Cevap: Eşkiya kayıtları/eşkiya belgeleri hakkında gerçek belgeler
ne dersiniz üstadım? bölgesi tutabilir mi? arananlar pehlivanlar bunlar olabilir mi?
devamında ise bu şekilde işaretler vardır.
POP MARTİN:Alibey değirmeni ve köpek resimleri ve mezarlık ve dağdan inen kör yol ve kör yola nispeten ve bu maşatlığın içerisinde bir sandık taşı bunu ispat eden tek yavrulu domuz resmi bu değirmenin suyu iki dereden , dönmeyen değirmeninki ise iki kaynaktan gelir 1000 adım mesafeden biri tatlı biri acı sudur kaynakların bir birinden uzaklığı 100 adımdır değirmenin karşısında dört köşe delikli bir taş vardır bunun içindeki meblağ hiç bitmez değirmenin holluk başında dikili bir taş olacak o taşta çatallı haç vede bir normal bir haç vardır...... adım mesafede3 okka ziynet vardır 50 cm derindedir değirmenin holluk başına 5 adım mesafede bir ana taşta bir oyma vardır haç ile yengeç resimi vardır Bunlar kapalı bir bak Ark boyunda giderken bir ana kayada bir topal ayı resmi görülecektir ayının baktığı tarafta bir balık resmi balığın kuyruğu istikametinde 50 adım gidildiğinde baltacık resmi bulunana taş 25 adım doğusunda bir dikili taş onun altında 10 okka mal var Dikili taştan 15 adım doğusunda üzeri çömlek kadar oyuk bir taş görülecek bu taşın 4 adım doğusunda daire şeklinde yuvarlak bir taş bununda 4 adım doğusunda yuvarlak bir taş bu taşın altında 21 okka mal vardır değirmenin önünde ufak bir düzlük üzerinde köpek izi bulunan bir binek taşı bu taşında kıblesinde 8 adım mesafede bir incir ağacı olacak bunun ön kısmı kazılınca 5 delikli bir taş onunda alt kısmında bir kazan içi doludur değirmenin karşısına raslayan kara tepede sofra taşı vardır bu sofra taşında ayrı ayrı yerlerde kara tepede 3 adet daha vardır bunlar kapalıdır bir direği kırık gemi resmide bu tepededdir (tekne kaya ) kara tepede birbirine yaslı iki pehlivan vari kaya vardır bu kuzey kısımda kalır
ne dersiniz üstadım? bölgesi tutabilir mi? arananlar pehlivanlar bunlar olabilir mi?
devamında ise bu şekilde işaretler vardır.