Neden Define Bulamıyorsun? Yazan @Sedegor | Sayfa 13 | Define işaretleri ve anlamları

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Katılım
26 Mart 2018
Mesajlar
3,108
Beğeni
9,793
Puanları
113
Yaş
61
Konum
Ankara
@Necat kurbanim benim yazdiklarimı sil mubarek

Yine hata ettik
Kafkaslı ustam yazınızı silerim de merakımı bağışlayın hata ettik kısmı için bana özelden bir iki satırla cevap verirseniz mutlu olurum. Bence monolog diyaloğa dönüşüyordu kesme taraftarı değilim :)
 

Abdullah313

Kullanıcı
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
533
Beğeni
1,329
Puanları
93
Yaş
54
Muhabbetten oldu مuhammed hasıl.
Muhabbetsiz Muhammed'den, ne hasıl...
Allah'ım cümlemizi muhabbet cezbesiyle kendine çeksin. Sırf ihlasa kavuştursun. Cümlemizi, cümle sevdiklerimizi hatta kıyamete kadar gelecek nesillerimizi de Rızasınca yaşayıp, rızasınca kendisine kavuştursun...

"Kabı kevseyne varınca, varır durur gemiler... Ev-edna nın bahrine herkesin gemisi salınmaz"
Zunnun-i Mısri hz.leri ks

Allah'ım büyüklerin bereketiyle bereketle bizi, onların sana olan muhabbetleri, senin onlara olan muhabbetin ve aranızdaki sırlar hürmetine. Ne verirsen hayırla ver, zira senin tüm maddi/manevi nimetlerine, son derece muhtacız.
 

Kafkaslı

Vip Üye
Katılım
3 Nisan 2013
Mesajlar
1,080
Beğeni
3,520
Puanları
113
Esselamualeykum beyler @sedegor ustaya sahip çikin ilminden istifade edin övmek için söylemiyorum
Güneş her insani ayni derecede isıtmaz
Her zaman kaynağın başinı bulazsinız sorun uslubunca sorun sorunki usta tevazuyla cevap verecektir inaniyorum

Yanlış anlamayin öğrenmenin başıdir Edeple yaklaşan lutufla döner inanın dogru bildigimiz çooook yanlışlar var selametle inşallah
 

Sedegor

Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
672
Beğeni
2,249
Puanları
93
@sedegor ustam sizlerin ilmi bizden büyük. Konuyu kapatıyorum dediğin için soruyorum. Bu söylediklerin hayata nasıl uygulanacak, yani pratiğe nasıl aktarılacak. Ne yapılması gerekiyor ki sizin söyledikleriniz hayata geçirilebilsin. Mesela hurufu mukatta konusunda alimlerin farklı görüşleri beyan ettiklerini yazmıştınız. Sadece bir konu üzerinde bile alimler bu kadar farklı şeyler görüyorsa burada biz sıradan faniler ne yapacağız. Ben temelde sizin bahsettiğiniz define konusunu anladım da bu yazdıklarınızı hayatımızda nasıl kullanacağız. Anlayamazsınız derseniz eyvallah derim. Yok şöyle yapın derseniz onları da duymak isterim.
O günün Alimleri yanlış konuşmamış O günün şartlarına göre konuşmuştur. Hurufu Mulakatta her gün biraz daha açılmaya son düzlükte ise dahada açılmaya muktedirdir. Zamanı gelmeden Zamanı gelmeyen yerde acılmaz. İstesekte anlayıp idrak edemeyiz zamanı gelmeden.

Şimdi biz bu zamanı gelmeyen şeyleri açmaya çalışmakta feleklerin çarkına çomak sokmaya benzer. 9 felek vardır. 2 ayrı dünya güneş digerlerini tamamla 7 var orda yine geldik 9 a :( Bunlar Zamanı ve Mutlak kaderi İşletir. Allahın Kalemi bozulmaz.

Birde Kaderin öyle bir yönü vardırki orda Allaha niyaz eder O na döner bitmez hazinesinden istersen O dilerse tabiki verir. Verdigi şey ise Mutlak kaderini degiştirmez yine. Ancak belki Biraz şaşkın ve mutlu olursun gibi düşün olayı.

Şeytanın hesabıyla Felegin carkına çomak sokanın yapa yaptıgını sananınsa vay haline. Onlar ancak kendini kandırır zaten.

Hurufu Mutlak peşine düşün ancak matematiksel olarak kafası aldıgı kadar anlar ama Verilmeden Allah lutuf etmedende bir şey anlamaz.



Tesadüfi hiç bir şey yok ve olamaz.

Kısacası şu İnsan Kendisini bildigi kadardır. Bunu okullarda diploma alarak yapamaz. Oturup düşüneceksin ister izdivaya cekil ister git bir dag başında kulubeye cekil Yanlız kal ve düşün. Bu arada yemek çok önemli. Bu yemek meselesi niye önemli yazacağım birazdan Düşünürken yemeye ne yedigine ve neden dikkat edeceksin yazacağım. Çok yiyen adamdan bir şey beklenmez yazacağım birazdan
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,459
Beğeni
16,766
Puanları
113
Konum
İstanbul
Selamunaleykum,

cümleten hayırlı geceler. Ne desem ne yazsam da kim kırılmaz kim alınmaz diye düşünüp dururum. Düşünür düşünür 2 kelimeyide 1 araya getiremem. Kusurum olursa şimdiden affola.

abilerim dostlarım kardeşlerim, @sedegor usta bu konuya başladığı zamanda dedim, anlatıyor anlatıyor da kim neyi görmek neyi anlamak istiyor diye. Usta hazine diyor bir çoğumuz haklı olarak hazine nerde ustaa hazine nerde kısmına eğildik. Bir noktada yazdığı yazıların yazdığı kelimelerin hazinenin aslında yanlış yerdemi arandığı fikri doğdu. Şahsen bende bunu çağrıştırdı, insansın araman gereken şeyin gerçekten definemi olduğunu düşünüyorsun diye kendimide sorguladım.

uzatıp uzatıp anlamsız anlamsız yazmakda istemiyorum, biryerede bağlayamıyorum. Usta yazdın yazdın ortada define yok dedik, bunu tekrar ettik kendiside ben anlattım dedi biz anlayamadık. Bizmi anlayamadık bizemi anlatılmadı, yoksa biz nasipten başkasınımı alamadık onuda Allah bilir.

konuya artık şu yorumla gelmeyelim, define bulamayacaksak ne anlatıyorsun sen demeyelim. Belki benim gibi bir kaç kişinin derdi define değildir. Belki başka manalar başka alemlerin izine düşmek isterler. Bu konudan kimseye fayda gelmez diye düşünenler konuyu görmezden gelsin.

şu hususda haklı olduğunuz yanınız var, konu başlığı neden define bulamıyoruz? Konuya girince neden sorusuna cevap bulamayan bizler ister istemez sonucu hızlandırmak istiyoruz ve haklıyızda. Fakat Musa a.s gibi çokda sabırsısız. Bunca zaman bu tür bir konu içeriğinden bi haber yaşamışız (şahsen ben öyle) bundan sonrada yaşayabiliriz. İtibar etmeyen define işlerine eskisi gibi devam etsin, bu konu altında define aramasın.
Ben sonu merak ediyorum diyende kitap okur gibi hergün gelip 1 sayfa okuyup anlamaya gayret etsin. Bozkurt sen anladım galiba diyenler varmı ? Varsa cvp vereyim, define ile ilgili hiç birşey anlamadım! Fakat başka manaları gördüm.
Birçok kişi define arıyor birçok kişide birini arıyor. Nasip. Kim ne isterse Allah onu versin.

@Kafkaslı abim, hele sende durma ve durdurma , kime güç gelir kime kolay, Allah c.c taşıyamayacağımız yükü yüklemez. Sende susma…


Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

“Hem sizin içinizden hayra çağıran, iyiliği emredip, kötülükten nehyeden bir topluluk mutlaka bulunsun. İşte onlar felah bulacaklardır.”

Âl-i İmran Suresi 104


Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Kim bildiği bir ilmi gözlerse kıyamet günü ağzına ateşten bir gem vurularak getirilir.”


Allah c.c kim neyi arar ise ona onu kolay etsin.

selamunaleykum

konuya devam inşallah. Her yönden.
 
Son düzenleme:

Sedegor

Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
672
Beğeni
2,249
Puanları
93
Nerde kaldık Düşünme izdiva dedik yanlız kalma dedik, yemede kaldık

Arkadaşlar Konunun başınsa Embriyo dedim ya 2 li dizimli hesap dedimya anlamayana acalım.
İnsanın Genomunu Anotomik yapısını anlatsam ya anlayan az olur ya tıp lugatını yadırgar yada neyse ne uzun sürer.

Ancak iki dizilimle bir merdiven gibidir İnsanın başlangıcı Anadan ve babadan kaç kromozon gelecek bellidir. Bu merdiven gibi yapıyı yani İnsanın Genetigini bozacak tek unsur İnsanın Yedigi şeylerdir. Ve bazı Dalga boyundaki Frekanslardır buda Şeytanı bilinç altına pompalar bunuda acarız.

Bu gün dünya düzenini eline geçiren Şeytan gıdayı tümüyle boşmuştur. Çok az İnsan yiyecegi kalmıştır temiz. Bunun başında Ekmek gelir Onuda bozdu İblis.

Insan ne yerse insan yedigi kadar temiz olur.

Eskiden Izdıvaya çekilen adamın işi kolaydı. Ermiş Evliya bulmak Mahallede arayıp bulmak kadar kolaydı bu çünkü yiyecek temizdi . Azıcıkta Takva olunca değme adamın keyfine.



Dedinya ben Şeytana savaş açmışım diye başta. Ama tek başıma kafi olamamki.

Temiz yiyecek nedir nerde bulunur bunu bulmadan vucutu temizlemeden olmaz benim anlattıklarım.
Adam eskiden Ne güzel kırk gün arınıyordu Etli Sütlü yemiyordu oluyordu.

La bu gün Aç kalacakkki hep olsun bu adam. Gidin markete göz gezdirin markalara sahiplerine bakın bizi İmansızın ekmegine muhtaç etti Şeytan. Burda Siyasiler bunu yapıyor demesemde isteseler bundan sonra düzelir. Düzelecekte Mecbur.

Şimdi bu ortamda olmak için çok dreayetli olmanız gerekiyor Nefsi aç bırakma degil o nefsi öldürmeniz gerekiyor zor iş sen yaptınmı sorusu gelirse ben bir ögün yemek yerim oda yemek degildir zaten. Ölmüyorum en azından ayaktayım şükür.
Inşallah ortam düzelirde bir ziyafet cekeriz :( Ama zor ya kardeşim.

Kısa anlatıyorum umarım şeytanın tezgahını anladınız burdada.

Şimdi bu kısmı ne yapmamız gerekiyor sorusuna istinaden yazdık ya. Düşüneceksin Ve Düşünürken Şeytanın elinin degdigi şeyi yeneyeceksin kardeşim. Ancak o vakit Kör gözün acılmaya başlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sedegor

Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
672
Beğeni
2,249
Puanları
93
Bakın Yemediniz içmediniz anlattıgım şeyleri anladınız, Hadi Lutfedildi Oldunuz. Yaw Sanmayınki kolay iştir. Bilmeyene güzeldir hayat oda kıymetini bilmez :(

Bilen demeyelimde çözen bu hesabı, düşünsene Allah bilir dogrusunu Ölüm tarihini çözdü diyelim. Yalan yanlış çözdü haaa Dogrusunu ancak Allah bilir. Adam gün sayıyor :( her gün son dediginiz Ama Yalanın bitip Gercegin başlayacagı günü sayıyor :( O işte kolay degil ha. Yaw insan sonuçta bu :( ya Cehenneme koyarlarsa gittigi yerde :(
 
Üst