ustalarımın dediklerine harfiyen katlıyorum.. bir kaç sualim olcak cvp verirsen çok iyi olcak.. burası eski rum yerleşimi... sanırm yakın civar köyüde ermni yerlşimidir.. muhtemlen.. burası nekra pol alanı. bu 1 . 2 cisi kerten kele didiğin bu nekrapolün anıt mezrıdır... rum defi leri.. derin olurlar.. bu ketten kele li oda mezarın bir kadme üstünde.. gen e bu tip oda mezarı olması gerek.. aile mezrıdır orası... ve o kaynın üstünde bu ranın hartası olması gerek...ve bu taş haritada bölgedeki önemli mezarıların konumlarını belirtir patika yol üzerinde betimlenmişdir... ve derenin dirsek yaptığı yerde yani suyun döndüğü yer keskin virajında hemn üstünde ufak bir tepecik olması gerek tekdir orası kubbe gibi dir toprağı farklıdır yığmadır... bu mezarlığı arkdan alınca yönün batı olsa gerek...düzne indiğin zamn solun da kalması gerek... ve bu mezarlığa giden patika yol varya tam 2 ye ayrıldığı yerde soldaki mezarlığa gidecekdir sağdakide harman yeri gibi düzdür oraya çıkar.. yaşlı ağaç yada dibek taşı yada faklı kay varmı.. birde değeirmen nerde derede olması gerek uzak değil şelalenin hemn aşasında... yazdıklarımın n e kadrı senin oraya uyuyor kardeşim. yazarsan iyi olur.. devamını ozamn yazcam .. sistem olrak san uyuyormu....not... düzdeki mezarlar fikir fukra mezarlarıdır en fazla göz ve dil parları çıkarr... fakir fukara rahat yatsin yeirnde...Ustalarım burasi benim kendi yerim etraf verimli arazi, 50 mt yakın çevresinde bol miktarda su var. eski yerleşim yeri var.toprakta normal mezarlar var.araziler zamanla sürülmekten dolayi bazı mezarlar yüzeye yakın lakin ben burda mezar aramiyorum.ilk resimleri kaplumbağa benzettim ve son resimdeki taşın hemen dibinde havuz var suyu bu taşın dibinden çıkıyor.taştaki traşlanmalar ve tepeye doğru omega ya benzettigim yanında çukurluk olan şekil ve acemi olmama rağmen tuttuğum çubuklar beni bu taşa yönlendirdi. siz değerli ustaların yorumlarını bekliyorum.Allah hepinizden razi olsun.