Amin. Cümlemizden kardeşim.Bu değerli bilgileriniz içi Allah razı olsun üstadım yüreği sağlık.
Eyvallah
Amin. Cümlemizden kardeşim.Bu değerli bilgileriniz içi Allah razı olsun üstadım yüreği sağlık.
Amin. Cümlemizden kardeşim.
Eyvallah
Aslında bu resmi baya bir incelenmiştim yerlerin sisteme cuk oturuyor, burda tek yerde değil bir çok yerde malzemeler var, konuyu açtığında devam edesim vardı ama dinlemek sormak paslaşmak yerine oralı olmadın açıkçası şu an aynı eforu sarfetmeye gözüm kesmiyor, yaşlanıyor muyuz ne .Selam Usdam,, branşlar hem yuvarlak hemde üst-üste özel olarak yerleştirilmiş , Ben nereye bakmam lazım ?
Usdam bu konuyu her zaman konuşup görüşe bilirdik yinede zaman geçmiş değil , Ben tlf la aradım. Gecen yıl Ramazanın son haftasında idi ,Siz , hani bizim memlekette derlerya (( Atnasyon )) yaptıniz ve Çok bekledim arayacak diye aramadınız,,, Bende biraz gücendim açıkcası,, Durum böyle oldu,Aslında bu resmi baya bir incelenmiştim yerlerin sisteme cuk oturuyor, burda tek yerde değil bir çok yerde malzemeler var, konuyu açtığında devam edesim vardı ama dinlemek sormak paslaşmak yerine oralı olmadın açıkçası şu an aynı eforu sarfetmeye gözüm kesmiyor, yaşlanıyor muyuz ne .
Kusura kalma.
Allah razi olsun ustam emeginize saglik.DEĞERLİ SİTE ÜYESİ ARKADAŞLARIM;
KARA TAŞ & SİYAH TAŞ GÖRDÜĞÜMÜZ BULDUĞUMUZDA İLK AKLA GELMESİ GEREKENLER ŞUNLARDIR:
Dere ve akarsuyun batı tarafı
Ot bitmez çorak yer
doğu yamaç önemli
üst üste taşlar özellikle 5 taş
www.definemekani.com
şelalenin güney tarafındaki kayalık alan
en yakındaki kayalığa yakın tek bir dikili kaya
kuyunun eşik taşı değerli
dedenin hemen yanındaki- sağındaki tepe
Dağlık alandaki MAĞARA(kenarına da dikkat edelim)
kanal ve kanala on bir adım mesafe
geniş oda(gerek ev yeri gerekse magara mahzende)
dereye çıkıntı yapan dik burun ve üstü ?
sarı yuvarlak bir mezar taşı
www.definemekani.com
güneydeki yüksek kayalık
kuyunun ağzındaki taşın içi değerli
mezar yatağının başı ucu değerli
avlunun tam merkezi değerli
yuvarlak biçimli kaya
dikili taşların doğu istikameti
birbirine yakın iki mahsen
batı istikametindeki sarı taşın içi değerli
uzun bir yığma tepe
ileriye doğru daralan delik
arıların işlediği ağaç
mihrap şeklinde oyuk taş
kuzeye akan dere
tepenin kıyısındaki tek ağaç
www.definemekani.com
YUKARIDA İFADE ETTİĞİMİZ KALIPLAŞMIŞ OLGULAR ÇÖZÜMÜ ARAZİYE OTUTMAK İÇİN İLK BİLİNMESİ GEREKENLER ŞİMDİDE ARAZİ OLGULARI DAHİLİNDE MINTIKA GEZİSİNE ÇIKALIM:
Ağaçlar Yön Ve Adımlamaları:
kestane ağacının güney yönünde değerli
avludaki sakız ağacının altında değerli
dut ağacının kayalık tarafında inceleme yapalım
dağın tepesinde dikili yaşlı armut ağacı civarında incele yapalım
türbenin yanındaki ceviz ağacının beş adım doğusu değerli
mezarın yanındaki ceviz ağacının altı adım güneyinde ne var bakalım
www.definemekani.com
kıyısında selvi ağacı olan mezarlık yahut kuzeyinde ahlat ağacı bulunan mezarlık esas mezarlıktır.
kilisenin karşısında patika yol kıyısına yakın üç ağaç varmı bakalım.
ahlat ağacından doğuya on yedi adım değerli
yol çatalının sağında iki meşe ağacı varmı duşünelim
su kaynağının başındaki ağacın yedi adım güneyi değerli
yol kıyısındaki yaşlı ağacın köküne değerli bakalım
www.definemekani.com
mezarın yanındaki sakız ağacının yirmi iki adım kuzeyi değerli
işaretin karşısında yol kıyısına yakın üç yaşlı ağaç varmı duşünelim
dut ağacının dibindeki çeşmenin kuzeyindeki kuyuda özel kuyudur.
DOĞAL KAYA & TAŞ KONUMU VE KAYALIK ALAN BAHSİ (ARAZİ İNCELEMESİ ESNASINDA):
kilise kapısının karşısındaki kayanın altını inceleyelim
mağaranın hemen batısındaki kayalıkta incelemelerde bulunalım
ördeğin bulunduğu kayanın altında değerli
salkımın bulunduğu kayanın altında değerli
çevrede karşılaşabileceğimiz çıplak kadının bulunduğu kayanın bir adım kuzeyinde değerli
çevrede karşılaşabileceğimiz el işaretinin altındaki kaya değerli
iki kaya arasında akan kaynak suyun önünde düz bir taş ve altı her ikisinde değerli bakalım
birbirine bitişik iki sivri kaya varsa batıdakinin altı değerli
yolun doğusunda bulunan kayalığın altındaki tarlanın ortasını inceleyelim
evin sol yan cephesindeki kayanın altına dikkat edelim
yamaçtaki tek taşın altına dikkat edelim
www.definemekani.com
dikili taştan kaynak suyuna doğru altıncı adım değerli
kara taşın dikili taşın ve saydığım diğer taşar çerçevesinde: bu taşların yirmi bir adım kuzeyinde mezar varmı bakalım.
Ev odası yahut mezar odasinın doğu köşesinde bulunan kırmızı renkte taşın altı değerli
beş dikili taş varsa uzaklığını topla aynı mesafede güneye yürüyünüz
mağara ve mağaranın batı duvarının kuzey alt köşe taşı arkası değerli
kanatlı hayvanın açık kanat istikametindeki taşın dibi değerli
mezarlığın güney köşesindeki kesme taşın altı değerli
www.definemekani.com
çeşmenin batı duvarının kuzey köşesine bitişik taşın altı değerli
merdivenin sağ tarafında toprağın içine gömülü ucu görülen taş değerli
tarlanın doğu köşesinde bulunan kırmızı renkte kesme taşın içi değerli
mağaranın güney köşesinde bulunan toprağa gömülü sarı renkte kesme taşın içi değerli
içi taş dolgulu baca
tepenin batısında içi taş doldurulmuş kuyu…….vs sanırım bu kadar yeterli son derece yorucu.
NOT: Değerli Sitemiz Üyesi Arkadaşlar. Verdiğimiz Doneleri Araziye Oturtacak Olan Sizlersiniz. Konuyu Bağlayıp Ana Düşünceyi Kavraması Gereken Sizlersiniz. Yukarıda Yazılan Doneleri Bulunduğunuz Arazi Şartlarına Hakim Olmak Kaydı İle Eleyerek İçlerinden Mevcut Olanları Kullanınız. Sizi Sonuca Götürecektir.
Yazılanların Hepsi Olacak Diye Kaide Yok.
Varın Hayrını Görün. Bir Allah Razı Olsun Deseniz Bizim İçin Kafi.
www.definemekani.com farkı ile devamı gelecektir inşallah.
Geceleri sayma Abi. Hesap çokta şaşmazBurada birçok ağaç cinsinden bahsedilmiş.
Ayrıca @Roni ustamizin bitki define ilişkisi konusu.
Bunları ezberleyip zihninde tutabilene, arazide gözlem yapana müthiş bilgiler sunmakta.
Keşkeler bitmez amma keşke 25 yaşında olsaydım. Çok koşardım.
Burada birçok ağaç cinsinden bahsedilmiş.
Ayrıca @Roni ustamizin bitki define ilişkisi konusu.
Bunları ezberleyip zihninde tutabilene, arazide gözlem yapana müthiş bilgiler sunmakta.
Keşkeler bitmez amma keşke 25 yaşında olsaydım. Çok koşardım.
Sevgili @Roni ustam hakikaten bu bitki meselesi sizin ile ilginç hale geliyor. Geçen sizden yola çıkarak bu bitkileri hangi medeniyetler nasıl niçin nerede diye bir arge yaptım . Biz sadece bir kaçına dikkat eder idik. Oysa sizin belirttiğiniz üzre bu menengiç ve sakız ağacı ve daha bir çok bitki kullanılmış. Mezarlarda o zamanın evlerinde gerek süs gerekse mutfakta kullanılacak bütün bitkiler iyi bir araştırma ile öğrenilebilir. Lakin bu yeterli olmaz herhalde sevgili Ustam bunu arazide ve böyle Ören yerlerinde ya da böyle kalıntıların olduğu yerlerde gözlemlemek daha iyi netice verir diyorum ya da metropollerde lahitlerin bulunduğu alanlarda Kaya mezarlarında gibi örnekleri çoğaltarak yerinde tespit ile bunları daha iyi geliştirilebilir diye düşünüyorum Bilmiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz Yani kısacası onların kullandıkları bitkileri çok iyi öğrenip yerinde tespit Bence en doğrusu değil mi sevgili Ustam. Mesela Roma evlerinde en çok kullanılan süs bitkilerinden birisini şimşir olarak öğrendim doğru mudur Ustam ve renkli dutları ayrıca şimşire sonsuz hayat simgesi de deniyor imiş Ayrıca kırlangıç otu rezene keçi ayağı gibi bitkileride hem süs bazen tedavi edici diye kullanılmıştır. Bu konuda Siz Demek ki bayağı kendinizi geliştirmişsiniz sevgili Ustam bizlerin yapacağı Demek ki her şeyi yerinde tespit ve karşılaştırmak olacak dediğiniz gibi her şeyi bir harman yapmak gerekiyor İnşallah bu çalışmalarınızdan Bizler de sizin sayenizde faydalanırız. Teşekkür ederim