yeleli aslan | Sayfa 6 | Define işaretleri ve anlamları

yeleli aslan

Süper Usta

Yasaklı
Yasaklı
Cevap: yeleli aslan

bu tür mezarlarda yapılan fügürler bu mezarda yatan kişinin ne kadar yüksek mertebede oldugunun kanıtıdır
zaten işi bıtırmışler
bu tür fügürler zaten altındakı mezarın fügürüdür başka bır anlam ifade etmez

impossibleman

Kullanıcı

Yılan figürü birçok medeniyette kaya mezarlarını simgelemektedir. Daha çok mezar girişlerinde kullanılmış ve tehlikeyi gelenlere bildirmek için korkutma amacı gütmektedir. Aslan ise Mezarda yatanın büyüklüğünü ve yenilmezliğini simgelemktedir. Avını avlamış aslanında buradaki kişinin düşmanlarını yendiğini simgeliyor gibi. Büyük İhtimal Mezarı hemen altında veya yanındadır.
Defineci arkeoloji bilimini ustalıkla doğaya uydurabilen kişidir. Böyle bir medeniyetin olduğu yerde elbette büyük definelerin olduğu kesindir. O yüzden burada daha geniş alanlarda araştırma yapmak daha faydalı olacaktır kanısındayım.

KANAS_USTA

Vip Üye

Öncelikle konu başlığını doğru seçmekte fayda var yelli aslan yerine erkek aslan demek daha dgoru olur. Yılan tabir edilen ayvan anakondadır. Av hayvanı yok hayvana benzettiğiniz yine bir aslandır…
Bunu bilmeden nasıl şifrelerden bahsedersiniz anlamış değilim gülermısın aglarmısın, bu durumda konu slyat gosterısınden ote gıtmez daha doğrusu kendin çal kendin oyna halini alır vesselam…

Konunun çözümü;
Kıyasıya savasa tutusmus aslan ıle yılanın kafası ıstıkametlerı ayrı ayrı hedefler vermekte,
Yılan derkı buradan yarım sağ dön ve kuzeye git tarlaya var(yılan kafası) bu tarla gıbı duzluk yer bir yığma barındırıyor, ve yığmaya yakın bir de yol var, hatta o yolun eskiden ortasında bir de ceviz ağacı varmış(kovuğunda sarı liralar varmış), ve bu mekan eskiden orda bulunan köyün merkezi bir yeri imiş, ve yine o köyün orta yerinde bir adet yaşlı armut ağacı varmış, burada toplamda yan yana 3 adet kuyu varmış sol baştaki kuyu asıl kuyu imiş ahlatında batı yanında imiş, sağındada doğu yüzü dik düşüş yapan kırmızı benekli bir yassı kaya varmış kuyu aslında bir oda bacasıymış ve baca başında yine sarı liralar varmış dibinde ana kayaya oyma sanduka varmış,diğer iki kuyununda dibi bu şekildeymiş, köyün güney kenarında bulunan kartal kayasının içinde para ve yine kuyunun güneybatı tarafında bulunan o taşın altını üç metre kazıdığında kırmızı renk kesme bir taşta para varmış. Bahsettiğim kuyular
yığma ile yol arasında kalan tarlanın ortasında kalırmış, sağında ve solunda yine iki adet tarla varmış, ve tam ortada kalırmış, yığmanın batı yamacında acaba ne var ? J
yılanın arka ıstıkametınde uzunlugu olcusunde guneye gıttıgınde yol kenarında ikisi kaynağın sağ tarafına düşen sıralı üç ağaç vamış diğer ağacın iki adım güneyindeki çöküntünün içinde iki adet kapak taşı ıle ortulmuş duvar ve duvarın altında iki adet taş dibek olup içinde zıma zım para çakılı imiş çöküntü yoksa bile ağaçta çivi olup çiviye yüzünü dönüp sağına iki, adım atman yeterli, birde köprü ve kemerinde batıya çıkıntı yapan taşın içinde para varmış,
ve yine iki adet mağara soldaki açık(altlı üstlude olabılır), açık mağaranın karşısında yukarıda anlatılanlar mevcutolup çeşmeyi hiç işin içine katmadım.

Değirmenci; yağlı ballı konuşup annem göster ama elletme dedi mantığıyla hareket edeceksen burası yerin değil, attıgın resımlere yazdıgın ifadeler delıl ıspat gerektırır, marıfet şu söyle oldu bu boyle oldu deyıp mılletın aklını sulandırma, maksadın yardımcı olmaksa adam gıbı ne bılıyorsan dok ortaya herkes faydalansın burada kımse senın mazını yahut laf kalabalıgını dınlemek zorunda degıl, yorum harıcı soyal konularda ne kadar uzun yazarsan yaz, ögretıcı konu acacaksan dogru yanlıs fark etmez actıgın konuyu delılıyle ıspatıyla pekıstır, kuş uctu kervan gectı nıdalarında bulunma kardes kuru lafa herkesın karnı tok kusura kalma.
Ya forum kurallarına uslubunca uyarsın yahut hakettıgını bulursun yeterınde musamaha gordun gerısı senın bılecegın ıs. Burada herkes kımın ne oldugunu cok ıyı analız edıyor gerısı senın bılecegın iş.

Moderatör tarafında düzenlendi:

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

[W]degırmencı benim kımseyle en ufak bır husumetım olamaz,
omega ustayla ben aynı sıtede uzun sure yazdık
onunda bızımde kendımıze gore bılgı dagarcıgımız olup hıc bır zaman ters dusmedık aksıne gun gectıkce ınsanlıgına adamlıgına bayıldım dıyebılırım.
yanı anlayacagın adam olana oturmasını kalkmasına bılene can gurban ıken,
sana neden uyarı cekıldı kafan varsa ıkı elın arasına al ve dusun
adam ınsan gıbı sıtede bulunsa ıdın baş köşede yerın var ıdı
ama sureklı dıdındın durdun ona buna laf sokusturdun
faydalı olacagına kufretmedıgın adam anlatmadıgın mazin kalmadı
kıytırık bır kac konu actın habıre şişirdin şişirdin
kısacası kendın dogradın kendın yedın
yedıgın kabada ıcınde bulundugun ortamada pısledın.
terbıyelı ol ve kaybol.[/W]

Moderatör tarafında düzenlendi:

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

kanas usta beni çok sevdi kovacağı yok, omegayı arar oldum iki kere tatile çıkarmıştı beni. impossibleman haklıyı haksızı ayırt etmedin sınıfta kaldın haberin ola.

Son düzenleme:

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

benim baş köşeye ihtiyacım yok kanas usta öyle bir arayış içinde olmadım ve olmak istemiyorum.

Son düzenleme:

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı
ben seversem bilgi veririm istemesini ve okşamasını bilene.

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Vip Üye

degırmencı benim kımseyle en ufak bır husumetım olamaz,
omega ustayla ben aynı sıtede uzun sure yazdık
onunda bızımde kendımıze gore bılgı dagarcıgımız olup hıc bır zaman ters dusmedık aksıne gun gectıkce ınsanlıgına adamlıgına bayıldım dıyebılırım.
yanı anlayacagın adam olana oturmasını kalkmasına bılene can gurban ıken,
sana neden uyarı cekıldı kafan varsa ıkı elın arasına al ve dusun
adam ınsan gıbı sıtede bulunsa ıdın baş köşede yerın var ıdı
ama sureklı dıdındın durdun ona buna laf sokusturdun
faydalı olacagına kufretmedıgın adam anlatmadıgın mazin kalmadı
kıytırık bır kac konu actın habıre şişirdin şişirdin
kısacası kendın dogradın kendın yedın
yedıgın kabada ıcınde bulundugun ortamada pısledın.
terbıyelı ol ve kaybol.

bu mesaj aslında benım mesajım
bu mesajdan once bana yazdıgın argo kelımeler ıceren mesaja cevap yazayım derken yanlıslıkla senın mesajını duzenleye gırmıs ve yukarıdakı mesajı senın mesaj panona yazmısım.
kotu kelımeler ıceren mesajına cevaben vermek ıstedıgım mesaj bu ıdı.
oncelıkle bunu acıklıga kavusturalım.

kıskanclık gıbı bır durum soz konusu bıle olmaz
ha sen oyle algılıyorsan herkesı kendın gıbı gordugun ıcındır
senı banlamıyorum
sadece kendın konu acıp kendın oynama buyur baskalarının konusuna yaz
varsa bır hunerın kardeslerımıze yardımcı ol...

belkı senı olumlu gorup keske banlanmasaydı dıyenler olacaklardır
senı zamana bırakıyorum bu sure zarfında kendın konu acmayıp uyerlerın konularına yazacaksın. bu dogrultuda gıdersen ne ala.
senı dogru cızgıye cagırıyorum eger anlarsan.

impossibleman

Kullanıcı

Değirmenci kardeşim birçok site gezdim ama buradaki arkadaşları ve Kanas Ustam gibisine pek rastlayamadım. Özellikle sizinle 3 gün ilgilendim ve yazıştık. Hatta ustalarımdan zılgıt yiyeceğimi bilerek özelden değilde konunuz üzerinden yazdım. Çünkü kimseden saklayacak bir lafımda olmaz. Hele 3 kuruş için kimseyide satamam. Özellikle ortak arkadaşlarımız olması ve bilgi ve tecrübeniz olabileceğini düşünerek paylaşım amacıyla açılmış bu siteye faydanız olabileceğini düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın sitenin ortağı değilim ama buradaki arkadaşlar bende büyük saygı uyandırıyor. Başka bir sitede olsa şu laflardan sonra atılmanız gerekirdi. Şahsen ben kaldıramazdım bu lafları. Sizinde dediğiniz gibi Lafta defineci kralı olan hemşerilerim, yada arazide gezeni görüpde Sağı solu arayan ve çekememe hastalığına kapılan insanlardan uzak bir grup insanız burada. Her kullanıcıya eşit mesafede duran ve herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Düşman kazanmanın çok kolay olduğu bir dönemde Dost kazanma cesaretini bekliyoruz. Lütfen sizde gayret ediniz. Saygı ve Sevgilerimle.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

ne demek lazım bilmiyorumki. sonuçta yaşınız da benden büyük, en azından yaşınıza hürmeten nazik bir yazı ile. biz burada abiler ve kardeşler gibiyiz. amacımız niyetimiz kimseye yarışmak bilgiçlik taslamak yada en iyi benim maksadında da değiliz. güzel güzel öğrenmek ve öğretmek niyetindeyiz. forum olarak tüm gayemiz yardımcı olmak ve bilgi,den istifade etmek. zaman zaman bu şekilde ben burdayım dercesine gelen misafirlerimize ise diyeceğim şudur. burası bunun için uygun yer değil. burası başka yere benzemez. buna müsamaha göstermek istemiyoruz. emin ol seninle uğraşan o.... usta buraya gelse ve senin şu tavrını gösterse ona dahi müsamahamız yok. yani kim olduğun değil ne olduğun? ne kadar insancıl ve buraya uygun olduğun önemli burada. burayı ortam yapan bizim dostluğumuz ve uslubumuz. ya buraya uyun yada ben size uymam diyorsanız dışarı açılan kapıdan buyurun. polemikler ile beslenmeye bir son verin. bu sizi belki kendi gözünüzde yüceltiyor olabilir, ama biz tam tersini düşünürüz. anlatabildim ise ne mutlu değirmenci usta?

Üst Alt