selamunaleykum,
öncelikle şu konuya bir netlik getirelim, hutame denilen sahtekarın ipliğini pazara çıkaran kişi a21medli ustadır. burada genele açık bir duyuru yapmıştır.
konu burdadır
http://www.definemekani.com/forum/konular/hutame-den-uydu-bağlantılı-leptop-alıp-dolandırlmayın.9352/
ben şahsen bu konulardan anlamam, elime bir laptop alıpda surfer miş hummer miş hiç birinden anlamam. medli usta, koordinat ile toprak altı ölçümü yapılabiliyor dediğinde, banada mantıksız gelmişti. öyle olsa, askeriye vs, pkk nın mühimmat noktalarını kolayca bulurdu. örnek.
bende dedimki ustaya bir yer atayım, kendi köyümden bir yer, kendisinede dedimki, abi burada tünel olduğunu biliyorum, senin konuyu test için deneyelim. attım koordinatı bana tüneli çizdi, hemde tünelin şekli ile, tünel girişten çok az sonra L yapıyordu aynen öyle çizmiş.
neye göre çizdi kime göre çizdi hangi yöntemle çizdi, tesadifmüydü neydi bilemem. ben medli usta bu işi yapıyor hadi herkes ona sorsun ondan birşeyler kapsın ona para ile yer sorsun gibi bir ifade kullanmadım. kaldıki kendisininde böyle bir talebi olmadı.
şimdi wtrk ustayıda iyi anlıyorum, konuya hakim olduğu için böyle şeylere inanmayın vs. diyebiliyor. siz yine inanmayın kimseye bunun için parada vermeyin arkadaşlar, bu iş için para harcamak hem akla yatmaz hem mantığa, verecek paranız varsa define ile işiniz nedir.
insanların kafası beyni sadece cinliğe çalışıyor. ben burada bir mesaja cvp yazıyorum, mesela bu konuya, medli usta verdiğim yere baktı ve yeri çizdi doğruydu diye, milletin konuştuğu laf şu,
bunlar tezgah yapıyor. biri baktı gördü diyor diğeri evet görüyorum diyor, para tuzağı vs..
açık ve net söylüyorum, varsa buna benzer bir şey duyan gören delilim var diyen ispat ederim diyen ben bu ortamda kendime en ağır küfürleri etmenize müsade ederim.
medli usta bu konu üzerinden kimseden para almışmı onu bilemem, aldıysa açıklamasını yapar. ben şahsen ne duydum ne gördüm.
o nedenle bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.
bu konu her hortladığında kardeşim siz dolandırıcımısınız diye konuya giren arkadaşlar kendine dikkat etsin, biraz usturuplu konuşsun. kimseyi tanımadan yaptığı işe şahit olmadan bu tür yakıştırmaları artık kabul etmem.
kimse kimseye inanmak zorunda olmadığı gibi, kimse kimseye hırsız