Yapıştırılmış Gibi Yerli Kaya Ve Oyma | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Yapıştırılmış Gibi Yerli Kaya Ve Oyma

exper_dolunay

Kullanıcı
Katılım
16 Ekim 2015
Mesajlar
167
Beğeni
224
Puanları
43
ustam bu numune aldığım parçanın içerisinde siyah siyah kömür parçacıkları gibi parlak parçacıklar var ve ufalanıyor asiavcı ustam,diğer kayalarla hiçbir alakası yok yani iki büyük kayanın yapısı farklı aradaki bu parçanın yapısı farklı hani siz daha iyi bilirsiniz ama sanki sağ kenardan horasan dökülmüş gibi çünkü orası hafif açık 8-10 cm kadar ve o açıklığı kapatılmış gibi.
 

flash3606

Kullanıcı
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
124
Beğeni
158
Puanları
43
Yaş
31
O horasan gibi dedigin tasin aynisina bende rastladim cevrede onla ayni veya benzer hicbir kayalik yok 3-4 cm kalinliginda 5 - 10 - 20 cm genisliginde sanirsin duvardan sıvayı söküp atmislar icinde siyah parlak tas parcaciklari var yuvarlak ufak yumurta tipinde tas cakil var.baya bi incelemeden sonra dogal oldugu sonucuna vardim.asiavci ustamin da dedigi gibi yagmurun suyun sonucunda olusuyo bunlar doğal
 

Karamıstık

Kullanıcı
Katılım
22 Ekim 2015
Mesajlar
344
Beğeni
422
Puanları
63
Yaş
46
Ana kayanın üzerindeki arazide çöküntüler var orada hiç boşluk tespiti veya bir inceleme yaptınmı kardeş.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,706
Puanları
113
Yaş
68
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA

güzel kardeşim,işaret bilgisi olmayınca,boşluk tespitinde ise yeni olunca ,konuyu netleştirmek elbette zordur. inşaallah bu sıkıntıyı aşacağını yeterli tespit tecrübesine ulaşacağını düşünüyorum.
burdaki oymamız,asi ustamızın ifade ettiği gibi ,hafif sağlı sollu çaprazındanda olsa ,kayanın ön kısmından girişli ,mezardan biraz daha yüksek kapasiteli bir yerin varlığını verir.

kanal suyun girişe inmesini önlemek için olabileceği gibi,girişin başlangıcınıda az bir ihtimal bile olsa verebilir. bu ihtimali diğer ucunu tam göremediğimiz için yazıyorum. neden yazıyorum;
başlangıç kayanın ön alt kısmından olacağı için, ihtiyaten kırmızı çizgi boyunca bir temizleyerek,boşluk tespiti yaparak başlangıcı kaçırmaman için. yüzde bir ihtimal dahi olsa garanti hareket etmek gerekir. hiç acele etmeden oymanı ön kısmından başlayarak boydan boya yatay geçersen yakalarsın. sonra üstten yapının tam çapını sonrada derinliğini almaya çalış. çünkü olayı basit gibi görme. hayli derindir. aldığın kaya horasan olsa kırılmaz,ona kafanı takma. kayalardan da bir işlem yapılamayacağını bil. girişin tam başlangıcı + yolundan yapıta girmek gerekir. girişinde ne kadar derinlikte olduğu belirlenmese dönüş yakalanmaz ve iş yarım kalır.
 

exper_dolunay

Kullanıcı
Katılım
16 Ekim 2015
Mesajlar
167
Beğeni
224
Puanları
43
Çok saygıdeğer ikizceli ustam yorumlarınız için çok teşekkür ederim evvela ustam bu kayanın diğer ucunu resimde paylaştım hani horasan dökülmüş gibi dediğim yer ve taş dere yatağının aşağıya doğru devam yönüne bakıyor hani ihtimalen su yukarıdan geldiği zaman kayyaa arkadan geliyor ama dereden su akmıyor belki önceleri akıyor olabilir yani devamı yok derenin yukarıya doğru.Ustam mezardan biraz daha yüksek kapasiteli derken mahzenden mi bahsettiniz acaba?
 

karanar

Kullanıcı
Katılım
29 Nisan 2014
Mesajlar
2,567
Beğeni
6,903
Puanları
113
Yaş
50
Konum
ankara

Kaya gerçekten güzelmiş. resimde de işaretlediğim gibi sırtını kayaya yaslandığında tam karşısı saat 12 yönü olsun. sen 10,11,12,1,2 saatleri yönlerindeki alanlarda işaret olmasa bile boşluk testi yapmalısın. zemin altı mezarlar olabileceği gibi asi ustanın da belirttiği gibi bir mahsen arayacaksın. yok eğer; bu kayanın toprakla birleştiği yerden 50 cm kadar toprakta kaya birleşik ya da kayadan oyulmuş bir basamak bu kayayı çepeçevre sarıyorsa, karşıyı unut. direk kayanın arkasında ya da sol tarafa çizdiğim yönde yağmur oluklarını bul. hah işte tam aradığın giriş orada.
 
Üst Alt