güzel kardeşim,işaret bilgisi olmayınca,boşluk tespitinde ise yeni olunca ,konuyu netleştirmek elbette zordur. inşaallah bu sıkıntıyı aşacağını yeterli tespit tecrübesine ulaşacağını düşünüyorum.
burdaki oymamız,asi ustamızın ifade ettiği gibi ,hafif sağlı sollu çaprazındanda olsa ,kayanın ön kısmından girişli ,mezardan biraz daha yüksek kapasiteli bir yerin varlığını verir.
kanal suyun girişe inmesini önlemek için olabileceği gibi,girişin başlangıcınıda az bir ihtimal bile olsa verebilir. bu ihtimali diğer ucunu tam göremediğimiz için yazıyorum. neden yazıyorum;
başlangıç kayanın ön alt kısmından olacağı için, ihtiyaten kırmızı çizgi boyunca bir temizleyerek,boşluk tespiti yaparak başlangıcı kaçırmaman için. yüzde bir ihtimal dahi olsa garanti hareket etmek gerekir. hiç acele etmeden oymanı ön kısmından başlayarak boydan boya yatay geçersen yakalarsın. sonra üstten yapının tam çapını sonrada derinliğini almaya çalış. çünkü olayı basit gibi görme. hayli derindir. aldığın kaya horasan olsa kırılmaz,ona kafanı takma. kayalardan da bir işlem yapılamayacağını bil. girişin tam başlangıcı + yolundan yapıta girmek gerekir. girişinde ne kadar derinlikte olduğu belirlenmese dönüş yakalanmaz ve iş yarım kalır.