Uydudan izlek Alma ve yuksekligi Elle Kaydetmek. | Sayfa 24 | Define işaretleri ve anlamları

Uydudan izlek Alma ve yuksekligi Elle Kaydetmek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

A21MEDLi

Admin
Bulduğun Metal benim bulduğum metalden yaa çok yüzeyde veya çok derindekini yakalamıssın

A21MEDLi

Admin
Estağfurullah yok sorun değil. Ben sorun olmayacak biryer varsa diye sormuştum. Hiç sorun değil hocam.. Bu arada auto mouse click için iki ayrı script yazdım birisi yoğun birisi düz taramalı ihtiyacı olan varsa atayım. Mapsource için gerek yok zaten ama earth kullanımlarında iş görüyor.
sevindim senin adına hocam gelişme kaydetmen güzel.
Mapsorce icinde keske otomatik istedigimiz m.kareye göre izlek alabilseydik çok aradım bulamadım,
İzlek almak için Maous,le arzide illaki yürümek gerekiyor :)

karbey

Kullanıcı
Mapsorce icinde keske otomatik istedigimiz m.kareye göre izlek alabilseydik çok aradım bulamadım,
İzlek almak için Maous,le arzide illaki yürümek gerekiyor :)
Hocam denedim izlek alıyor otomatik. Hatta ben abartıp o noktaların aralarından yukarıda noktalama yaptım neredeyse boş yer kalmıyor. dörtbine yakın nokta yazdım sinirden :) Map sourceyi açıp izleğe gelip başlat deyince kalemi alıp çiziyor. Doğrumu anladım bilmiyorum tabi ama bu şekilde pc den alınıyor izlek. Tabiki arazide illaki farkı vardır.

Ekli dosyalar

• mapsourceee.jpg
    mapsourceee.jpg
    87.5 KB · Görüntüleme: 31

Siva

Kullanıcı
Yasaklı
Define bulmada en iyisi en mukemmeli Google eart yuksekligidir neden diye sorarsaniz. Benim kuyu.ve borusunun gpz vizulaerin verdigi yukseklik cikarmadi farkli verdi z degeri uyustugu yerler var uyusmadigi yerlerde var. Ayrica küp goruntusude . Simdi benim bir arkadssim izlek yukseklik dahil herseyi otomatikti sadece 1 dakika veya 30saniyede istedigim alanin izlegin alip.hemen dat dosyasi haline getirebiliyordum denedim.baktim dedimki bu bana gore.degil.bunun surfer.calismasi farkli ve ugrasmadim.vazgectim birdahada almadim. Simdi.nereye geliyoruz.duzenli satir sutunun onemine fazla sıklastirma 1fazlasi iyi diger fazlasi hapsetmedir ve duzensiz izlek.ise iyi degil. Calcalus angle sifir demek 360 derece tarar demek ama izlegine gore bu degisir.benim.orneklerimde gerek yok. Benim yolumdan giden kullanici daha farkli alanlara acilir sadece.ben.lapcain kullanmiyorum gratta.kullaniyorum ve ben istedigimde.yukseklikle oynayabiliyorum surferle daha cok satir.sutun izlekte alabiliyorum artirabiliyorum. Donem soygunu yemis alani sapmasini tutturdugumda sifir sapma ile tam girisin.ustune caktigimda biliyorum aksam atarim goruntu ve eski sitede Sedegor usta gelip.bu bostur.biz denedik inanmayin deyip konuda diger.ustalarinda ses cikmayan ve ben karsisina dikilen ve suraya.bak.ne.goreceksin dedigi.yerede bakan.ben kacmayan ben ve dediginden.haberi olmayan ve attigim.resimde mahzen tunel.ve para olan.yeride cikaran.bendim kimse degildi ve Sedegor usta gelip aciklama.yaptiginda hersey cikardigim.gibiydi hala sedegor ustanin o kafasina girmedi cunku insanlarda inanc kalmamis. Hayel goruyorlar daha ne yapayim ne edeyim insanlik bozulmus heryer yalan olmus kimse dogruluktan bahsetmez cok bildiklerini sanirlar onlar ama onlarin gozlerinin.icine soktum.basardim ama yine ornek inanmazlar. Bu dolanricilar ise iyi ediyor dolandirin bu aptal insanlarida ders alsinlar ders almazlarsa dibine kadar dolandirin bitirin taki.ders alana.kadar yoksa bunlar adam olmaycak dolandiranlar.ise onlarda hesap verecek . Neyse.
Ben bana gore kendime gore guzel bilgiler verdim keske istedigim sekilde otomatik izlek secimleri ve yukseklik otomatigi olsaydi daha iyi olurdu. Temiz is duzenden gecer temiz stabil.is yine tertip duzenden.gecer. dat dosyasina gore ayarlarda degisebilir.

karbey

Kullanıcı
Define bulmada en iyisi en mukemmeli Google eart yuksekligidir neden diye sorarsaniz. Benim kuyu.ve borusunun gpz vizulaerin verdigi yukseklik cikarmadi farkli verdi z degeri uyustugu yerler var uyusmadigi yerlerde var. Ayrica küp goruntusude . Simdi benim bir arkadssim izlek yukseklik dahil herseyi otomatikti sadece 1 dakika veya 30saniyede istedigim alanin izlegin alip.hemen dat dosyasi haline getirebiliyordum denedim.baktim dedimki bu bana gore.degil.bunun surfer.calismasi farkli ve ugrasmadim.vazgectim birdahada almadim. Simdi.nereye geliyoruz.duzenli satir sutunun onemine fazla sıklastirma 1fazlasi iyi diger fazlasi hapsetmedir ve duzensiz izlek.ise iyi degil. Calcalus angle sifir demek 360 derece tarar demek ama izlegine gore bu degisir.benim.orneklerimde gerek yok. Benim yolumdan giden kullanici daha farkli alanlara acilir sadece.ben.lapcain kullanmiyorum gratta.kullaniyorum ve ben istedigimde.yukseklikle oynayabiliyorum surferle daha cok satir.sutun izlekte alabiliyorum artirabiliyorum. Donem soygunu yemis alani sapmasini tutturdugumda sifir sapma ile tam girisin.ustune caktigimda biliyorum aksam atarim goruntu ve eski sitede Sedegor usta gelip.bu bostur.biz denedik inanmayin deyip konuda diger.ustalarinda ses cikmayan ve ben karsisina dikilen ve suraya.bak.ne.goreceksin dedigi.yerede bakan.ben kacmayan ben ve dediginden.haberi olmayan ve attigim.resimde mahzen tunel.ve para olan.yeride cikaran.bendim kimse degildi ve Sedegor usta gelip aciklama.yaptiginda hersey cikardigim.gibiydi hala sedegor ustanin o kafasina girmedi cunku insanlarda inanc kalmamis. Hayel goruyorlar daha ne yapayim ne edeyim insanlik bozulmus heryer yalan olmus kimse dogruluktan bahsetmez cok bildiklerini sanirlar onlar ama onlarin gozlerinin.icine soktum.basardim ama yine ornek inanmazlar. Bu dolanricilar ise iyi ediyor dolandirin bu aptal insanlarida ders alsinlar ders almazlarsa dibine kadar dolandirin bitirin taki.ders alana.kadar yoksa bunlar adam olmaycak dolandiranlar.ise onlarda hesap verecek . Neyse.
Ben bana gore kendime gore guzel bilgiler verdim keske istedigim sekilde otomatik izlek secimleri ve yukseklik otomatigi olsaydi daha iyi olurdu. Temiz is duzenden gecer temiz stabil.is yine tertip duzenden.gecer. dat dosyasina gore ayarlarda degisebilir.
Hocam bende neredesiniz diye yazacaktım. Haklısınız insanlara bazı şeyleri anlatmak zor oluyor ama bence hiç kafaya takmayın inanan inanır inanmayan inanmaz. Biz inanmışız günlerdir gecelerdir çalışıyorum bir sonuç olmamasına rağmen inanıyorum. frekanslar, manyetik alan, ısı yayımı vs gibi konular bilimin dairesinde şekillenmiş konular. Bundan 50 yıl önce deseydikki uydudan her sokağı dağı tepeyi izleyip görebileceğiz bize delisiniz derlerdi sanırım. veya elimizde tabaka kadar bir cihazla kablo olmadan herkesle telefonda konuşabileceğiz yine delirmişsiniz siz derlerdi.. Bilinenin ötesinde bilinmeyen ilimlerle dönüyor dünya, fizik, bioloji, jeoloji dönüyor alem...
Boşverin kafayı takmayın.. Yolladığınız izleklerden tümülüs olanı dışındakiler bozulmuş aralıkları açık ve hatalar vardı. Birtek tümülüs kullanıma uygundu oda düz zeminde kullanmak doğrumu bilemediğim için kullanmadım. Sanırım yazan kişinin ekran çözünürlüğü ile benim çözünürlük tutmadı. Bende zaten canım sıkıldığı için oturdum iki gece uğraştım yazdım.
Bu arada nerede bıraktıysanız oradayım hala :) Hatta daha fazla karıştırdım herşeyi test saham beni yarı yolda bıraktı. Bilinen bir test sahası bulana kadar artık tarama yapmayacağım.
İyi temiz bir izlek almak en doğrusu evet söylediğiniz gibi. yazıklarım biraz yavaş milisaniyelerini düşürüp biraz hızlanırmak lazım ama pilim bitti bir ara toparlayıp paylaşırım buradada lazım olan kullansın.
Arayı açmayın özlüyoruz sizi.

Siva

Kullanıcı
Yasaklı
Selamun aleykum. Ben buraya kral olmaya kendimi bir halt sanmaya kendimi surferde en iyisi olarak gelip konu acmadim insanlar bir seylere ulasinlar imkani olmayanlar ve tek.kurekte sallamadim ve ona ragmen ispatli resimleri ve baska seylerde ispatlarda olunca evet bu dogru ama eksikleri fazlaliklarida var dedim bilmedigin bir yerde bir sey bulmakta zor dedim acaba kesin son nokta nasil oluru aradim . İlk once eartla elle tarardik sonra otomaouse ile tarardik ve bu sekilde bir yontem gelistirdim acemice bir yontemdi ozaman acemiydik halada acemiyiz 17 17 median nmbr 300 lu bir seydi ve sekilde birinin yerine baktim su bizim 3 maymunu oynayanlari sitesi orda o arkdasa ertda resimde cizdim ve 4 metre sapma ile 10donum alandan 3 kez daraltmistim resimde isaretledim attim koordint vermedim ve acmisti dedide kendisi sitede ozelden tel ile sordum dogrudur sistemine guven dedi tabi ozaman acemiydik acemice bir yontemdi adamin nasibi varmis az veya cok .
Surfer bir.denizdir giren kafayi yer yeni.baslayanlar.ise soyle sakin kafa ile kendilerine 6 ay 1 yil deneme yanulma calismlari yapsinlar biraz hasir nesir olsunlar sonra araziye ciksinlar.
Amedli ustamizin yontemi sistemi ozelikle kendine has kendi tecrubesidir ve pisene kadar baya ugrasmistir sizlerede yardimci oldu hemen birden olmaz zaman lazim cunku yeni basladiniz reng skalasidan bahsetti bir diger tecrubede orasi kolaymi sannediyorsunuz o iyi bilir. Mapsource 20 ve 200 metre olcek yukselikten bahsetti Amedli usta . ne kadar cok yuksekten izlek alirsan o kadar az izlek alirsin ne kadar.cok.yakinlarsan o kadar.cok izlek alirsin ornek 2 donum alan yakin olunce elinle ister istemez yakin ciizyorsun cok izlek oluyor cunku yakin oldugun icin uzaktan ise az oluyor bu sefer daha cok alani cizebiliyorsun tam tuttramiyon ama yine az izlek tabi tarla surerek gibi alirsan amaa cok cizersen saga sola gelisi guzel izlek.sayisi artar ve biribirine.yakinlasir.
Calcalus angle first 90 derece.dikine yukari tarar 135 capraz tarar 45 capraz tarar sifir 360 aynidir ama izlek sekline gore farkediyor xyz. First derivate olsun curvertre 3 secenekte toplam satir sutundan bir tane eksiltir ornek 100 satir 60 sutun yani 99 satir 59 sutun rows cols colums.
Lapcain grat icindeki seceneklerde birer satir sutun eksiltir yani 98 satir 58 olur .
Median rows cols satir sutun numberden sonra toplam satir sutun olur yani 100. 60.
Mediandaki rows cols 3.3 daha kucuk alana 35. 53 bir fark one 55 birazdaha bir fark buyukluk 75 57 birazdaha buyuk alana 97 79 daha buyuk bir alan temsil eder gibi duusnebilirsiniz tabi bunlar xyz seyrek veya dar izlek tipine gore degisir . Number of passe ise 1 deger ornek lapcain aynisidir 1 fark degeri yuzey demek daha ileri artikca daha derine diyelim yani yuzeyselden gidilecek son nokta demek 1000 number median rows 3 cola 3 uzerinden. Anladiniz umarim.

A21MEDLi

Admin
Hocam denedim izlek alıyor otomatik. Hatta ben abartıp o noktaların aralarından yukarıda noktalama yaptım neredeyse boş yer kalmıyor. dörtbine yakın nokta yazdım sinirden :) Map sourceyi açıp izleğe gelip başlat deyince kalemi alıp çiziyor. Doğrumu anladım bilmiyorum tabi ama bu şekilde pc den alınıyor izlek. Tabiki arazide illaki farkı vardır.
Bu otomatik cizimi Mapsource kendisimi ciziyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt