Cevap: Tilki ini ve Kapalı mağara.
Sayın SARPEDEON bu bölge tunç çağına kadar uzanıyor tarihi romalılar ile ilgili hiç bir bilgiye ulaşamadım fakat bu bölgeye tahminen 50 km civarında tokat ili zile ilçesinde sezar ın pontuslular ile yaptığı savaş var GELDİM GÖRDÜM YENDİM ( VENİ VİDİ VİCİ ) alttaki şemada savaşın mevkisi ve kuruluş düzenleri yer alıyor yorumunuz için teşekkür ederim.
Galatlılar bu bölgede yaşam sürmüşlerdir.
M.Ö. 47'de Cæsar ve II. Pharnaces Arasında yapılan roma - Pontos Savaşı'nın Harp Nizamı.
Burayi hristiyanlik oncesi olarak dusunuyorum. Eski roma yollarinin guzergahinda olmasi gereken bir yer olmali bura. Bana bir ip ucu vermelisin, lokalizasyon konusunda yardimci olmak icin.
Sayet dusundugum gibiyse, zirveden tamamiyle gizlenmis merdivenlerden asagiya dogal magara icerisine inilen dehlizler olmali.
Romali yazar Titius bunu galatlar uzerine yapilan seferde anlatir. Donus yolunda olen konsülün nasil bir yere gomuldugunu anlatir.
Isin en ilginc yani, savas ganimetleri kendisiyle beraber gomulur.
Hadi bakalim ne cikar buradan.
Selamlarimla
Sayın SARPEDEON bu bölge tunç çağına kadar uzanıyor tarihi romalılar ile ilgili hiç bir bilgiye ulaşamadım fakat bu bölgeye tahminen 50 km civarında tokat ili zile ilçesinde sezar ın pontuslular ile yaptığı savaş var GELDİM GÖRDÜM YENDİM ( VENİ VİDİ VİCİ ) alttaki şemada savaşın mevkisi ve kuruluş düzenleri yer alıyor yorumunuz için teşekkür ederim.
Galatlılar bu bölgede yaşam sürmüşlerdir.
M.Ö. 47'de Cæsar ve II. Pharnaces Arasında yapılan roma - Pontos Savaşı'nın Harp Nizamı.
Son düzenleme: