanlık tarihi için çok büyük bir iddia | Sayfa 11 | Define işaretleri ve anlamları

İnsanlık tarihi için çok büyük bir iddia

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Haklısınız,
Bu konularda biraz heves biraz merak , Beklide sevhen böyle bir fikir yürütmüş olabilir , Bunun dışında bir ard niyet aramakda doğru olmaz derim , SAYGILAR
Art niyet? Biz ne zamandan beri bir kafirin buluşunda iyi niyet arar olduk evvela bunun cevabını vermek lazım gelir. Herşey ünvanda olmuş olsa nice cahiller var dünyayı avucunda yönetiyor. Kusura bakın gerekirse ama ben bu konuda çok hassas olduğum gibi tartışmayada son derece müsait vede açığım. Söylediğim art görüş ise ben o görüşün arkasındayım. 🙃👍

Moderatör tarafında düzenlendi:

El-Ensari

Kullanıcı
Bana göre baştan sona bir harfi dahi doğru olmayan halis yalan bilgi. Bununla değil tarih sınıfta tahtaya iki kıtalık şiir bile yazılmaz. İlmi kulliyatta dahi bir çok alim el-cezr’i yani Hakkari Cizreyi gösterirken tüm kalıntı ve yaşam sürecinin orda olduğuna dair islami sağlam kaynaklar sunum yapmışken neden böyle bir bilgiye inanayım. Hele ki bu birde İTönü üniversitesi antiloblarına ait bir bilgiyse tek harfine inanmam. Bu biraz iman birazda islami düşünce gücüne bağlıdır. Kusura bakmayın ama bunda gerçeklik payı sıfırdır. Tarih içerisinde başka bir tarih ile yanıltma ve zaman kazanma hamleleri her 100 yılda bir olmuştur. Bu mezarın DNA’sında Nuh Peygamber A.s’in mübarek naaşına veya ailesine ait tek birşey olduğuna da zerre inancım yok. Yani ben bu konuyu görüş olarak süren adamın tek bir sözüne iman etmiyorum. Selametle 🤚
Doğrusunu istersen hazreti Nuh ile ilgili hususta benim de kalbim mutmain olamıyor ama ,burada sanki keşfedilmeyi bekleyen başka gizemler var diye düşünüyorum.

El-Ensari

Kullanıcı
Şimdi bu adamın tezi dogrudur yada çalışması yanlıştır demek adamın profluguna adama hakaret olur, O ünvanda kolay alınmıyor, ama adamın çalışmasında olupta konuda yer verilmeyen çok eksik kısımlar var. Madem bu konuyu açtınız sadece insan ssilüetlerini degil diger yerlerdeki kaya grafik ve cizimlerinede bence yer verin. Belkide İslam Ulemasının söyledigi yer ve noktalarla bagdaşan yerler vardır.

Öte yandan Ebcet hesabı kullanılırsa Kurandaki bu tür hadiselerin geçtigi yerlerin hesapla kordinatı bulunabilir. Ben böyle bir çalışma yapmadım ançak yapıpta kordinat cıkaranda çoktur. Burda insanların yazdıgı dışında bu profun calışmasına detaylı göz atıp incelemekte bence fayda vardır adam yanlıştır deyip tezini çürütmek yerine bildiginizle neler bu gün bagdaşıyor yarın neler bagdaşabilir onu yogunlaşmak belki daha dogrudur. Bizzat bir araya geldigim konuşup sohbet ettigim adamdır adı gecen Prof. Boş adam degildir zaten bu konularla ortaya cıkıp bir şeyler iddia etmekte basit işler degildir.
Ustam , bornovalı ustamızın sorusu üzerine söylediğiniz şeyleri anlattım, ayrıca
profesörün YouTube'da videoları ve sosyal medya hesapları var, dileyen kardeşlerimiz konuyu oradan da takip edebilirler ,

El-Ensari

Kullanıcı
Art niyet? Biz ne zamandan beri bir kafirin buluşunda iyi niyet arar olduk evvela bunun cevabını vermek lazım gelir. Herşey ünvanda olmuş olsa nice eşşekler var dünyayı avucunda yönetiyor. Kusura bakın gerekirse ama ben bu konuda çok hassas olduğum gibi tartışmayada son derece müsait vede açığım. Söylediğim art görüş ise ben o görüşün arkasındayım. 🙃👍
Ben bu profesörü tanımıyorum, hakkında hiçbir bilgim de yok , sadece iddiasını paylaştım .
doğru ya da yanlış bilmiyorum , Ustam siz bu adam hakkında ya gerçekten bilgi sahibisiniz, yada ön yargılı davranıyorsunuz.
Bildiğiniz bir şeyler varsa bizlerle de paylaşabilirsiniz

Üst Alt