ustam 4 5 fotolarda yeri belli nal ve çivinin.tarla sahibi tam nalla çivinin altını kazmış.hanımı ile.yuvarlak yuvarlak siyah taşlar çıkmış.onlarıda koymuşlar dışarıya,akşam da bi akrabalarına anlatmışlar.sabah bi gidiyorlar yerinde yok.akraba firar.ist.han hamam sahibi olmuş.sırtındakini 50 yıl önce falan çakallar almış. gerisi duruyor.daha birçok işaretler varmış.ama yok etmişler.burda yakınında tavuk ve civciv de varmış.kaplumbağada kuyruk yok.arka görüntüsü var.bunu sağ tarafında kuzeyden güneye 3 adet çok büyük çukurlar var sıralı 3 leme gibi.gerisi öyle duruyor.dehliz girişi war dere den, bakdığı alanı görmek icapp ediyor, kuyruğu yoksa tabi.. nal ve çivi yi göremedim....
ben ne tosba ne nal gördum sen bunu tosbağa diyorsan tam arkasına 9 vede 15 mt yerde yatık taş olacak altına bir bakıver@asiavcı ustam bi görürse parayı bulduk demektir.@iron ustam kolayı uçtu uçtu,zoruda biz alamak gardaş.galır devlete.olsun yeterki devletimiz alıvesin.
kerim ustam 2 numara tam isabet ettirdin.zaten orasını ben yuvarlak içine aldım kırmızı ile.alan tarama ile ve şakülle burda okla belirtilen istikamette boşluk aldım.fakat arkeolog arkadaşı bi türlü inandıramadım.o ok istikameti kaplumbağadan sağa biraz eğimle aşağıya ilk çukura iniyor.bu çukur 20x 20 bi çukur gibi düşün.derinlikte enaz 10 metre geniş bi çukur.bu çukurlar sırası ile 3 adet.bu ilk çukurun altından su geçiyor.sesini duyuyoruz.yer altından zannedersem dereye gidiyor.Son resimde 2 numarali bolgede isaretledigin yer degilde bulunan kayada topragin kayarak hafif acilmis bir bolum var onundeki gazeli topragi kaldir orada horasanla kapama varmi bak