Evet ustam, burası komple nekropol, oymaların arka kısmındaki arazidede çok yerde çökmeler var.2 saat önce ordaydım, arka alanda 2 oyma daha buldum. ama işçiliği en düzgün olanı resmini attığım ikisi.kapı gibi olan yerin yanındaki yeşil arazili ev sanırım bu yer için yapılmış, ve muhtemelende duvardan giriş var oraya.çünkü resimde görünen çatılı bina tam kayaya dayandırılmış.keşfi yapılmıştır muhtemelen.yorumunuz için sağolun ustamBurası nekrapol mü? Konuları tek tek isaretlere göre acarsan güzel yorum alırsın. Ben bakmıstım konuya bir ara hatırladım. Yuvarlak oyma ların tam çevresine bak hiç ileri gitme uzağa yani ormanın kel yerinden çıkma mezarlar kel yerin yukarısında.
Nehrin ordaki kapı gibi dediğin yer Statüsü çok yüksek bir mezar .
Sular cekilince giriş gözükür yani şu altından göreceksin zor bir yer lakin zengin bir yer aynı zamanda. Girişten değil duvardan girersin yani giriş altta fakat mezar yukarda olur burda mezar suyla temas etmez yada su sızacak yerden yukarda
Ölmez kardeş ordaki oymalar akarsuyun olduğu yerdeki kapı gibi dediğin anıt mezar için yapılmaz.Evet ustam, burası komple nekropol, oymaların arka kısmındaki arazidede çok yerde çökmeler var.2 saat önce ordaydım, arka alanda 2 oyma daha buldum. ama işçiliği en düzgün olanı resmini attığım ikisi.kapı gibi olan yerin yanındaki yeşil arazili ev sanırım bu yer için yapılmış, ve muhtemelende duvardan giriş var oraya.çünkü resimde görünen çatılı bina tam kayaya dayandırılmış.keşfi yapılmıştır muhtemelen.yorumunuz için sağolun ustam
ustam msj larını okuyorum ve olabildiğince cvp vermeye çalışcğm. öncelikle oymaların bulunduğu yerdeki kayaların ve arka kısımdaki kayalık alanda dahil %80ında el işçiliği mevcut.özellikle ''2,5 m boşluk aldım'' diye bahsttiğim konunun başlangıcındaki resimlerdeki oymanın tabanının eğimi 2,5 M BOŞLUK ALDIM dediğm istikameti gösteriyor. yani içine su döküldüğünde eğim ön tarafı veriyor. merdiven basamağı gibi olan yerde komple kesme el işçiliği var.Ağaç eskiyse çatal olması yani çift gövde bu çok şey demektir. Merdivenleri resimle sen
Birde ağaçların cinside önemli meyveli meyvesiz gibi