Surfer'le Metal ve Boşluk bulma yöntemi | Sayfa 17 | Define işaretleri ve anlamları

Surfer'le Metal ve Boşluk bulma yöntemi

A21MEDLi

Vip Üye
inşallah sizlere surferle yeraltı kaynak SUYU nasıl bulunur,videosunuda yapacağım takipte kalın.
Tek sorun Derinliğinin belli olmamasıdır.gerisi nokta atışı.

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
nokta aralığında yanlışın var. yaptığın amk dosyasını,
mapsourceyla açıp baktım,nokta aralığı yaklaşık 1 km.100 m..
55 noktayla =yaklaşık 42 kilometre kareyi taramışsın :)
bilgisayarım kitlenir diye,diğer amk dosyana bakmadım..
aldığın noktaların son şekli resimde görünüyor..

Ekli dosyayı görüntüle 11232
Ekli dosyayı görüntüle 11233
Ekli dosyayı görüntüle 11234
Ekli dosyayı görüntüle 11235
Google eartdan tarama.yapmak icindir bu yaptigim amk dosyalari. Eartdan olcegi 17 ayarladim daha once aldigim 8x10 izlek uzerindeki noktalari ustune getirerek 5 metre araliktaki x y uzerine deng getirerek Metreye uymaya calistim. Sayet metreye uymasam . Aradaki metrenin degistigini gordum. Ufak hata oldu oda onemli degil. Daha duz bir arazide yapmam gerekiyor eart icin .
Mapsource icin degil bu amk lar. Mapsorucenin olceginde 20 metre yaziyor en son ama 20 metre degil 200 metre olcege benziyor ve uzak.
Mapsorce icin dar ufak bir alani cizmek gerekiyor kurup bakmak lazim.

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
Senin noktalarını şeklini ortaya çıkarmak için mapsourcede yüksekliği 2 km ye alınca noktalarının tamamı göründü.
Noktalama yaparken mapsourceyi kullan,daha sağlıklı amk hazırlarsın..
Mapsource nin olcegi en son 20 yaziyor ama 200 metre olcekliginde.
Noktalamayi amk nin x y araliginindan ayarliyoruz onu demek istedin sanirim.

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
buda benim mapsource üzerinden hazırladığım amk dosyası..
Ekli dosyayı görüntüle 11239
Mapsorce den almasak olmuyormu neden.
Derece saniye ve salise icin.heralde.
Ama z degerini gps vizualerden indirip excel isleyip Surfere atiyorsun ama orda derece saniye salise yok ama . Ondalik gibi gorunuyor .
Google eartdan izlek alip calisma yapmiyorsun heralde.

A21MEDLi

Vip Üye
Google eartdan tarama.yapmak icindir bu yaptigim amk dosyalari. Eartdan olcegi 17 ayarladim daha once aldigim 8x10 izlek uzerindeki noktalari ustune getirerek 5 metre araliktaki x y uzerine deng getirerek Metreye uymaya calistim. Sayet metreye uymasam . Aradaki metrenin degistigini gordum. Ufak hata oldu oda onemli degil. Daha duz bir arazide yapmam gerekiyor eart icin .
Mapsource icin degil bu amk lar. Mapsorucenin olceginde 20 metre yaziyor en son ama 20 metre degil 200 metre olcege benziyor ve uzak.
Mapsorce icin dar ufak bir alani cizmek gerekiyor kurup bakmak lazim.
Mapsor daki 20 m 200 m 5km.vs.ler bu metrajlar uydunun yeryüzüne yakinligıyla alakalıdır,Sen 200 yaprsan alan dahada genis görünür 2km.yapsan cok daha genis bi alanı kapsar..earth gibi araziye daha yaklastırmak istesen arazi ekrana dar bir cerceveden bakar,uyduyu ne kadar geriye cekersen arazi daha genis acılır..iste mapsor daki 20 200 2 km uydunun yeryüzüne bakışı degisir.tek sorun araziyi mapsordan göremiyorsun..earth hibi düşün.

A21MEDLi

Vip Üye
Mapsorce den almasak olmuyormu neden.
Derece saniye ve salise icin.heralde.
Ama z degerini gps vizualerden indirip excel isleyip Surfere atiyorsun ama orda derece saniye salise yok ama . Ondalik gibi gorunuyor .
Google eartdan izlek alip calisma yapmiyorsun heralde.
Ddd.ss.sss kordinat sistemini gpsvizua tanımıyor..Tanıtmak icin kordinat üzerinde biraz degisiklik yapmak lazım. Surferden çıkan kordinatı earth atmak için tekrar bi değisiklik yapmak lazın anlayacağın bu ddd.ss.sss.kendi başına bir mesele..anlatmakla olacak iş degil..
videoda bu mevzuya girmeden ondalık kordinat sistemini kullandım..

A21MEDLi

Vip Üye
Mapsource nin olcegi en son 20 yaziyor ama 200 metre olcekliginde.
Noktalamayi amk nin x y araliginindan ayarliyoruz onu demek istedin sanirim.
Amk nokta aralığı çok fazla olmazsa? 20 m yükseklige sıgar eger xy aralığı uzak olursa yüksekligi 200 veya yukarısı yaptığında noktalarını görebilirsin..

A21MEDLi

Vip Üye
Mapsor deki izlekler topragı zımbalıyor.earth ve benzeri harita uydu izlekleri mapsorc aşık atamaz..

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
Mapsor daki 20 m 200 m 5km.vs.ler bu metrajlar uydunun yeryüzüne yakinligıyla alakalıdır,Sen 200 yaprsan alan dahada genis görünür 2km.yapsan cok daha genis bi alanı kapsar..earth gibi araziye daha yaklastırmak istesen arazi ekrana dar bir cerceveden bakar,uyduyu ne kadar geriye cekersen arazi daha genis acılır..iste mapsor daki 20 200 2 km uydunun yeryüzüne bakışı degisir.tek sorun araziyi mapsordan göremiyorsun..earth hibi düşün.
Dediklerini biliyorum ustam.
Olcege gore hersey.
Olcegi yukari uzaklastirdikca amk dosyasi metre araliklari artar . Yakinlastikca amk dosyasi metre aralari 1 duser yarim metreye vs.
Mapsorcenin olcek.yapisi uzak yakinlastirma yok o yuzden amk dosyasi Mapsorce gore amk dosyasi alinmali. Mapsorce.icin hazirlanan amk.dosyasi eartda olcege gore ayarlar tarama yapabilirsin. Ama eart icin yaptigin amk dosyasi Mapsource uymaz cunku olcek.yaapisi daha yukardan.daha genis.bir alani goruyor .

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
Ddd.ss.sss kordinat sistemini gpsvizua tanımıyor..Tanıtmak icin kordinat üzerinde biraz degisiklik yapmak lazım. Surferden çıkan kordinatı earth atmak için tekrar bi değisiklik yapmak lazın anlayacağın bu ddd.ss.sss.kendi başına bir mesele..anlatmakla olacak iş degil..
videoda bu mevzuya girmeden ondalık kordinat sistemini kullandım..
Surferde actigimiz ondalik sistemi isledikten sonra . Ondalik sistemini Derece dakika saniye salise secenegine cevirme var . Bu sekilde alsak olmazmi.
Telefonla veyaa baska.seyle Noktaya hic.gitmedim . Konum aldim araziden tek.tuk. ama noktaya xy gitmedim bir iki.kez gitmeye calistim ama o ara unuttum veya es gectim taslari inceledim))
Simdi.biz ondaliklami gidicez yokda dd.sss.sss ilemi gidicez. Peki hangi harita sistemini kullanicaz )))) kafam karisiyor unutuyorum.

Üst Alt