4 tane kare oyma | Sayfa 7 | Define işaretleri ve anlamları

4 tane kare oyma

cantar

Kullanıcı
Cevap: 4 tane kare oyma

BURALARI BİR İRDELE BAKALIM

A21MEDLi

Vip Üye

kare oymaların bulunduğu kayaya bakaraktan.....
karşı yamaçtaki açılmış mezarların kroki yerlerini ve çizdiğim kayalıkların uzunlukları yaklaşık o kadardır.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Slm.Alk.kardeş ben yeni üyeyim ve bu ilk bağlantım umarım faydalı olurum.Bu tip kare veya dikdörtgen oymalar genellikle zemin kaya altında oda mezarlarının varlığına işarettir.Fotolara bakılırsa burda birden fazla mezar var gibi.Oymaların olduğu yer sırtını verdiğinde karşında kayalık varsa araştırmanı o alanda yoğunlaştırmanı öneririm.
İkincisi karelerin kenarlarını ölçüp kısa kenarın olduğu yönde araştır.Tabi bunları yaparken boşluk tespiti yapacak bir cihaz işini kolaylaştırır.Yeri tespitten daha zor olan bir şey varsa, oda yeri açmaktır.İşi zahmetlidir zaman ve maddiyat ister,ama genelde çıkan meteryaller buna değer.
Buranın bâkir bir yer olduğunu düşünüyorum , müze yetkililerinden bilgi alarak sit olup olmadığını öğrenmende fayda var.Çalışacaksan izinli yapmanızı tavsiye ederim. Başarılar.

star50

Kullanıcı

kare oymaların bulunduğu kayaya bakaraktan.....
karşı yamaçtaki açılmış mezarların kroki yerlerini ve çizdiğim kayalıkların uzunlukları yaklaşık o kadardır.

Slm usta kusuruma bakma ben karsi tarafı gezdim fakat hiç açık mezar yok tu geri kapatılmışmı peki mezar birde baska yorum yapanları nediyorsun kolay gelsin

star50

Kullanıcı

????????????????????????

star50

Kullanıcı

O acık dediğin yer karsı tarafın daha sag tarafında oyma

Üst Alt