Arama sonuçlarınız | Sayfa 6 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. TATLARLI

    kaya çeşmesi

    Cevap: kaya çeşmesi kaynaktaki fotoğrafın net gözükmüyor iş yapılmış olabilir olsun sen yinede özelde olsa gönder sen bana resmini. az uzaktan olsun kaynak.. Mezarlık bi yer zaten yok. Çeşme mezar vermez. Hangi çeşme mezar vermiş bugüne kadar oda ayrı bi konu zaten. Herneyse ağaç 50-60...
  2. TATLARLI

    kaya mezar ve cevresi (acılmış görsel)

    Cevap: kaya mezar ve cevresi (acılmış görsel) resimdeki çatlağın orada değil açılmış olan mezar. yani çel çöp oradan çıkmaz zehir ustam. Tabikide çıkıp çıkmayacağını bilemem ancak o şekilde gördüğüm örnekler var. hep içeriden değil dışarıdan da kapı verebilir höyük tarzı çevre zaten günümüzde...
  3. TATLARLI

    Anıt mezar.mı

    Cevap: Anıt mezar.mı Nasıl anıt olarak gördünüz onu anlamadım. Oradaki çizilmiş olan kilise mihrabı. . ilk resimde gözüken sol üst kayalık alana tepeye bakın. Kilise batı tarafında kalıyor. diyelimki orası kale. O halde kilise tam bu mihrabın karşısında kalır. Bu büyük mihrap papazlar için...
  4. TATLARLI

    kaya çeşmesi

    Cevap: kaya çeşmesi Allah nasip etsin inşallah. Yerler ile ilgilen yaz bi köşeye sen..dediğim yerlere o gözle bakabilirsen çok şey göreceksin. Kolay gelsin.
  5. TATLARLI

    kaya çeşmesi

    Cevap: kaya çeşmesi Yeni resimleri eklemeniz çok ama çok iyi oldu ve bilgi vermenizde. Bu konu çözüme gider. Ben anlatayım siz bulun. Kaynakta küçük üçgeni bulun. Çıktığı yeri karşına aldığında sağ tarafında küçük dikdörtgene benzer taşı bulun baze ucu sivri üçgen taşda olabilir. altına bakın...
  6. TATLARLI

    Sizce Doğal mı?

    Cevap: Sizce Doğal mı? Opti hocam. Sen şu üçgeni gösterdinde ermeni yeri dedinde benmi doğal dedim vallahi cennet. Arka yaylaya gitmek gerekiyor. üçgenin arkası sıra tepeye doğru çıkın orman içinde boşluk bi arazi raslarsınız oval alan olur ağaç çıkmaz 100-150 mt ye kadar. daha çok işaret...
  7. TATLARLI

    Kanallı oyma

    Cevap: Kanallı oyma Kareyi işaret olarak değil. Sunak olarak düşün. küçük oyma mumluk. Ateş ruh ateşi için yapılmış. Tamamiyle bir mezar veriyor. İlk Ermenilerin çok kullandığı bir yöntem. İlgilenebilirsiniz mezarı hemen deidindedir kanal yönünde
  8. TATLARLI

    Sizce Doğal mı?

    Cevap: Sizce Doğal mı? Merhabalar ne yazıkki doğal görünüyor. Kaya hiç traşlanmamış.
  9. TATLARLI

    yapı

    Cevap: yapı Buranın karşısında mezar olmaz. Varsa ya anıt olur yada dereyi geçtikten sonra tepeye çıkmadan büyük dikili taş olur. Açılması gereken yeri daire içine aldım. ok yönü ile aşağıyı gösterdiğim kısım ise varsa abisi kardeşi aileden herhangi bir şahıs mezarı verebilir.
  10. TATLARLI

    yapı

    Cevap: yapı Merhbahalar bölge olarak neresi ege mi iç anadolumu burası ? Roma dönemi mihrap. Üstündeki üçgenin üstünde bir delik var dikkatinizi çektimi. ve ikinci gizli bir üçgen daha var. Girişi Sol tarafında bu güne kadar demekki önündeki taş saklıyormuş o da kırılmış. Mezar mihrabın...
  11. TATLARLI

    kaya çeşmesi

    Cevap: kaya çeşmesi aydın hocam konuyu dağıtmadan bir bilgi vereyim size. Tadilat görmemiş tarihi bir çeşme varsa bildiğin Bir göster bir çeşmenin ömrü ne kadar sürerki zaten. Burada şuna daikkat edeceğiz. Tadilat yapılan yer bozulmadan üzerine yapıldıysa eskidende böyleydi diye yorum yapılır...
  12. TATLARLI

    çeşme

    Cevap: çeşme İş çıkar asiustam orası kesin. Ama bi önünü bi arkasını , yalakları , varsa şu karşı sağ tarafında duran ağacı fotoğraflasın. Kaynağı çok mu uzakmış onuda anlatsın. Ben burdayım diyen birşey yok. Ama isim koyulmuş bir çeşme o kesin.
  13. TATLARLI

    kaya çeşmesi

    Cevap: kaya çeşmesi Rum çeşmesine benziyor. Ermeni - Rum çatışmaları olmuş bi bölgemi burası ? Tepenin tam arka tarafında aynı kaynaktan su giden bi çeşme daha varmı.Yolda gelirken çatal yapıyormu bu soruları net cevaplarsanız.Çeşmenin karşı tarafının fotoğraflarınıda koyarsanız. Ne çeşmesi...
  14. TATLARLI

    Mezar olabilirmi

    Cevap: Mezar olabilirmi Merhabalar. 3. resimde gözüken taşlıkları kaldırın. horosanmı orası bakın. Üstünü oval yontmuşlar şüpheli bi o kadarda güzel deforme edilmiş duruyor. Boş değildir kayada değil altında arayın. taban taraflarında küçük x işareti bakın.
  15. TATLARLI

    Murçlu kare ve dikdörtgen oyma

    Cevap: Murçlu kare ve dikdörtgen oyma Merhabalar fakirbabanın çizdiği ok yönü. Asiustanın gösterdiği tarafı veriyorsa kapı orasıdır. eğer değilse fakir babanın gösterdiği 9 metre ok yönünde sayın tam altına bakın.
  16. TATLARLI

    Karışık görseller yoruma acık

    Cevap: Karışık görseller yoruma acık harbici ustam o konuda yeterli fotoğrafım yok. inşallah yakın zamanda konu açacak kadar bulabilirsem haçların tek başına ve diğer işaretlerle birlikte taşıdıkları anlamları detaylıca anlatayım. olmadı paaintte çizerim artıık ustam.
  17. TATLARLI

    Hastalık EsSelamunaleyküm

    Cevap: EsSelamunaleyküm geçmiş olsun tevfik ustam. Allah acil şifalar versin inşallah.
  18. TATLARLI

    kaplumbağa

    Cevap: kaplumbağa Kukır ustam selamlar.Net yazıyorum. Kaplumbağalar ms. 1400 lü yılların osmanlı devleti kaplumbağaları Çelebi Mehmet tarafından yaptırılmış.Aynı şehirde benzer arkeoji kazıları yapıldığında ortaya çıkmış.Sınır tarafından Yozgat boğazlayana kadar bu kaplumbağalar devam ediyor...
  19. TATLARLI

    Karışık görseller yoruma acık

    Cevap: Karışık görseller yoruma acık Son resime dikkatli bakın. Haç işaretinin 3 tarafının kuyruklu olmasına. şimdi 15-25 cm ebatlarında dikdörtgen yemin taşını düşünürsek ilk taş tek kuyruklu , 30 cm altından çıkan kuyruksuz , 3 yumuşak kırılan taş. 3 taş tek kuyruklu haç şimdi daha iyi...
  20. TATLARLI

    Kare ve yuvarlak oyma

    Cevap: Kare ve yuvarlak oyma Oymanın akarı ben burdayım diyor asiustam.
Üst Alt