güzel kardeşim,senin ve senin gibi elinde değerli yerleri olupta ,
tecrübesizlikten değerlendiremeyen,en azından verdiği karşılıklarını öğrenme şansı olmayan arkadaşlarıma çok üzülüyorum.
dikkatini çekmek için yazıyorum.
buradaki çizdiğim yere dikkatli bakanlar,
ya dişi aslan ya kaplan en azından boğa der. ama bir hayvan betimlemesi olduğunu en azından anlar. eminim ki sende bunun gibi o bölgede gördüğün ve bir kısmını paylaştığın benzeri bir çok kayanın bir anlamı olduğunu en azından işçilikli oldukjlarını tahmin ediyorsun. VE yanılmadığını söylemek istiyor ve sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
zemin altı yapılan geçmiş medeniyetler yapıtlarının anlaşılmaması için çok itina göstermişlerdir. bunların bazılarının belli bir mesafeye gidebildiği gibi bir kısmı 5-10 m yi geçmeyen olduğu alan içindedir. bu gertçekle,
bu yapıtların girişinde odalarına kadar ,içlerinde maden olup olmadığınıda belirlemenin yolları vardır. ya bu tespitleri başaracak ya da tecrübeli birinden yardım alman gerekir.
meraklıyız ki siteye üye olmuş bilgi almaya çalışıyoruz değilmi. sitede her türlü tespitin konu olarak paylaşımı mevcut. biraz incelesek sonra pratikle bu konular da neler yapabileceğimizi pratiğe dökerek kendimizi geliştirmeye çalışsak...
bizler anamızdan bu durumumuzda dünya ya gelmedik. ben senin yerinde olsam ,bu çizdiğimin odalarını en fazla 5-10 dakika içinde ,
odası bir midir ikimidir,tünelli veya tünelsizmidir,sıfır başlangıcı ve derinliklerine,odasının çaplarına kadar tespitini yapar üzerine bir sigara yakar ,işçiliğinin mahiyetini düşünmeye geçerim. bunu yaparkende elime bir tane kazma kürek vs. alıpta gereksiz hiç bir zahmetimde olmaz.
şimdi boşluk ve maden tespiti konularını bir incelemeye başlasanmı diyorum... selametle.