Arama sonuçlarınız | Sayfa 4 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. TATLARLI

    karabük kaya mezarı görseli

    Cevap: karabük kaya mezarı görseli paylaşım için teşekkürler bozkurt ustam. emeğinize sağlık. Karabükte Manzarada olan hangi anakayaya baksanız bi tarafında kaya mezarı oluyor. Güzel şehir.
  2. TATLARLI

    yuvarlak oyma

    Cevap: yuvarlak oyma hayırlısı olsun bahara bende varım inşallah oradan boluya oradan da karabüğe uğrar güzel bi tur yaparız asi ustanın bagajdaki baklavasını da yeriz artık :)
  3. TATLARLI

    kayadaki işaret..

    Cevap: kayadaki işaret.. Kukır ustam bence kaya yük kayası. Kaydırılmalı o kaya altında oda çıkması lazım diye düşünüyorum.
  4. TATLARLI

    yuvarlak oyma

    Cevap: yuvarlak oyma O üçgen taş ile oyma arasındaki bölge tamam kurkır ustam uğraşmayada değer. Diğer kare içine aldığım yerin yapıştırması varmı ona baktınızmı ustam?
  5. TATLARLI

    yuvarlak oyma

    Cevap: yuvarlak oyma Asi ustam son resiminizde üçgen taş ile karşıdaki oymalı kaya arasında bulunan topraklı bölge altı boşluk vermesi lazım. Altında oda olma ihtimali çok yüksek. Aşağıdaki resimde oymanın mezar sunağı olma ihtimalini arttırıyor.
  6. TATLARLI

    kaya mezarı acılmış örnek

    Cevap: kaya mezarı acılmış örnek emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler. Sayın asi ve kurkır ustam tek değil gibi hat çizgisi var. 2 katlı olabilir boşlk baktınızmı tam üstünden.
  7. TATLARLI

    ustalarım bir göz atsa bilirler

    Cevap: ustalarım bir göz atsa bilirler Merhaba.Kaya mezarını veren bir işaret yok. Ermeniler yaşamamışsa boşa uğraşmayın derim ama ermenilerin yaşadığı bir bölgeyse ilk resim sonuç zaten..
  8. TATLARLI

    dikdörtgen oyma

    Cevap: dikdörtgen oyma Merhabalar asi ustam. Sütün ve blok taşlarından başka birşey çıkmaz. Gerçekten de işçilik çok zayıfmış.
  9. TATLARLI

    İki derenin birleştiği ve Y yaptığı yer ve etrafı!

    Cevap: İki derenin birleştiği ve Y yaptığı yer ve etrafı! Merhabalar. Kesin ve net birşeyler söylemek gerçekten zor. Kanal su ile oluşmuşa benziyor. Yazın sular çekildiğinde kontrol edilmesi gereken bir yer çok öenmli bi dere olma ihtimali var. İnsan eli değmiş küçük şelale için. Burada...
  10. TATLARLI

    BU balıklar neyi anlatıyor :))

    Cevap: BU balıklar neyi anlatıyor :)) 20 adet balığı kıvamına gelene kadar mangalda pişirdikten sonra. en büyüklerini kuzeybatıya doğru fırlatıp o kadar adım güneybatıya gidip doğuda bulunan afiyetle yenilmiş olan balıktan kalan kılçığın dibindeki mezarı veriyor :D
  11. TATLARLI

    oyma ve kanal

    Cevap: oyma ve kanal Merhabalar. Abi direk arka tarafında basit mezar vermiş. Rum mezarı olduğu için kanalı yol olarak düşünüp kanal şeklinde yürüyerek dikili taş aramakta mantıklı olabilir tabi.
  12. TATLARLI

    Üç oyma ve küçük oyma!

    Cevap: Üç oyma ve küçük oyma! Merhabalar. Aşağıdaki ok istikamedinde gidin. en fazla 10-20 mt vardır. Karşılaşacağınız ilk geniş yer taşının altında oda ve 3 mezar veriyor. İlk odadan sonra diğer odalara geçiş yapılması gerekir. Bu yüzden odanın tavanına yada tabana bakmak gerekir.Bu ok...
  13. TATLARLI

    birçok farklı işaret aynı alan içinde

    Cevap: birçok farklı işaret aynı alan içinde Merhabalar. Yakınlarında Han var. Ticaret yolu var bu ticaret yolnu koruyan asker tepesi var 2 adet çevrede yolu görebilecek. Eşkıya çizimi bunlar. Gruplar işaretlemişler. Güzel sonuç verir hocam. En yüksek tepeye çıkın, dikili taş ile resmedilmiş...
  14. TATLARLI

    güvercin ve haç işareti galiba

    Cevap: güvercin ve haç işareti galiba Merhabalar. Resim çok güzel. güzel bi flash ile tekrar fotoğraflarmısınız arşive alayım. Çözüm ayaklarınızın tam altında. Kuşun yemini alın. Çıkacak olan figüran taşlar olacak 2. yolu açar. Çok kaliteli bir işaret.
  15. TATLARLI

    TAVUK CİVCİV,arap35,şe

    Cevap: TAVUK CİVCİV,arap35,şe teşekkürler asi ustam. Şöyle genişten olsaydı fotoğrafı o da kaçmazdı tek mezar drenajı gibi duruyor. İçindekiler kısmını yürütecek olursak ben kayda değer birşey olmadığını düşünüyorum ustam.
  16. TATLARLI

    TAVUK CİVCİV,arap35,şe

    Cevap: TAVUK CİVCİV,arap35,şe Asi ustam arkada işaretlediğiniz çarpı işareti ne içindir fotoğraflarda göremiyorum orada ne bulunuyor?
  17. TATLARLI

    Ormanın içindeki kayada oyma!

    Cevap: Ormanın içindeki kayada oyma! Merhabalar. İlk resimde taşın altındaki x işaretini gördünüzmü işte o kısımdan düz bir şekilde toprağı 1 metre kadar geniş olarak açınız. yasal yolla devam edin.Bak oradaki ağaç yamuk çıkmış üstünde bir taş yada yük varmış onun altından büyümüş, demekki...
  18. TATLARLI

    Kabartma yılan

    Cevap: Kabartma yılan Küçük kuş dediğim kısımdamı yoksa bu yılana gelmeden mi karşılaştınız fotoğraflayabilirseniz karşılaştığım bir örnek bu kuş oyma ve yan taraftan gözüküyor tek gözlü mü. Fenerli hocamın dediği gibi fotoğraflarsanız yada çizerseniz daha iyi olacaktır.
  19. TATLARLI

    Haç,yılan,kaplumbağa,kuyunun,çözümü

    Cevap: Haç,yılan,kaplumbağa,kuyunun,çözümü hediyeleride bol bol göstermiş iştah açıyor resimler. Keşke işin aslıda öyle olsa. Paylaşım için teşekkürler asi ustam.
  20. TATLARLI

    Kabartma yılan

    Cevap: Kabartma yılan Merhabalar. kırmızı taş , siyah taş ve mezar bulunacak. Kırmızı boyalı taş yılanın olduğu taştan dereye doğru inerken sol kolun üzerinde kalır. Boyası silinmiş olabilir traşlı kayaya bakmalısınız. Kara taş dereden karşıya geçtiğinde hemen ağaç dibinde olmalı. Birde mezar...
Üst Alt