Cevap: s.a saygı değer mekan ailesi.sizin için sunduğum bu kabartma yılana yorum gelir mi? acaba...!!!:
sevgili fakir baba,sonunda gerçek yılanı bulmuşsun,tebrikler.
ama işinin çok zor olduğunuda görüyorum. görüntüye ve verdiğin bilgilere göre son noktayı vermek ,seni yanıltmak olur.
sadece boyu yazmışsın,ondanda emin değilsin.bir santim fark çok şeyleri değiştirir.
senin ölçüne göre bölgenin ana akarsuyunun güneyden geçmesi ağırlıklı. 100-150 m. içinde toplu mezarlık olması gerekir. ırmağın veya akarsuyun karşısında buraya mesafeli kale olmalı. dönemin patika yoluda 10-13 m. yakınından geçmeli.
o kadar hassas hesaplarla yapılmışki anlatılamaz. mesela gözün bir birinden farklı oluşu,dirseğin kafa tarafındaki V (dikkatli bakınız.)boşunamı yapıldı.
dirsek,kuyruk ve baş kısımda dahil her biri bir yerlere götürür. ama maaledef ölçmemişsin.
o kadar geniş bir alana hükmederki,tasavvur edilemez. o ustanada ,kısura bakma ne söyleyeceğimi bilemiyorum. böylesine sağlam bulguyu nasıl değerlendirememiş.hiç yoktan kilisesini bir pınarını ,çeşmesinidemi bulamadı.
muhterem kardeşim,kısaca,mezarıda ,odalarıda fazla uzağına gitmez.mezarıda kafa kısmında olmalı. yılanın kuyruk, dirseğin dış ve iç kısımlarında görülen çukurumsu yerlerin karşılığını,arazi üzerinde oturtabilirsen(dikkatli bir incelemede düz alan içinde bellidir.)boşluk tesbiti yaparak bir kaç noktaya ulaşabilirsin.keşke kırılmamış olsaydı,yada ayrı ayrı ölçseydiniz.
sağlıcakla kal kardeşim ALLAH a emanet ol.