Uydudan izlek Alma ve yuksekligi Elle Kaydetmek. | Sayfa 27 | Define işaretleri ve anlamları

Uydudan izlek Alma ve yuksekligi Elle Kaydetmek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

A21MEDLi

Admin
bi soru daha :)

@A21MEDLi ustam maksimum 2 dönüm yere bakmamızın faydalı olacağını belirtmişti.

@Siva ustam sizde de olmuş daha önce sapmalar. sorum ise ustalarım size; bu sapmayı en aza indirmek için şöyle bi şey yapmak mümkün mü?

2 dönüm yerde bi yer belirledik. bunu önce 500 metre sonra mesela 10 metreye düşürsek? bu noktalama açısından daha kolay olur mu? yada sapmayı daha aza indirebilir miyiz bu şekilde?
alanı küçülterek bakın,ufak bi kayma olabilir o'da o kadar sorun olmaz..
sakın bu yanlışa düşmeyin baktığınız yerde değerli oda varsa,earth görüntüsüne bakıpta aha nokta burası demeyin.yanılırsınız..surferden aldığınız kordinatı earth sapmayla yanlış nokta veriri.GPS varsa 1 m. sapabilir o kadarda sorun olmamalı..

kocyigit01

Usta
Super Moderatör
sakın bu yanlışa düşmeyin baktığınız yerde değerli oda varsa,earth görüntüsüne bakıpta aha nokta burası demeyin.yanılırsınız..surferden aldığınız kordinatı earth sapmayla yanlış nokta veriri.GPS varsa 1 m. sapabilir o kadarda sorun olmamalı..

tamamdir ustam

kocyigit01

Usta
Super Moderatör
GPS olursa cubuguda gerek kalmaz diye dusunuyorum.

A21MEDLi

Admin
Gps biraz pahalı gelebilir ve konumu bulmanız zor gelebilir....
tanıdığınız harita mühendisi,MTA muhendisi veya şantiyelerde haritacı bulunur onlarda Gps var...Testlerde basarılı olursan,Nasibinizde de varsa Neden olmasın,Önce Allah c.c. sora kendinize Güvenin,ve
Kafanızda kuşku oluşmasın,Kim ne derse desin inanmayın,Koskoca arazide bile,Surfer buuullluuuuyoooorrr.

kocyigit01

Usta
Super Moderatör
Gps biraz pahalı gelebilir ve konumu bulmanız zor gelebilir....
tanıdığınız harita mühendisi,MTA muhendisi veya şantiyelerde haritacı bulunur onlarda Gps var...Testlerde basarılı olursan,Nasibinizde de varsa Neden olmasın,Önce Allah c.c. sora kendinize Güvenin,ve
Kafanızda kuşku oluşmasın,Kim ne derse desin inanmayın,Koskoca arazide bile,Surfer buuullluuuuyoooorrr.
evet tanıdığım harita mühendisleri ve teknikerleri var. hatta ellerine GPS cihazları var yarın bi görüşeyim bakalım

ustam sizin sayenizde biiznillah inşallah

Siva

Kullanıcı
Yasaklı
evet tanıdığım harita mühendisleri ve teknikerleri var. hatta ellerine GPS cihazları var yarın bi görüşeyim bakalım

ustam sizin sayenizde biiznillah inşallah
ne cabuk buldun bır seyler helal vallahı )))) hadı bakalım Hayırlısı olsun ınsallah Dogru yerde dogru noktayı bulursun.

kocyigit01

Usta
Super Moderatör
ne cabuk buldun bır seyler helal vallahı )))) hadı bakalım Hayırlısı olsun ınsallah Dogru yerde dogru noktayı bulursun.
yok ustam daha bişeyler bulamadık :) şimdi arkadaşın kapısında kapalı bi kuyu var. konumu attı tespit ettim doğru dedi. ama işte gerçek araziye çıktığımızda 3 5 metrelik sapma ciddi bi sapma!

Siva

Kullanıcı
Yasaklı
yok ustam daha bişeyler bulamadık :) şimdi arkadaşın kapısında kapalı bi kuyu var. konumu attı tespit ettim doğru dedi. ama işte gerçek araziye çıktığımızda 3 5 metrelik sapma ciddi bi sapma!
3. 5 metrelık sapma sapma degıl. 10 metre uzerı buyuk sapma olur sayet yer kayalık bır yer var ıse dusurebılır ız nısan tecrube ıle dusurebılır. Sayet ufak bır küp kazan ıcınde bır sey var ıse buda ufak bır yerı kaplarsa ozaman 7 metre ustundekı sapma sıkıntı olur . Sapmadan kurtulmak ıstıyorum dersenız Eartla ıle yukseklık eart olmak sartıyla arazınınde uydu ıcın kor noktalra gelmez ıse sıfıra yakın sapmasız koordınatsız arazıyı ıyı bılıp gıdılır hıc bır sey gerek kalmaz ben genelde resımde ısı bıtırmeye calısyorum bugune kadar daha koordınatla gıtmedım tellen mınumum 5 metre yaklastırı cok uzak yer bır daglık bır yer degıl ıse.
Su küp var ona gıdıcem dıyorum hala gıdıyorum ))) acaba gıtsemmı acaba gece ne cıkar karsıma )))) acaba ne olur gunduz yapsam olurmu yol uzerı hayvanlarda var sehırede yakın acaba tam neresı su tasmı yoksa su ız nısanmı )))
Google eartdan enlem boylam ıle agaca bakıyorsun acaba agacın gercek enlemı boylamı resımde en yakın yıl hangısı . bır gecmıs yılda agacın enlemı boylamı farklı. bır yılılerı gecmıse gıttın agacın ustunden koordınat aldın enlemı boylamı farklı hemen hemen her yıl bırbırıne yakın ve bırıbırıne uzak enlemler boylamlar olur Peki bız Gpz vızualerle google eartdakı agaca bakıyoruz enlemı boylamını alıyoruz. Gpz vızulerdekı agac hangı enlemde boylamda bunu bılıyormuyuz net olarak bılmıyoruz Eartda Bıldık dıyelım nedenıde karsımızda duran bır harıta yeryuzu var ama onun yok ama oda o alanı verıyor tam bılmesekte ustunede gelebılır. Belkı bır gecmıs yıl eartakı yıl gpz vızulerın son guncelemesınde orayı veremezmı verebılır nıye cunku guncelenıyor 15 metre sago sola kuzeye guneye gıdebılır . Earta gunceledıgınde son yıla son ayı bakıyorzun gecmıs bır yılla hemen hemen aynı ıste sapmanın bırısı bu. Dıgerıde Programın saptırması bazen saptırırsın ama Garmın gps ıle gıdersın ustune bazen saptırmassın dıye dusunursun ama gps ıle gıdersın saptırırsın. Sapma var yok degıl bu kesın . Bır ornekte arazı yukselıgınden vereyım. Bıldıgım bır arazının en tepe noktası bır cızgıde bır alanı kaplıyor Google eart hemene hemen tam olmasada en yuksek yer orayı verıyor tam degıl arada fark var su alan olsa ıdı dah aıyı dıyorum ama bu ıs boyle . Dondum gpz vızulerın verdıgı yukseklık acaba tepe noktası neresıdır dıye ınceledım bır baktımkı 15 20 metre tepenın en alakasız bır yerını verdı ve orası alcak butun gecmıs yıllara aldım eartda oranın yanından bıle gecmedı dedım acaba orda gps vızualer aykırı bır bosluk gorup yukselıgıde fazlamı verdı dedım dıye dusundum hep karısık bıraz yanlıs vermez dıye dusunuyorum bır sebebı var ama nedır bılmıyoru. Google eart ıse derelerın bazılarını gormuyor Eartında eskıklıgı var . gpz vızulerınde ıyı yanları var fıftı fıftı dıyelım aslında hepsı aynı Nedenmı Deneme yapanlar gorur yakalrsa )))

Siva

Kullanıcı
Yasaklı
Burasi donem soygunu yemis ve yememis ihtimal olan yer. Yesil dikdorgen giris.aslinda kare bir giris dikdortgen cikarmisiz buraya ben 5 yil onceleri girmistim ya karsilikli kuzey guney di odalar tam hatirlamiyorum aslinda yakin gidip bakabilurdim gitmedik.iste olmuyor)) eartda inceleme sonrasi bir gecmis yildan koordinat alip surfere attim tam yesil.kapak olan.yerin koordinatini alip attigimda tam ustune gitti sifir.sapma dedim ne yapmis oldum burda diger ihtimal sari olan.yerlerin olcusunu o kapatan aldigimda pusula ile araziye gidip tahmini ufak sapmlar ile ustunde oturacagimida biliyorum. Yesil olan.yerin sag ustunde acilmis donem.yemis yer yine var u seklindeki cizgi diger sari uzun sari ise yuksekligi lowerin.ustune getirim programin cime.ihtimalidw.goz onunde bulundurdum capraz goruntu.verebilir.aynisinin ama dogru yerde olabilir mezar.vs. reng skalasi uyguladigimda donem.yemis ikinyerde siyay.beyaz.verdi diger en ust sol 1 nokta 2 ci nokta altindaki sol.orta rengde.ikinci sirada. Metal.icin daha.cok.izlek alinmasi yakin cekim olmasi daha dogru. Bosluk.ize seyrek izlek ile daha iyi olur. Hepsi bir arada olsun istersek reng skalasi cesitleri.devreye girer egulizwr ile dahada acilir. Saya say bitmez.bu detaylar)))

Ekli dosyalar

• c2cb7e6c8083bd4bb0144ee52b60cfc4.0.jpeg
    c2cb7e6c8083bd4bb0144ee52b60cfc4.0.jpeg
    25.8 KB · Görüntüleme: 23
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt