o arkadaşın senin iyiliğini düşünmemiş,
neden dersen,
Ömer (Radiyallahu Anh)’a Hayber ganimetlerinden çok değerli bir arazi düşmüştü. O, bu araziyi Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ile istişare etti ve orayı; mülkiyetinin satılamayacağını, hediye edilemeyeceğini ve miras olarak paylaşılamayacağını belirterek ürününün fakirlere, yakın akrabalara, kölelere, Allah yolunda cihat edenlere, yolda kalmışlara ve yolculara tahsis edilmesi üzere vakfetti.
Buhari 2579, Müslim 1632/15
Hz. Enes: "Arkadaşları ile istişârede Hz. Peygamber kadar ileri giden bir başkasını görmedim" der (Tirmizî, Cihad 34).
Hz. Ömer için: “Siz bir danışmada oy birliğine varırsanız, ben size aykırı hareket etmem.” demiştir. (Ahmed bin Hanbel, 5/227)
Allah c.c ise işlerinizi bana iletin bana tevekkül edin buyurur.
“İş hakkında onlara danış! Kararını verdiğin zaman, artık Allah’a tevekkül et! Şüphesiz ki Allah, tevekkül edenleri sever.”
Al-i İmran 159
yani gördüğün üzere, istişarede etmekte fayda vardır, yalnız başına verdiğin kararlar ve yalnız gittiğin yol her daim doğru sonucu vermeyebilir.
selametle inş.
kötülüğünü istiyor olsa idim, senin için bukadar açıklama ve araştırmada yapmazdım değerli kardeşim.
@guido usta, yazdığın şeylerin bir kısmı hernekadar doğru olsada, yağcı gibi usluplar yakışmıyor.
her sakallının hoca olmadıgı gıbı her profösöründe prof olmadıgını biliriz.
bu sebeple uslup ve ifadelerde biraz daha nezekat gösterelım aksi halde, üzücü sonuçlar cıkacak.
sayin abim ama ispatla gibi konular farkli konulardir .....yalancisin demektir.....istisareden cikar sayin abim...uyarmama ragmen hala ben en iyisiyim sen yalancisin demesi sinirlendiriyor insani nitekim. eyvallah sayin abim ama konu biter bitmez zaten siteden ayrilacagim
bozkurt ustam....üzücü sonuc bence cikti bile bu nedenle zaten siteden ayrilcam ama buyursun novadayi bekliyorum sonra cikacam yani üyeligi silcem
beni az cok tanıyorsan sitden sebepsiz yere kimsenın ayrılmasını istemem, dostluklar ve arkadaslıklar kolay kazanılmıyor. yanlış anlaşmalar ve böyle didişmelerin kime faydası oluyor.
ayrıca novanda usta senden ıyı olmasın gercekten yardımcı olmayı seven biridir. yani hodrimeydandan ziyade karşılıklı istişare doğru sonucu verir.
ustası kimdir dersen barış kardeş biraz ip ucu vermiş,
ustalarından sadece biri Omega ustadır. buda zaten başlı başına yeterlidir diye düşünüyorum.
hee novanda kardeşim değil ahbabım degıl, yakınım degıl vs.. senın gıbı buradan tanıdıgım bırı...