Arama sonuçlarınız | Sayfa 4 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. N

    Yatık Dikdörtgen oyma

    Cevap: Yatık Dikdörtgen oyma Bilgi amaçlıdır .Mezara kazı izni verilmez................. Buna bire bir benzer 2 adet mezar durumunda çalışılmıştır.İkisindecde durum aynıdır Düz olan kaya ister yerde olsun isterse dik bir vaziyette oymanın yanında ölçü bu kayalardan alınır .İşaretten 31 düz...
  2. N

    yatay oyuklar

    Cevap: yatay oyuklar Doğrudur yatay çizgi hep 1 kabul edilir .Tevfik baba Fethiyede böyle kuyu tipi yada kaya mezar örneği çok .Hatta adres verim. Nif yaylası.......Benim içinde gez o nekropolü
  3. N

    Büyük bir kare

    Cevap: Büyük bir kare Güneyi neresi manzaraya mı bakıyor
  4. N

    tavuk mu ördekmi

    Cevap: tavuk mu ördekmi Çok çok merak ediyordum .Konunun devamı gelmedi .Gelseydi bir şeyler yazardık.Güzel bir işaretti .
  5. N

    Ustalar!!! Höyük yanı kuyu !!!

    Cevap: Ustalar!!! Höyük yanı kuyu !!! Olmadı ancak kuyunun doğusuna bakmak faydalıdır.Başarılar dilerim
  6. N

    Mihrap İçinde Kare Oyma

    Cevap: Mihrap İçinde Kare Oyma Bilgi amaçlıdır mezara kazı izni verilmez........... Mihraplar kendi içerisinde dini 3 leme arınma dua vs.vs. durumlar için yapılır. Bulunduğu yere göre de yapılış amacı değişir. Mezar için yapılan güzel bir mihrap .........Mezara basılarak hiç bir dinde dua...
  7. N

    Ustalar!!! Höyük yanı kuyu !!!

    Cevap: Ustalar!!! Höyük yanı kuyu !!! Derinlik 13 metre değilse kuyu ile höyük dediğiniz yer arası 50 adım yada metre yoksa. Kuyu bileziğinde işaret bulunmuyorsa kendinizi yormayın ............. Herşeye rağmen başarılar dilerim.
  8. N

    7 oyuk

    Cevap: 7 oyuk Sadece bilgi olarak paylaşıyorum. Mezara kazı izni verilmez. Değerli tevfik abim;İnanıyorum ki M.Ö.3 ve M.S.3 yy. dönemi arasında yapılan oyma mezar işaretlerini yer ve yön bakımından çok iyi bildiğini düşünüyorum.Ancak her şeye rağmen ben genel ifadeyle hepsini mesafesine...
  9. N

    7 oyuk

    Cevap: 7 oyuk Bu konu iptal mi
  10. N

    ustalar bir yatırın taşındaki ibareler...yardım edermisiniz

    Cevap: ustalar bir yatırın taşındaki ibareler...yardım edermisiniz Yatır olarak düşündüğünüz kişinin baş taşında çakılı olan demir parçası ( yada ben öyle gördüm) çok düşündürücü.Yinede Müslüman mezarı ayak ucunda duruduğunda baş taşına bakarken baktığın yön mezarın boyu önemlidir.
  11. N

    tavuk mu ördekmi

    Cevap: tavuk mu ördekmi Değerli kardeşim resimde bir takım oynamalar yapınca her türlü yorum çıkmakta ancak yapılan veya sorulan sorulara da cevap verilmemiş .Resim için kabartma mı oyma mı ters çevirince belli oluyor .Bunlara istinaden yüzeysel ve karışık yazalım Ördek dersen 31 e bakarsın...
  12. N

    görsel paylaşım

    Cevap: görsel paylaşım Gönlüne sağlık abi ....
  13. N

    Mezar işareti ve kendisi görsel

    Cevap: Mezar işareti ve kendisi görsel Teşekkürler ........ usta
  14. N

    Fenerli usta

    Cevap: Fenerli usta Allah utandırmasın yerinde ve doğru bir karar başarılar dilerim abime.
  15. N

    görsel paylaşım

    Cevap: görsel paylaşım Emeğine sağlık abim teşekkürler. Ben yeni gördüm idare et artık.
  16. N

    kayalar şekilli gibi geldi bana

    Cevap: kayalar şekilli gibi geldi bana Kolay gelsin .Değerli kardeşim şahsım adına sizlerden istirhamım resimleri lütfen geniş çekin görünmez olmaz diye düşünmeyin.Çevre bilgisi hakkında nekadar bilgi verirseniz sizin menfaatinizedir .Aksi halde bence bulun bilin bakalım oyununa benzer...
  17. N

    dik kayada kare oyma

    Cevap: dik kayada kare oyma Küçük bir sır ............ Kare oymalarda her zaman yükseklik önemlidir .Mezar yeri yüksekliğe göre bulunur. Konunuzda mutlaka yerden yüksekliklerini ile belirtiniz
  18. N

    kocaeli adapazarı iznik bursa gebze düzce

    Cevap: kocaeli adapazarı iznik bursa gebze düzce Bir biz bulamadık harita allah gönlüne göre versin ..............
  19. N

    bir kapali mara kapanin ustunde bir carpi isareti ve birde bir ,D, oyma

    Cevap: bir kapali mara kapanin ustunde bir carpi isareti ve birde bir ,D, oyma Resimler çok yakın çekildiği için birşey anlayamadım kusura bakmayın.Ama yinede saolun emeğinize sağlık
  20. N

    Kare Oyma usTALArıM yOruMLAr SziLerİ bekLyR

    Cevap: Kare Oyma usTALArıM yOruMLAr SziLerİ bekLyR güzel miş
Üst Alt