Bilgisi Olan Arkadaşların Yardımına Ihtiyaç Var

FxSol

Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
11
Beğeni
14
Puanları
3
Bu arada kayanın üzerindeki şeklin kanalların ölçünün alındığı video aşağıdaki linkte.

Bir de çevrenin gösterilip anlatıldığı video var, onu da yüklemeyi becerir becermez linki buraya atacağım.
 

FxSol

Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
11
Beğeni
14
Puanları
3
Bu video da, çevrenin görünümü neyin nerede olduğu , nasıl gözüktüğü hakkında çekilen video.


Umarım ustaların tüm istediği bilgiyi toplayabilmişimdir.
 

FxSol

Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
11
Beğeni
14
Puanları
3
Arkadaşlar, sağladığım bilgiler de bir eksiklik varsa lütfen söyleyin, kısa sürede tamamlayabilirim. Mümkün olan en detaylı bilgiyi sağlamaya çalıştım. Şimdi top siz ustalarda, fikriniz, tecrübeniz, varsa yönlendirmeleriniz, bizim için önemli olacaktır, lütfen sessiz kalmayınız.
 

Affection

Kullanıcı
Katılım
7 Aralık 2016
Mesajlar
55
Beğeni
90
Puanları
18
Konum
İstanbul
Ustam bu aslan meselelerini hiç kaçırmıyorsun maşAllah :) Yatan bir aslan görüntüsü var bencede ustam ama ayıda o şekil yatabilir birde kulak kısmına bakınca panda ayılarına benzer birşeyi görüyorum sanki.
En son attığı fotoğraflara bakınca sanki bir yamaçtan tepedeki mahzene girişi çizmiş gibi gözlemledim.


ustlarım yerinde ve güzel yorumlar yapmışlar ihtimaller dahilnde,1 diyer ihtimalide ben söylemek isterim, bu tip çenber betimlemeleri kapalı mağra kuyu gibi gizem,mi işaret etsede diyer bir anlmıda çenber olduğu kaynın dışında olmadığıdır,kaynın bitimindeki kare oymanın tam önünden girilmesi yerinde gibi duryor kanatimce...kükremiş aslan nı tek benmi görüyorum aceba,??2 ci kafama takılan unsur ise çenberin sol dışında kalan Z betimlenmesi gerçekmi yoksa resim aldatmacasımı aceba diyorum,!!! gerçek se ölçüsü gerek...
aslan-mezar.jpeg
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,705
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
Fxsol kardeşim çok emek vermişsin.yalnız açık yüreklilikle emeğin konuya yeterli aydınlatma yönünde katkı sağlamamış maalesef.dikkatli çekilmesi gereken noktaların çoğunu kaçırmışsın.donduruyorum bulanıklaşıyor.be videonun verdiği bir kazanım,bölge içinde bir çok mezar ve m. odalarının olduğunun anlaşılmasıdır. nasıl kaçıyor,anlayabileceğin şekilde açıklıyalım.sadece bir yere dikkatini çekeyim sen anlamaya çalış sonunda kolay görebilmen için,yığma gibi dediğin yerde 20.22de dondur veya tekrar tekrar izle ve orayı hatırlamaya çalış. ne görebiliyorsun bakalım.kafayı uzatmış girişe doğru bakıyor. kısaca sen bunlardan habersiz böylesi bir çok yeri anlamadığın için dikkat ederek sunamamışsın.
çok uzatmadan sana bir tavsiyede bulunayım. ilk resimde aldığın ölçülerde yanlış yerleri almış yada noksan almışsın..diktörgen oymanın odasını ve yönünü çizmiştik.uzun ve kısa olarak almışsın. ikisi çift rakam birde derinlik alsaydın tek rakama tekabül edecekti. üçün ikisi çift biri tek rakam olacak.hangisi olur bilemeyiz ama ölçü hesabında mutlaka kural böyledir.tek olan olsaydı mesafe ve önemli olan yönüde anlaşılacaktı.şimdi burada tarif ettiğimiz kısımlarda bir çubukla tecrübeli birine tespit yaptır.çok az fark yapar o kadar. böyle birini bulabilirsen,önceki tarif ettiğim yer gibi bir kaç yer daha göreceksiniz.yalnız biraz işçiliği ağır çıkar. tünelli olacak. İRON kardeşimizde belki bundan dolayı demiştir. selametle.
 

FxSol

Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
11
Beğeni
14
Puanları
3
İkizceli usta sanırım bahsi geçen taş bu aşağıdaki resimde olan değil mi?
vlcsnap-2017-02-05-17h10m20s394.jpg
[/IMG]
vlcsnap-2017-02-05-17h10m20s394.jpg


whatsapp-image-2017-02-05-at-171704.jpeg


whatsapp-image-2017-02-05-at-171617.jpeg
 
Son düzenleme:

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,705
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
vlcsnap-2017-02-05-17h10m20s394-eee04.jpg

doğru tespit etmişsin.videoda yandan görülüyor ve çene altı traşlanmış gibi.
tam olarak adlandıramadığım sürüngen bir hayvan betimlemesi.çizdiğim yerlerle birlikte arkaya doğru bütün olark göz önüne getirebildiğin zaman ,birde çizilen yerlere dikkatli bakıldığında şüphe kabul etmeyen işçilikller anlaşılıyor.buda bize burada zemin altı bir yapıtı olduğunu verir. dahası da var. ön alt meyilden girişi olacak.doğal anlaşılmaz kapatıldığı içinde anlamak ancak tarif ettiğim boşluk sistemiyle netleştirilebilir.bazı noktalarda göz benzeri yerler ve canlı figürler betimlemesi görülüyor. ama videodan diğer detaylarını anlamak mümkün değil.bu anlatımdan yola çıkarak dikkatli yeni bir anlayışla alanı gözlemlediğinde bir çok yeri daha iyi anlayacağını umuyor ve diliyorum.ya kendini boşluk konusunda geliştirmeli yada ehil birinden yardım alma şart.son cümlemi zihnine silinmez yazı ile yazrsan en doğru hareketi yapmış olursun. selametle kardeşim.
 
Üst Alt