Nalbant Alanı | Sayfa 20 | Define işaretleri ve anlamları

Nalbant Alanı

DefineHaritasi

Vip Üye
@balkaya34 ustam
Yillardir bu azmine hayranim bunca emek verdin vermeye devam ediyorsun.
Arastirmalarin hepsini belge uzerine oturtmaya calistigini goruyorum dogrumudur?
Cunku yerlerin cok iyi oldugu ortada ve bulgularin ustune yorum yapmaktan kaciniyorum.
Tas yigini dedigin yerde tespit gerekebilir mi? Basitce bir ornek vermek gerekirse.
Ya da buldugun bu kayalarda makine kontrolu veya diplerini?
Olcu ve pusula isi bende olmadigindan biraz kara duzen hareket eden biriyim.
Bir konunda da selale olan yerin vardi papaz ve dervis vardi magarayi ariyoduk.
Kisaca helal olsun ustam saygilar sevgiler.

balkaya34

Vip Üye
@balkaya34 ustam
Yillardir bu azmine hayranim bunca emek verdin vermeye devam ediyorsun.
Arastirmalarin hepsini belge uzerine oturtmaya calistigini goruyorum dogrumudur?
Cunku yerlerin cok iyi oldugu ortada ve bulgularin ustune yorum yapmaktan kaciniyorum.
Tas yigini dedigin yerde tespit gerekebilir mi? Basitce bir ornek vermek gerekirse.
Ya da buldugun bu kayalarda makine kontrolu veya diplerini?
Olcu ve pusula isi bende olmadigindan biraz kara duzen hareket eden biriyim.
Bir konunda da selale olan yerin vardi papaz ve dervis vardi magarayi ariyoduk.
Kisaca helal olsun ustam saygilar sevgiler.
@DefineHaritasi Selam usdam , Yorumunuz benim icin cok kiymetlidir,
Eskiya belgelerinde verilen rakamlarin hepside şifre,Bunu son bir hafta icinde anladım,
Mesela bu konuda KEMENÇE ile Cesme arasının 300 adım oldugunu beyan etmiş, öyle olunca Söz konusu ara mesafe 210 metre yapar , Işde burda hemen vaz geceyim drsen butun emekler boşa gider,
Yaklasik 410 adim gibi bir mesafe adimladim.,Ama yinede tatmin edici bir sonuc olmadı ,Çunki ilkn100 adimlerda 2 tane dereye girip cikiyorsunyz bu derrlrrden mecburri olarak çapraz gitmek.gerekiyor ,O zaman.mesafe dahada uzuyor, Amma sabirla devam.ederseniz ve bir belgeden degilde bir kac belgeden bir araya getirip karsilasdirirsaniz o zaman işiniz yoluna giriyor, Define sitelerinde belgeler çok , Binlarin ıçinde Bursa ve trakya belgeleri Tamamen buraya aitdir ,Bilhassa ATEŞ OĞLU nun ve Mehmet Ali metanın bazilari cok uygun, Vevdaha bir cok sitelerden belgeler okurum faydalanirim, Ömrümüz boyle bitecek gibi geliyor bana ,Çünkü Burada olan isaretlere inanmiyorlar ,Kendileride bulamiyor isde bende boyle çırpınıp duruyorum,
Esgi usdalardan KURT AGA vardı ,Siteye girmiyor, Son olarak UMBRA isimli.bir koç yigit geldi, Onuda göremiyoruz , Bende sifreleri bilmiyorum , Suna eminimki Yuzeydeki isaretler yeraltinda kapali işaretlerdir, Ama benim.gücum yok ,Yilmayacagım ALLAH ömür cerdigi muddetce Devam.edecegim çünki bu yuruyusler beni zinde tuyuyor , Enazindan bu beni tesellinediyor ,Kusura bakma uzun yazdim icimi dokdum ,ALLAHA emanet olun ,Herkese Selamlar ,

_Trakyalı_

Vip Üye
Yasaklı
Burası Bir Futbol sahası büyüklüğünde ve yerden yaklasik tahmini 5 veya 6 metre yüksek, Ve hafif batiya meyilli ve oldukca düzgün ve etrafı blok kayalar yerlesdirilmiş adeta bir buyuk.bloklarla duvar orulmüs gibi bir yer ,Burası Dereye 100 veya 150 metre mesafede ve buradı adı ,Tarihi yol ki zaten bu işaretlerin hepside uol guzergahinda , Traf tarla olsada traktorun yanasamadigi nokdalarda Yol fevkalade belli .buraya en yakin isaret dogusunda Hayvan barinaklari ve SAATLI kaya ,Batisinda dere ve köprü var kopruden sonrada Degirmen vede daha ilerde TAHTALI seyran koyü var.
Hedefi noktasal tespit etmenin hiçbir zorluğu yok ustam da...
Senin bu yerlere alacaksın "legal" izni, bir kato + bir kırıcı, vereceksin kırbacı vereceksin kırbacı.
Ahh ustam ahh :)

Sen sporu,yürüyüşü, araştırmayı, çözümlemeyi, bulmaca cozer gibi beynini yorup genç kalmayı seviyorsun. Anlıyorum ben seni.
Bedenin dinçken birseylere güneş yüzü gösterirsin umarım.
Rast gelsin.

balkaya34

Vip Üye
Hedefi noktasal tespit etmenin hiçbir zorluğu yok ustam da...
Senin bu yerlere alacaksın "legal" izni, bir kato + bir kırıcı, vereceksin kırbacı vereceksin kırbacı.
Ahh ustam ahh :)

Sen sporu,yürüyüşü, araştırmayı, çözümlemeyi, bulmaca cozer gibi beynini yorup genç kalmayı seviyorsun. Anlıyorum ben seni.
Bedenin dinçken birseylere güneş yüzü gösterirsin umarım.
Rast gelsin.
@_Trakyalı_ selam can usdam ;
Öyle sanıyorumki burda Kırıcı ve katoya ihdiyac yok,. Burası Eskiya isidir ,Eger eskiyanin birisi gömdü, Digeri bir fırsatını bulup ordan almışsa eyvallah ,Burda yok denir gecilir, Ama ,Eğer birakildigi gibi duruyorsa , Bu iş oyle uzun iş degil ,
Asıl olan bunu netleşdirmekdir , Gerisi gelir,
Yazilardaki gibi şunu kır orda şöyle bişiy var bunu kır dediğine bakma ,Hicde öyle degil, İLLAKİ şifreyi çözeceksiniz, Yoksa o isaretler insanı boş alanlarda gezdiriyor ve yok hissine kapılıp ordan cikiyorsun ,Zaten bunu yapanlar Oldukca kurnaz ,

Son düzenleme:

balkaya34

Vip Üye
@balkaya34 Kurt Agayi tanimadim bilmem ama @UMBRA usta yardimci olabilir belki
Gonul ister ki bende yardimci olim makineyle gelip bakalim ne yapabilirsek ama iste sartlar zaman ekiplesme cok zor bu zamanda.
@DefineHaritasi usdadım , Hani @UMBRA dediya ( Bu Bilgilere sahip TÜRKIYEDE cok az kişi var ) Evet işde @UMBRA gibi bir bilgin kişiydi, Çok Iyi bir insandı, Benim yolumu açan , bana KARACALAR köyünü, YAPAY GÖLÜ ,TAŞ OCAĞINI, DAR GEÇİTİ , SIRTINI yalayan öküzü ,Ve golun kenarindaki iki öküzü o verdi , Yillarca bir kac defa gelip gecdigim yerlerde bunlar varmış üssüne basip geçermişim meger, Bunları o verdi,
UMBRA da cok Degerli bilgilere sahip bir kardeşimiz, Ama nede olsa henüz siteye tutunamadı gibi bir hali var, Her neyse ALLAH yardımcimiz olsun,
Ayrıca Buraya benim yanima gelmek gibi.bir niyetin olursa buyur gel kardeşim Seni gezdireyim gözünüzle görün , Hayırlisi MEVLA dan ,

balkaya34

Vip Üye
Merhaba, yemişin tadı nasıl acaba...
Ekşi ise yenmez ama reçeline hayır denmez.
Bugüne kaldıysa ihya da etmez ama üzmez.
@UMBRA selam Çok kiymetli usdam,
Erken olgunlasdigindan bu zamana yemis kalmaz AMMMA sanıyorum tatlısı ordadır,
Bu yemişden birde SIRTINI YALAYAN öküzün sırtını dayadığı yemiş var, Fakat ne hikmetse oküzün sirtini dayadığı yemişin kök olan yerlerini yemişin kökü kabartmış, Patlak patlak olmuş toprak ,
Amma onunkide duruyor da acaba nasil hallolacak onu bilemiyorum,

Üst Alt