Cevap: Kuşkaya
aleyküm selam ustam. şu ana kadar ci.haz ile olan kontrollerin hiçbirisi yapılmadı. şimdilik sadece değerli ustalarımız ile fikir alış verişinde bulunalım, bu kuşun bize nereyi ve neyi anlattığını, hangi alanlara yönlendirdiğini sizlerden duymak istedim. civarda kekliğe uygun kırmızı renkte bir otlu yada ağaç malesef yok. sadace 350 metre güneybatı tarafındaki erikli çeşme var. burada yaşı 100-150 civarında dikenli, dağ eriği ağaçları var. diğer alanlar ağaçsız çalılık, zaten resimdede görüldüğü üzere aşırı çorak, bereketsiz topraklardan oluşan bir alan. Allah razı olsun sağolun Battalgazi usta.
Sayın değerli hocam dediğim gibi taşın kendisini ve 1 2m yakın çevresinden harici uğraşılmaz , .çeşme tutuyor. Benim böyle bir işaretim vardı ve denildiği üzere kuş kayası deniliyordu bölgeye.. 7m büyüklüğünde kayayı hem kartal başı hemde oturan kuş yapmışlardı. kuş direkmen kiliseye bakıyordu yaklaşık 1km mesafe. ve uzun bir çalışma sonucunda mezarı çözüldü ve yanı sıra bir o kadarda tehlikesi.. önceki yorumumda bahsettiğim üzere v kesiği atmışlar ve benim kuşdada V kesiği vardı.. Hakkında hayırlısı hocam inşaAllah.
işte bu güzel bir haber oldu. demek konularımız bu kadar benzeşiyormuş Battalgazi ustam. bu durumda siz kendi alanınızdaki daha önceki tecrübelerinizi, benim krokimdeki kuş kaya yönleri ile sizdeki yönleri, diğer benzeşme ve ayrılıkları yazabilirmisiniz,
yada bize burada önemli hususlara ışık tutacak diğer detaylar hakkında yardımcı olabilirmisiniz. belki arşivinizde duruyorsa sizin kuş ile civar resimleri duruyordur belki. teşekkürler ustam.
(not: burada bendeki kuş kayaya yakın alanda, henüz kilise yeri neresi ben bilmiyorum sizin kendi kuşkayanızdaki tecrübeleriniz bana ışık tutacaktır. sağolun)
Son düzenleme: