Arama sonuçlarınız | Sayfa 8 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. TATLARLI

    s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller.

    Cevap: s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller. fakirbaba şimdi koltuk dediğin taşın üçgen ucuna bak sonra üçgen taşın üçgen yönüne bak sonra seni üçgenler götürecek yürüyerek zaten. Ama öncelikle başlangıcı o noktada yapki. elinde bir kağıt ve birde sermayeniz olsun...
  2. TATLARLI

    s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller.

    Cevap: s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller. Fakir baba üçgen taşınbir üstünde mezar işaretlediğin yere bak. Bahsettiğim havuz mezar sistemi. Ben orada 2 tane ayak , başucunda yılan , ve elinde bereket simgesi olan bir mezar çıkacağını görüyorum. Yalnız dikkat etmeniz...
  3. TATLARLI

    3 lü merdıven

    Cevap: 3 lü merdıven Resmin çıkmamış düzeltmeye çalıştım ama olmadı. Kapıların üstüne Kapı kirişi koyulur üstten sarkma yapmasın diye küpeşte derler. Normal evlerde. Bi yerde kapı arıyorsak önce kapının küpeştesine bakacaz. Yani en üst kısmına. Eğer orada korumalık varsa altı ne kadar doğal...
  4. TATLARLI

    ermeni ceşmesi

    Cevap: ermeni ceşmesi Abi burası ermeni çeşmesi mi. Ermeni çeşmesi ise sarı kızın çeşmesi mi . Burası büyük bi ihtimal bizans döneminde yapılmış bi çeşme akasından gelen ermeniler kullanmış olabilirler. Eğer ermenilerin yaptığı bir çeşme olsaydı tek akarlı olmazdı.Ayrıca çekmeceside yok...
  5. TATLARLI

    s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller.

    Cevap: s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller. abi değerlendirilebilecek en güzel yeri fotoğrafladım. Yalnız orası açılmışta toprak birikintisimi yığmamı tam net olarak belli değil. Ancak ben bu bölgede en çok burayla ilgilenirdim. Ermeni işi olduğu belli birşeyler olsa bile...
  6. TATLARLI

    3 lü merdıven

    Cevap: 3 lü merdıven yerin güzel makedonyalı yer belli ya eski bizans ya ms. 0 roma çok zor bi ihtimal ermeni olabilir yinede her türlü Hediyeli yer. .Yapıştırma kapı sana doğal gibi geliyor sanırım.Merdiveden çıkıp o kayalığa gidene kadar altın boşluk verir çbuklarla bi kontrol et.
  7. TATLARLI

    En eski nedir bu

    Cevap: En eski nedir bu Çankırı tarafı mı burası asi ustam. Ermeni alfabesine göre adı enidas ve daha sonra türkçesine göre cx (u) = yani ölüm wt (i)= doğum ve soy lakabı yer alıyor yani yazılara göre mezar taşıyım diyor. Ama tarihte çok güzel tepsi niyetine kullanılırmış o :) mezar taşı...
  8. TATLARLI

    s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller.

    Cevap: s.a ustalar yuvarlak oyma ve çevresindeki farklı şekiller. ah fakirbaba ah. Gönül isterki zengin olsun. Bi zenginine denk gelemedik Rabbim nasibinizi bol versin inşallah. Bunlar ne yazıkki fazla eski dönem olmamakla birlikte fakir mezarları fakirbaba. Saygılar.
  9. TATLARLI

    Kadın- Küpler- Oklar- Yılan

    Cevap: Kadın- Küpler- Oklar- Yılan merhabalar. Ermeni yerleşkesi. Güneş batımı köyden bu tepeye doğru batıyor değilmi. Güneşi vurduğu son ışıklar buraya geliyor. Bakın burası ermeni mezarlık alanı. Gömülü birşeyler birylerler var ancak mezarla ilgili gömüler. Takı vs. ile gömülen mezarlar...
  10. TATLARLI

    3 lü merdıven

    Cevap: 3 lü merdıven Merhabalar. Yeriniz güzel. SAnırım görsel olarak paylaştınız. Kapıyı sormuyorsunuz heralde?.
  11. TATLARLI

    arkadaslar bu ne olabilir anlamı varmıdır ??

    Cevap: arkadaslar bu ne olabilir anlamı varmıdır ?? Asıl bu tür işaretlere yoğunlaşmak gerekiyor. Küçük ama kendi işaretini görebileceğin anlayabileceğin kadar 2 tane işaret tek kişinin saklayacağı bir hediye için ideal işaretler. Yalnız aşınmadan dolayı yada doğal değilse. Taşın duruşu...
  12. TATLARLI

    değirmen ve çevresi...

    Cevap: değirmen ve çevresi... ben ilk resimlerinde sana demiştim. Orada birşey yok diye. Tapınım amaçlı yapılmış 3 başlı kartalın resmiyeti mihrap orası. Kapı çıkmaz o taraftan.Bu zamana kadar toprak altında kalmaması şaşırttı beni o mihrabın. Seni yönlendirmeye çalışıyorum asıl yere ama gözüne...
  13. TATLARLI

    arkadaslar bu ne olabilir anlamı varmıdır ??

    Cevap: arkadaslar bu ne olabilir anlamı varmıdır ?? Merhabalar. Bana orada işaret yokmuş gibi geldi. Ama olurda bu şekilde bir işaretle karşılaşırsak buda şu anlama gelir. Başlangıcı bu taşın altından 3 merdiven ile inilen L şeklinde tünelden ve tünelin sonunda gireceğin odadan bahseder.
  14. TATLARLI

    s.a ustalar buyurun hele....

    Cevap: s.a ustalar buyurun hele.... Allah sizden razı olsun.yapmazmıyım fakirbaba salçalısı çemenlisi vs. bi güzel oluyor çeşit çeşit :) evet gurbette okuyoruz inşallah bitecek yumurta sıkıntısı :) :)
  15. TATLARLI

    kare oyma

    Cevap: kare oyma kukır ustam karışık bi yer. Sol tarafındaki kırık taşlara bakın. Orada ya anıt vardı yada yazıt vardı roma yada bizans işi. Ama sunak çok derin pencereden fazla büyük. Mezarı yakında değildir yinede fotoğraflar gelirse rahat çözüme gider bu tür işaretler.
  16. TATLARLI

    görsel amaçlı tümülüs mezar odası

    Cevap: görsel amaçlı tümülüs mezar odası Türkiye olması lazım ölçüm aleti nivelmandan tanıdım başka marka yok zaten Türkiye'de :) ege bölgesi sanırsam bozkurt ustam.
  17. TATLARLI

    Işareti ve çözümü

    Cevap: Işareti ve çözümü
  18. TATLARLI

    s.a ustalar buyurun hele....

    Cevap: s.a ustalar buyurun hele.... Abi est. yapboz misali tamamlıyo herşey birbirini. Biri eksik olsa hissediliyor hemen. Bu pazar uyumasaydın iyiydi de yorulmuşsun be abi senin fikirlerinide ihtiyacımız oldu. Fakirbaba kızmıyordur inşallah :)
  19. TATLARLI

    s.a ustalar buyurun hele....

    Cevap: s.a ustalar buyurun hele.... abi valla anca onu yiyoruz arada bi değişiklik yapıp ucuz salam katıyoruz içine sözde hergün farklı çeşit oluyor :D
  20. TATLARLI

    s.a ustalar buyurun hele....

    Cevap: s.a ustalar buyurun hele.... abi valla gece falan demeyeceğim gidip yemek yapacağım şimdi bunlarda ney böyle iştahım kabardı :) artık inşallah birlkte yemekte nasip olur. Afiyetle :)
Üst Alt