Arama sonuçlarınız | Sayfa 4 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. TATLARLI

    .tatlarlı kardeşimin bilgisine

    Cevap: .tatlarlı kardeşimin bilgisine
  2. TATLARLI

    .tatlarlı kardeşimin bilgisine

    Cevap: .tatlarlı kardeşimin bilgisine Şimdi abi daire içindeki haçı eksik düşünüyorsun. Bu yunan tarihinde kullanılmış bir haç. Osmanlı veya türkler tamga olarak kullanmış olabilirler.Ancak daire içindeki haçı yunanlılar sembol olarak kullanmışlardır. Bir oymayı düşün türkiye için mezarı ifade...
  3. TATLARLI

    cumartesi gezisi hatırası

    Cevap: cumartesi gezisi hatırası Abi roma yada ermeni işi değilse tarihden öncedir. M.ö yıllara ait gibi duruyor. dediklerim çıkar bu kısımlardan vazoyuda katalım içine. Ama cam da çıkar. zaten arazi Köstebek çukuru olmuş 1 ay orada otursan akrabaların ile bile karşılaşırsın :).
  4. TATLARLI

    çeşmelerdeki sır ve define

    Cevap: çeşmelerdeki sır ve define alttan 2. çeşmeye ve alttan 5 ve 6. fotoğraftaki çeşmeye bakın. Bi çeşme bu kadar güzel olamaz ya.
  5. TATLARLI

    Pazar gezisi.Muhteşem kaya mezarlar ve Dev Kaplumbağa.

    Cevap: Pazar gezisi.Muhteşem kaya mezarlar ve Dev Kaplumbağa. Elinize emeğinize sağlık. Ek olarak aşağıdaki resimde sağ alt köşe güzel duruyor :) ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
  6. TATLARLI

    define,odamezarlar,öküz başı,mumya

    Cevap: define,odamezarlar,öküz başı,mumya son resimdeki tesbih sizinmi asi ustam :)
  7. TATLARLI

    Kaçak Kazı Mağduru Tümülüs, Sit Alanı Olarak Tescil Edildi

    Cevap: Kaçak Kazı Mağduru Tümülüs, Sit Alanı Olarak Tescil Edildi Oda mezar. Oda mezarın altında da lahit. Bu şu demek oluyor ya 2 farklı medeniyet aynı yeri kullanmış. Çünkü tümülüs tek bir kişi , yönetici için yapılır. Haber için teşekkürler.
  8. TATLARLI

    Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :)

    Cevap: Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :) sağol abi eksik olma 1-2 gün bekletecem seni tüm forumu getircem sana :p image
  9. TATLARLI

    Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :)

    Cevap: Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :) tamam duyurayım abi divan geldi çayımı içti döndüm geldim onlarla.. hoşbulduk abi saygılar cümleten.
  10. TATLARLI

    Bu bir mezarmıdır acaba ustalar

    Cevap: Bu bir mezarmıdır acaba ustalar Şimdi swet kardeş. Resimlerin hep üstten olunca net anlaşılmıyor tabi. Karşı Tarladan şu tepeyi bir fotoğrafla sen... Yığma toprağı görsünler birazda avcunla eşip yakından fotoğrafla karışık agrega varsa çıksın ortaya o zaman ne var ne yok herkes görmüş...
  11. TATLARLI

    Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :)

    Cevap: Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :) Ankaradayım 2-3 günlüğüne geldim duyurulur. Erzurumlu ustam yemek var dediler geldik :)
  12. TATLARLI

    Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :)

    Cevap: Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :) E ne diyelim afiyet olsun Saygı değer büyüklerim.
  13. TATLARLI

    Kaçak Kazıya Karşı Grubuna Davet kaçak kazıya hayır

    Cevap: Kaçak Kazıya Karşı Grubuna Davet kaçak kazıya hayır Kaçak kazı demek , küçük bir çocuğun kimseye haber vermeden dışarıya çıkması demek.. Kaçak kazıya hayır.
  14. TATLARLI

    Arkeolojik bir kurtarma kazısı sonucu

    Cevap: Arkeolojik bir kurtarma kazısı sonucu paylaşım için teşekkürrler çpk güzel kareler bunların yayınlanması çıkacaklar hakkında bilgi edinmey sağlar. kültüre göre değişen emareler tabi. emeğinize sağlık ustam.
  15. TATLARLI

    Bu bir mezarmıdır acaba ustalar

    Cevap: Bu bir mezarmıdır acaba ustalar merhabalar.ilk resimde zemin belli ediyor dolgulu toprak. çok katman çıkar oradan derin olur.
  16. TATLARLI

    2 Tane Kuş Kayası !

    Cevap: 2 Tane Kuş Kayası ! ben bir konu açacağım birazdan künüklü ustaydı sanırım onun türkçe açıklamalarına çevrmişti.. Orada detaylıca anlatmış olacağız.
  17. TATLARLI

    oymanın doğusundaki düzgün kesim kayadaki işaret

    Cevap: oymanın doğusundaki düzgün kesim kayadaki işaret şu harikalı işçilikli güzel oyma. Şimdi sunak olma ihtimali daha çok arttı onun.. Eğer 7mt içinde boşluk aldysan şöyle güzel bi büyük boşluk.... umut verici bir yer olur abi bakalım.yaz geliyor ne kaldı şurada :)
  18. TATLARLI

    oymanın doğusundaki düzgün kesim kayadaki işaret

    Cevap: oymanın doğusundaki düzgün kesim kayadaki işaret Bahsettiğim yön bu taraf abi varsa fotoğrafı koyarmısın
  19. TATLARLI

    2 Tane Kuş Kayası !

    Cevap: 2 Tane Kuş Kayası ! şimdi bu konuyu biraz detaylandıralımda. Ben bölgeyi bildiğim için gitmesi gereken kısımı söyledim. Oradaki üçgen dedğiniz kısım işaret değil orası. Burası eterya bölgesi. Eski yunanlardan kalma. Eterya Şifreleri adlı konuyu hatırlayanlar varsa burasının kökeni oraya...
  20. TATLARLI

    2 Tane Kuş Kayası !

    Cevap: 2 Tane Kuş Kayası ! Taşında aynı diyor. Dere omegasına götürecek. Derenin keskin dönüş yaptığı küçük bi yer olacak V gibi dere dönüşünü düşünürsek ağzı açık tarafında tam karşı 20-30 adımda yassı yeminli taş var diyor resimlerin. Taşına ermeni yemin parmağı basmışlar. Bu tek parmaklı...
Üst Alt