Arama sonuçlarınız | Sayfa 5 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. TATLARLI

    Çocuk Lahidi

    Cevap: Çocuk Lahidi başlıktan öteye stele dikkatli bakın roma döneminden daha eski duruyor. kırılmış bir lahitin stel taşının saplama sütün taşı kolu. Sanki Kibele el sallıyor gibi.
  2. TATLARLI

    oymanın doğusundaki düzgün kesim kayadaki işaret

    Cevap: oymanın doğusundaki düzgün kesim kayadaki işaret A21medli ustam noktayı vermiş abi. Ancak o üçgen ya kayayı veriyor yada lahiti ifade ediyor çok bozulmuş net konuşamadım.. Ona yığma varmı yokmu ona baktıktan sonra karar vermek gerekiyor.
  3. TATLARLI

    Lahitlerin Tarihsel Gelişimi

    Cevap: Lahitlerin Tarihsel Gelişimi Güzel bilgilendirme için teşekkürler ustam. Emeğinize sağlık.
  4. TATLARLI

    2 Tane Kuş Kayası !

    Cevap: 2 Tane Kuş Kayası ! Dediğim mesafeleri ölçmen önemli. ilk çizdiğim 1 numaralı mesafe tam 260 cm gelirse çok güzel olacak. 2. çizdiğim kısım küçük tepe verebilir ölçersen görelim. Taşın hemen ön altıda kilise giderleri var diye düşünüyorum dikili kayanın habercisi olabilir. Saklamışlar...
  5. TATLARLI

    Çocuk Lahidi

    Cevap: Çocuk Lahidi paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık sizden güzel fotoğraflar bekliyorum.
  6. TATLARLI

    Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :)

    Cevap: Yine Bir Pazar Gezisi Yine Görsel :) Wasp hocam paylaşım için teşekkürler. Biz gelmeden görmüş kadar oluyoruz sayenizde. Elinize emeğinize sağlık hocam gönülden teşekkürler.
  7. TATLARLI

    site sakini arkadaşlar

    Cevap: site sakini arkadaşlar ufuk ustam siz şapkalı diyorlarsa ayıp ediyorlar. Onları bırakın ben eğiteyim en büyük ceza olur :) Yaşıtlarımızın bilgilerini de öğrenme çabalarınıda görmek isteriz ustam. Saygılar :)
  8. TATLARLI

    güzel bi oyma daha.

    Cevap: güzel bi oyma daha. kukır ustam. Hiç uzağa gitme diyor. Bulunduğu kaya herhalde batıya bakan tarafı kapılı mezar veriyor derinlik 3 mt kadar verir. Siz nasıl boşluk aldınız ustam. kaplumbağalar varken bu oymayı görmem bile ben :) :p
  9. TATLARLI

    oymadaki muhteşem işçilik. ve çevresi

    Cevap: oymadaki muhteşem işçilik. ve çevresi Kukır ustam üzüm kaplumbağaya yakın olması birşeyleri değiştirirmi ona arazide bir daha bakmak lazım. ancak üzüm için değilse kesinlikle lahit verir. iki kanalın indiği yerde aynı hizada 7 metre mesafede verir. Ancak ustam o konuda sözüme...
  10. TATLARLI

    acılmış tümülüs,,define

    Cevap: acılmış tümülüs,,define işte koca tepenin tek sonucu. Kesme taşlarla yapılan küçük bir oda. İçeride ya lahit yada etrafı taşlarla çevrilmiş bir mezar. Güze lpaylaşım için teşekkürler asiustam.
  11. TATLARLI

    oymadaki muhteşem işçilik. ve çevresi

    Cevap: oymadaki muhteşem işçilik. ve çevresi abi tam üzüm işine benziyor. büyük oymaya akarlı olan küçük oymada sıkılıp , bhüyük oymayı doldurup. kanallarla testi doldurur gibi duruyor. kanallar küçük oymadan daha aşağıda kalıyorsa üzüm içindir. yani büyük oyma dolduğunda direk kanallara...
  12. TATLARLI

    1) birçok değişik işaretimize USTALARDAN YORUM bekliyoruz !

    Cevap: 1) birçok değişik işaretimize USTALARDAN YORUM bekliyoruz ! Merhabalar harbici ustam. Yine ermeni işi devam ediyoruz :) Bizanslılarda yaşamış bölgede. Ölü gömme geleneği gözyaşı şişesinden ibaret. Elit mezarlarda var ama uğraşmanıza değmez boş çıkar bu mezarlar. Saklı birşeyin olduğunu...
  13. TATLARLI

    türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz.

    Cevap: türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz. Resimi ekledim ustam iyi kötü boş çıkmaz ancak tabi çok umut bağlanmasın 2-3 lira basit iş çıkar yani. Kuyu konusunda şaşmaz diye düşünüyorum ağaç kökü bakın ustam denk gelirsiniz. Olmadı kuyunun yakınlarında 30 cm lik...
  14. TATLARLI

    türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz.

    Cevap: türbeler mevkii yanı, kuyu, maşatlık birde kudretten ışıklı camimiz. Harbici ustam merhabalar. araştırılacak üstüne durulacak bölgeyse kolay işçilik basit emekler var. aşağıdaki resimdeki yerden yüzük vs çıkar boş değildir. Ancak pek değerli olmaz. Yinede açmaya değer diyelim...
  15. TATLARLI

    üç haç

    Cevap: üç haç Konuya biraz geç yazıyorum inşallah konunu görür tekrar değerlendirirsin. bu taşın üstüne çıktığında. pusulanı tut. güney yönüne doğru 177 ayak ilerlemelisin. tam ayağının altına dolgu toprak gelecek altı kapatılmış kuyu olur. Kuyu kontrol edilir ama asıl malı kuyudan 29.5 adım...
  16. TATLARLI

    ermeni define işaretleri

    Cevap: ermeni define işaretleri Abi çok güzel yorumlamışsın. eline ağzına koluna sağlık. Eğer elinde varsa şu eskiden erzurumda kırılıp üçe beşe satılan ermeni ev parçaları olur hani.Onlarında fotoğrafları varsa veya o konuya değinirsen çok memnun oluruz foruma yararlı olacağından eminim ama o...
  17. TATLARLI

    Roma taş tutturma sanatı

    Cevap: Roma taş tutturma sanatı paylaşım için teşekkürler asi ustam elinize sağlık.
  18. TATLARLI

    kaya mezar ve cevresi (acılmış görsel)

    Cevap: kaya mezar ve cevresi (acılmış görsel) Asiustam , kukır ustam vs. Konuya dahil olursanız Konya'daki alta açılan odali tünelli mezarın fotoğrafını atarsanız zehir ustaya bilgilensin kendiside ne yazıkki bende fotoğrafı yok. Ancak kesin konuşmamanız için şu konu yardımcı olur size...
  19. TATLARLI

    üç haç

    Cevap: üç haç Merhabalar çevre fotoğraflarını eklerseniz sonuca gidebilir. Son resmi kendiniz çizmeden orjinal haliyle koyun tekrar. Geriden fotoğrafını arkasını , karşısını , sol çaprazdaki tepeyi fotoğraflayın. az aşağıdaki dereyide fotoğraflayın.
  20. TATLARLI

    Pazar Gezisi Eski Yerleri Ziyaret

    Cevap: Pazar Gezisi Eski Yerleri Ziyaret wasp ustam. Varsa daha koyarmısınız fotoğrafları Karabüke ilk gelişimde uğrayacaz inşalalh buraya. Uzaktan yakından çevresinden. Bu kayalıklar açılmamış onlarca kapı... kayalık çokmu dik hocam , düz traşlı dik kaya gibimi duruyor. İçerdeki merdivenler...
Üst Alt