Mineral Eleme Sistemiii.....

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
@Trakyalı ustam kiymetli yorumunuz bilgileriniz icin tesekkur ederim sizinde bagsettiginiz gibi sitedeki butun ustalarimiz kiymetlidir herbiri dilinin dondugunce elinden geldigince bilgilerini tecrubelerini bizlere aktarmaya calisan ustalarimiz var sagolsunlar tabi bide sutte dili yanip yogurdu ufleyerek yiyen ustalarimizda var onlarda haklilar bes parmagin beside bir deil bir densiz adam cikip kizdirmistir o ustalarimizada bizden saygi duymak duser
Abi simdi senin daha once acmis oldugun bir konuyu okurken hatta sizden videoyu izlemek icin acmanizi rica etmistim beni kirmadiniz tesekkur ederim
O konuyu okuyup videolari izledikten sonra bazi seyler kafama dank etti onca isaretli yerlerde satin aldigim ve kendim yaptigim cubuklarin bosluga kör olmasinin alamamasinin sebebi, 12 yil cubuk test ettigim yerde makineylen adamin sarikizu almasinin sebebi gunyuzune cikmis oldu kafamda elimdekilerin hepsinin cöp oldugunun farkina vardim acmis oldugun konuyu okudugumda videoyu izledigimde ve yukarda yazinda 2 kilit cumlelerinde essekten düşen karpuza döndüm simdi acizliğime derman ariyorum okuyorum uygulamaya calisiyorum siz ve sizin gibi kiymetli ustalar calismis beyin yakmis fizik kimya bilgilerini alt ust yapmis( buna saten benim kafa basmaz) bir sistem ortaya koymussunuz tebrik ederim ustam bu A sisteminden baska B şıkķı ( zorda olsa eskiden kullanmis oldugunuz) bir sistem yol yöntem varmidir bizede nasip olur mu gayri
Okumaya denemeye dewam pilavdan dönersem kaşigim kirilsin
Onun icin farkli sistemler arayişina girdim
O zaman ilk soru şu olsun:
Çubuk ile metal tespiti nasıl yapılır..?
Evveliyatin da;
Hangi cins çubuk ile
Hangi şekildeki çubuk ile
Metal tespiti için soruları çoğaltmak yarar var...
Kolay gelsin...

_Trakyalı_

Vip Üye
@Trakyalı ustam kiymetli yorumunuz bilgileriniz icin tesekkur ederim sizinde bagsettiginiz gibi sitedeki butun ustalarimiz kiymetlidir herbiri dilinin dondugunce elinden geldigince bilgilerini tecrubelerini bizlere aktarmaya calisan ustalarimiz var sagolsunlar tabi bide sutte dili yanip yogurdu ufleyerek yiyen ustalarimizda var onlarda haklilar bes parmagin beside bir deil bir densiz adam cikip kizdirmistir o ustalarimizada bizden saygi duymak duser
Abi simdi senin daha once acmis oldugun bir konuyu okurken hatta sizden videoyu izlemek icin acmanizi rica etmistim beni kirmadiniz tesekkur ederim
O konuyu okuyup videolari izledikten sonra bazi seyler kafama dank etti onca isaretli yerlerde satin aldigim ve kendim yaptigim cubuklarin bosluga kör olmasinin alamamasinin sebebi, 12 yil cubuk test ettigim yerde makineylen adamin sarikizu almasinin sebebi gunyuzune cikmis oldu kafamda elimdekilerin hepsinin cöp oldugunun farkina vardim acmis oldugun konuyu okudugumda videoyu izledigimde ve yukarda yazinda 2 kilit cumlelerinde essekten düşen karpuza döndüm simdi acizliğime derman ariyorum okuyorum uygulamaya calisiyorum siz ve sizin gibi kiymetli ustalar calismis beyin yakmis fizik kimya bilgilerini alt ust yapmis( buna saten benim kafa basmaz) bir sistem ortaya koymussunuz tebrik ederim ustam bu A sisteminden baska B şıkķı ( zorda olsa eskiden kullanmis oldugunuz) bir sistem yol yöntem varmidir bizede nasip olur mu gayri
Okumaya denemeye dewam pilavdan dönersem kaşigim kirilsin
Onun icin farkli sistemler arayişina girdim

Benim bir el burgum var. Bahçemde 10 dk da 1 metreye elle inebiliyorum.
Test sahana, 1 metre derinliğe, 1 ya da 2 gr sarı göm.Dediğim gramajdan ne eksik ne fazla olsun.1-2 gr arası. (Nedenini sorma anlayacaksın)Tam üzerine hiç kaybolmayacak bir işaret koy. Örneğin toprak ile sıfırlanmış kaldırım taşı gibi v.b.

Sadece bunun üzerinde birkaç yıl/yıllar çalış. En az 5-6 defa, belki 10 defa başardım diyeceksin. Bu defa oldu diyerek gerçek araziye çıktığında omuzların düşük geleceksin. Her gözlerin parlayıp araziye koştuğunda tokadı yiyip geri geleceksin.

Ne zaman ki gerçek araziye çıktığında ve çıktığın bu arazi ören yeri olsa dahi, bu arazide binlerce bronz,kurşun, demir sinyali, üç beş gümüş, bir iki sarı sinyali arasındaki karmaşada çubuk kurup, güneş gözlükleri gözündeyken, rahat olun hallederiz diye pis pis sırıtıp, sarıları tek tek ayıklamaya başlayacaksın, o zaman olduğunu anlarsın.

Rastgelsin..

mehmet narcı

Kullanıcı
O zaman ilk soru şu olsun:
Çubuk ile metal tespiti nasıl yapılır..?
Evveliyatin da;
Hangi cins çubuk ile
Hangi şekildeki çubuk ile
Metal tespiti için soruları çoğaltmak yarar var...
Kolay gelsin...
@Kader25 ustam gecenin bu saatinde kiymetli yorumun icin tesekkur ederim ustam test yerimiz direk araziydi ilk pirinc kaynak teliyle basladik cubuk ne hareket yaparsa acip bakiyorduk demir eski civi bakir bronz kursun sacma arici tenekesi kiremit parcasi tuz tasi cikiyordu sonra hazneli pirinc cubuk yaptirdik internette okudugumuza gore icine biseyler koyduk denedik cubuga tuttuk denedik olmadi hazir cubuklar aldik o ustadan bu ustadan birazda oyle kosturduk ( 2 ileri 5 geri derken lastiği kabaş fergisun traktör gibi patanaşladik durduk) artik sil bastan basladim 6 aydir butun konulari okuyorum sizin metal tespiti konusu bosluk bulma konusunu okudum kablolu derinlik olcme de baska yerde yardimci olmustunuz tesekkur ederim
Simdi sorulariniza gelcek olursak onceki cubuklari kullanmiyorum krom 316 l krom 304 aliminyum kaynak teli kullaniyorum
Krom cubuklarin metaller uzerindeki isaretlerine hakimim noktaladigim yerde aldigim isaret neyse su metal dedigim cikiyor (sarikiz haric) yani ustam demire civiye degersiz seylere cok dusuyorum bunu hangi cubukla nasil bir sistemle aşabilirim kiymetli onerilerinizi bekliyorum ustam

_Trakyalı_

Vip Üye
@mehmet narcı ustam,
Kıymetli üstadımızı sıkıştır bırakma sakın.
Zira inatçıyı sever :)

"Krom cubuklarin metaller üzerindeki isaretlerine hakimim" cümlenize istinaden;

Demir, bakır, kurşun, gümüş ve sarı bu beş metaldeki sizdeki işaret/işaretleri rica etsem paylaşabilirmisiniz?
Ben biraz meraklıyım mazur görün. Kendimce yaptığım bazı istatistikler var.

Üst Alt