Altına En Yakın Maden Hangisidir | Sayfa 7 | Define işaretleri ve anlamları

Altına En Yakın Maden Hangisidir

AYAN

Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2012
Mesajlar
121
Beğeni
273
Puanları
63
Ustam iyi güzel hoşda neye göre kurşun diyosun.? Kütlesel ağırlık dersen kurşun altından ağır,moleküler bazda baksan birbiriyle hiç alakası yok,keza görünüm babındada.makinelerle baktığımızda frakans tepkisi ikiside ayrı ayrı.Kurşunu elemine ettiğinizde altına sinyal alabiliyoruz veya tersi.Belki bazı metallere karşı yakınlık ,uyuşum,benzer tepkiler verebilir,her elementin özgün ağırlığı kendine has olduğu gibi bazı metallerlede akraba olabilir:) ona bi şey diyemem ama kurşun biraz uzak akraba gibi geldi bana.Benim makine.veya çubuk ile yaptığım tecrübelerde hangi metali eledimse altını yine eleyemedim.Hepsinin tepkisi kendine özgü idi.Ama ne zamanki şu kola açma kapağını eledim, altında onunla birlikte elendi gitti.Yani birini yok ettiğinizde diğeride otomatik yok oluyor.Ruh ikizi gibi biri varsa diğeride var yoksa yok.Adeta ikiside aynı tek şey.Nedendir tam bilemiyorum,şüphelerim varda emin değilim.Diğer bir konu ise topraktaki mineraller.Tıpatıp altını taklit ediyor,aynı frekansta titreşiyor.Her değerlinin bi örtüsü olur biliyoruzda ,altın denen değerlininde örtüsü olduğunu keşfediyoruz.Gerçi hiçde değerli değil,demir neyse altında odur amma biz ona değerli ,kıymetlimisssss dedikçe oda bizim kıymetlimisssss olmaya devam edecek.Tüm bunlar ise Rabbimin güzel tuzaklarındandır vesselam.

usta simyacılar böyle demiş, mantık olarak bizim düşüncemize uymasada onların tespiti böyle,burda benim düşüncemde önemli değil herkes kendi mantalitesine göre bir fikre sahip olabilir.
Burda bizim işimize yaracak olan aradığımız metalin toprak altında tespit edebilme gayreti burda ASİ ustamın, altına en yakın maden hangisi sorusunu araştırıyoruz belki bunlarda değildir,belki iki veya üçü karışımlı olacak,bu bilgilerden de tatmin olmayıp kendimizce gerçeği araştıracağız şüphesiz doğrusunu RABBİM bilir.
Ustam demir demir dir, altında altın dır ikiside metal dir insan hizmetine sunulmuş kendi aralarında değerli veya değersiz hepsi odur bizim gözümüzde, gönlümüzdeki RABBİLALEMİN , EFENDİMİZ SAV KUR'AN I MUBİN ve GÜZEL İNSANLARI mız.
Teşekkür ederim.
Ayrıca benim tespit ettiğim, bence kükürt ü araştırmak gerekir oda patlayıcı vaz geçtim, bir de çinko ve de tutya.
 

Meltun

Kullanıcı
Katılım
2 Kasım 2014
Mesajlar
339
Beğeni
1,032
Puanları
93
Yaş
77
Konum
Tekirdağ/Çorlu
Altın; en mükemmel metaldir. Çünkü ondan cıva elde etmek çok kolaydır; saf cıvadan ve kükürtten meydana gelmiştir: Altındaki kükürt daha saf, halis, berrak ve beyaz ise ateşli ve incedir.

Simyacılara göre yeryüzündeki metallerin her birinin evrendeki bir gezegen bağlantısı vardır ve yeryüzündeki metallerin sahip oldukları özellikler onları karşılayan gezegende de vardır. Örneğin altının sahip olduğu dayanaklılık, soyluluk, üstünlük gibi özellikler Güneşte de vardır ve gümüşün sahip olduğu özellikler de Ay’da vardır.
İyi güzel de AYAN kardeşim biz şimdi simya ile ilgilenme diğer değişik metaller hakkında ki bilgiler nedeniyle yavaş yavaş konu dışına çıkıyor durumundayız. Bu durumda mademki altından cıva imal etmek kolay cıvanında proton sayısını bir düşürmekle altın elde edilebilir. Saygılarımla
 

Erdem

Vip Üye
Vip Üye
Katılım
15 Nisan 2014
Mesajlar
1,629
Beğeni
3,255
Puanları
113
Alaşım:İki veya birkaç maddenin muhtelif oranlarda beraberce eritilerek meydana getirilen karışıma alaşım denir.
Alaşımda cıva bulunursa malgama adını alır. Cıva yalnız demir ve platin madenleriyle malgama yapmaz. Madenlerin çeşitli özellikleri vardır. Bazı madenler yumuşak yalnız başına kullanılamazlar. Altın ve gümüş gibi. Bazı madenler ise döküme elverişli değildirler. Bakır gibi, bazıları kolayca aşınabilirler. Bazıları dayanıklı veya dayanıksızdırlar. Bazıları yüksek ve bazıları da alçak sıcaklıkta ergirler. İşte madenlerin gösterdikleri bu çeşitli özelliklerden ötürü teknikte layıkıyla faydalanmak için ve daha elverişli olmalarını temin amacıyla alaşımlar yapıldı. Mesela bakır döküme elverişli olmadığından bakırı kalayla birlikte eriterek tunç ve çinko ile eriterek pirinç alaşımları yapıldı. Alaşımlar; kendisini meydana getiren madenlerin erime noktalarından daha aşağı derecede eridikleri için teknikte kullanılmaya elverişlidirler.


Alaşımların Elde Edilmesi
Alaşımlar: Birden fazla çeşitli maden parçaları eritilmek suretiyle elde edilir. Madenlerin oksitlenmelerine engel olmak için kömür tozu ile örtülür ve toprak bir pota içerisinde eritilir. Eğer madenlerden biri uçucu ise diğer maden erimekte iken diğeri ile karıştırılır. Uçmadan meydana gelecek eksikliği tamamlamak için biraz fazla miktar maden konur.
Çok miktarda alaşım elde etmek için reverber fırınlarında ergitilerek yapılır
Alaşımların Özellikleri
• Alaşımlar, yoğun olup maden parlaklığında, ısı ve elektriği iletirler. Bazıları beyazdır. Fakat bakır ve altın gibi renkli madenler yeteri miktarda bulunursa alaşımlar renklidir.
• Genel olarak alaşımlar, kendini teşkil eden maddelerden daha sert, fakat daha az levha haline gelebilir ve dayanıklıdırlar. Çok fazla levha ve yaprak haline gelebilen altın, antimon veya kurşun ile karıştırıldığı zaman sert ve kırılabilir.
• Bakırda, kalayla birleştiği zaman levha haline gelebilme özeliğini kaybeder.
• Alaşımlarda her iki metal, hem katı hem de sıvı halinde birbiri içerisinde ergimiştir.
• Metaller birbiri içerisinde erimezler. Bu takdirde alelade bir karışım meydana gelmiştir. Bu alaşım mikroskop altında iki çeşit kristal gösterir. Kurşun-Antimon alaşımı gibi.
• Alaşım kristali, her iki atom sayıları oranında ihtiva eder. Sodyum malgaması, Bakır-Çinko alaşımı, Alüminyum-Bakır alaşımı, Demir- Karbon alaşımı gibi. Fakat bu şekildeki alaşımlar teknik bakımdan kullanılmaya elverişli değildir. Çünkü bunlar çok kırılıcıdır.
• Alaşımlar genellikle kendilerini meydana getiren metallerden daha az aktiftirler. Örneğin, sodyum malgaması suyu daha yavaş ayrıştırır. Halbuki sodyum suya çok kuvvetli etki yapar.
Alaşımlar: Yapılarına giren az eriyebilen madenlerden daha fazla ve daha kolaylıkla eriyebilir. Bir kısmı bu madenlerden en ziyade eriyebilen madenin erime derecesinden daha aşağı bir derecede erir. Mesele kurşun 3350C, bizmut 2640C, kalay 2280C eridiği halde Bi8, Pb5, Sn3 kısımlardan ibaret olan alaşım 94,50C de erir.(Darcet) darse alaşımı.
Bakır ve kalay alaşımı zamanla dayanıklılığını kaybeder. Bakır birçok alaşımların yapısına girer. Kıymetli madenlerden gümüş ve altına sertlik verir. Parlaklık ve renklerini bozmadan, inceliklerini korur.


Kimyasal Özellikleri
• Uçabilen bir madeni bulunan alaşımları ısı analiz eder. Bundan altın ve gümüş elde etmekte faydalanılır.Altın veya gümüş tozu önce cıva ile karıştırılır.Güderiden süzülerek cıvanın fazlası çıkarılır ve sonra alaşım ısıtılarak uçabilen madde ayırt edilir. Alaşımlar, alaşımları teşkil eden maddelerden daha az oksitlenebilen ve asitlerden daha az etkilenebilen karışımlardır.
• Genel olarak oksijen, alaşımlar üzerine etki eder. Bu halde madenden biri bir asit oksidi, diğeri, bir baz oksidi yapar. İşte bunun içindir ki kalay ve kurşun, antimon ve potasyumdan ibaret alaşımlar alevle yanar. Bazı madenler kimyaca birleşmişler ve birtakım alaşımlar yapmışlardır.
• Mesela; (Sodyum cıva malgaması),(Bakır çinko),(Alüminyum bakır),(Demir karbon) bileşikleridir.Fakat bu alaşımların teknikte kullanılmaları elverişli değildir. Çabuk kırılabilirler. Bu alaşımlar belirli oranlar kanununa göre teşekkül etmişlerdir.
• Alaşımların mikroskopla incelenmelerine gelince; bir alaşımın parlak yüzeyi üstüne asitler veya bazı kimyasal ayıraçlar dökülürse alaşımda muhtelif renkler görülür. Etkimeler birbirinden farklıdır. Madenin cinsine göre çeşitli irili ufaklı çukurlar meydana gelir eski şekliyle karşılaştırılır. Mikroskopta incelenir ve fotoğrafı alınır.

Önemli Alaşımları Bulunan Elementler

Bakır (Cu)
Bakır, önemli alaşımların çoğunun bileşimine girer. Değerli madenlerle karışarak , onlara, renk ve parlaklıklarını bozmaksızın sertlik ve ince kısımlarını bile koruma özelliği verir.
Bronzlar (tunçlar); Bakır, kalay ile çok önemli olan tunçları teşkil eder. Topların tuncu dayanıklılık bakımından önemlidir. Çanların tuncu, top tuncuna göre kalayın daha çok oranda bulunduğu tunçtur. Bu tunç kırılabilir, fakat çok tınlar.
Bakır alüminyum ile çok sert bir tunç meydana getirir. Silisli ve fosforlu tunçlar da vardır.
Bakır, çinko ile pirinci oluşturur. Çinko ve nikel ile de mayekor (taklit gümüşü) yapar.
Çinko (Zn)
Çinko, daima alaşımları halinde kullanılır. En önemli alaşımları pirinç, bronz ve beyaz metaldir. Pirinç; çinko ve bakır alaşımı olup, alaşımda bu iki metalin oranları çok değişiktir. Fakat en çok kullanılan tipinde bakır %60, çinko %40 oranında bulunur. Bronz; Bakır ve kalay alaşımı olup, bir miktar çinko ilave edilir. Beyaz metal; çinko bakır,alüminyum ve magnezyum metalleri karışımından ibaret bir alaşımdır. Son zamanlarda, otomobil endüstrisinde karbüratör, yakıt pompası, radyatör, kapı kolları v.b. gibi parçaları yapmakta çok kullanılır.
Çinkonun ikinci derecede önemli bir alaşımı Alman gümüşüdür. (Yeni gümüş). Bileşimi; bakır, nikel ve çinko metallerinden ibarettir. Alaşımın gümüşle ilgisi olmamasına rağmen, gümüşe benzediği için bu isim verilmiştir.
Alüminyum
Alüminyum tunçları, ekonomi bakımından, elektrik fırınında 70 kg bakır ile 40 kg korenden veya boksitle kömür parçalarından oluşan karışım ısıtılarak yapılır; alümin Al2O3 indirgenir. Karbon monoksit çıkar ve %14 alüminyumu bulunan bir alaşım elde edilir. Bu alaşım yeter miktarda bakır ile beraber eritilirse, tunçtan daha çok dayanıklı alaşımlar elde edilir.
Demirli alüminyum; işlemde bakır yerine font konularak, %90 demir ve %10 alüminyumu bulunan demirli alüminyum (Ferro-Alüminium) elde edilir. Bu alaşım demir veya çeliği arıtmak için kullanılır. 10 kısım alüminyum ve 90 kısım bakırdan ibaret alaşımlar alüminyum tuncunu yapar; bu alaşım altın parlaklığını ve demirin sağlamlığını haizdir. Bu alaşım, 1 kg bakır ve 1 kg çinko ile beraber tekrar edilirse adi pirinçten daha sağlam ve daha sert alüminyum pirinci meydana gelir. Alüminyum pirinci nikel ile beraber tekrar eritilirse, gayet dayanıklı ve kolaylıkla kalıba dökülebilir bir yeni alaşım meydana gelir. 10 kısım kalay ve 100 kısım alüminyumdan ibaret alaşım, alüminyumun renk ve bir dereceye kadar hafifliğini korur. Daha kolay ,işlenir. Alüminyumu lehimler.
Silimin: %86 alüminyum ve %14 silisyumdan ibarettir. Bunlardan başka duralüminyum, magnalyum ve elektron alaşımları da vardır.
Alüminyumun gümüş, altın ile olan alaşımları da ziynet yapmakta kullanılır.
Kurşun (Pb)
Kurşun alaşımlarını yapmada maksat, sert, sert olduğu kadar esnek ve kırılmaya karşı dayanıklı, erime noktaları düşük bir metal karışımı elde etmektir. Bunlar arasında en önemlileri;
Lehim; Erime noktası 182oC olan bu alaşım %40 kurşun, %60 kalaydan oluşur.
Kurşun-antimon alaşımı: Bileşimi: %13-25 kurşun, %75-87 antimondur. Çok sert olup kırılganlıkları biraz fazladır. Yüksek basınçlara dayanamazlar. Bu kötü özelliği ortadan kaldırmak için karışıma bir miktar kalay ilave edilir. Örnek; %73 kurşun, %15 antimon ve %12 kalaydan ibaret alaşımdan matbaa harfleri yapılır. Sert ve basınca dayanıklıdır.



En Önemli Alaşımlar
Şimdi burada bazı önemli alaşımlar incelenecektir.
Bakır alaşımları
Bakır + Kalay ---> Tunç
Bakır + Çinko ---> Pirinç
Bakır + Çinko + Nikel ---> Mayakor
Bakır + Çinko + Kalay ---> Teknik eserler tuncu
Bakır + Alüminyum ---> Fen aygıtlarında, deniz valfleri, pervaneler, dümenler.

Altın, gümüş ve altın, bakır alaşımları
Altın + Gümüş ---> Yeşil altın
Altın + Gümüş ---> Solmuş yaprak altını
Altın + Gümüş ---> Su yeşili altını
Altın + Gümüş + Bakır ---> Roz altını
Altın + Gümüş + Bakır ---> Sarı, çok beyaz, değerli İngiliz altını
Kurşun alaşımları
Kurşun + Kalay ---> Lehim
Kurşun + Arsenik ---> Saçma ve mermi
Kurşun + Antimon + Kalay ---> Matbaa harfleri
Demir alaşımları
Krom + Demir ---> Tel-silindir yatakları
Demir + Nikel ---> Fen aletleri
Demir + Nikel ---> Ampul teli
Demir + Molibden ---> Yüksek hızlı dökümde
Demir + Volfram ---> Parça dökümünde (tungsten çeliği)
Demirin fosforlu, karbonlu, silisyumlu, çelikleri de önemli alaşımlardandır.

Nikel alaşımları
Bakır + Nikel ---> Asit tankları (Monel Metal)
Nikel + Krom ---> Elektrik demiri ve elektrik ızgarası.

En Çok Bulunan Metal Adı Bileşim yüzdesi Bazı kullanış yeri
ALÜMİNYUM

Duralumin

Al-95, Cu-4, Mg-1

Uçak endüstrisinde

Mağnalyum

Al-90, Mg-10

Uçak ends.ve terazilerde

BİZMUT

Wood metali

Bi-50, Pb-25

Sn-12,5, Cd-12,5

Elektrik sigortalarında


Alüminyum

bronzu

Cu-90,Al-10

Fen aletlerinde


Çan metali

Cu-75,Sn-25

Çan imalinde

BAKIR

Pirinç

Cu-65,Zn-35

Elektrik malzemesi imalinde


Bronz

Cu-82, Sn-16, Zn-2

Madalya ve heykelde


Alman gümüşü

Cu-50 Ni-25 Zn25

Elektrik reostalarında


Top metali

Cu-90, Sn-10

Top imalinde


Nikel para

Cu-75, Ni-25

Para basmada

ALTIN

Altın para

Au-90, Cu-10

Altın para basmada


18 ayar altın

Au-75, Cu-25

Mücevhercilikte


Beyaz altın

Au-65, Ni-35

Mücevhercilikte


Krom çeliği

Fe-97, Gr-3

Silindir yatağı, tel


Sert demir

Fe-86, Si-14

Asit tankı


İnvar

Fe-64, Ni-36

Fen aletleri


Manganez çeliği

Fe-86, Mn-14

Kasa, dolap, taşkırıcı


Molibden çeliği

Fe-95, Mo-5

Yüksek hızlı dökümde

DEMİR

Nikel çeliği

Fe-94, Ni-6

Asma köprü yapmakta


Platinit

Fe-85, Ni-15

Ampul teli


Silisyum çeliği

Fe-97, Si, 3

Otomobil yayı


Krom çeliği

Fe-85, Si-3

Mutfak malzemesi


Tungsten çeliği

Fe-92, W-8

Parça dökümünde





KURŞUN

Saçma, mermi

Pb-99,5, As-0,5

Saçma ve mermi yapımı


Matbaa metali

Pb-82 Sb-15 Sn-3

Harf dökümünde

CIVA

Malgamalar

Hg+SnCu, Ag, Au

Metal elde etmek ve diş dolgusunda


Monelmetal

Ni-66, Cu-34, Fe-6
 

Erdem

Vip Üye
Vip Üye
Katılım
15 Nisan 2014
Mesajlar
1,629
Beğeni
3,255
Puanları
113
Alaşım:İki veya birkaç maddenin muhtelif oranlarda beraberce eritilerek meydana getirilen karışıma alaşım denir.
Alaşımda cıva bulunursa malgama adını alır. Cıva yalnız demir ve platin madenleriyle malgama yapmaz. Madenlerin çeşitli özellikleri vardır. Bazı madenler yumuşak yalnız başına kullanılamazlar. Altın ve gümüş gibi. Bazı madenler ise döküme elverişli değildirler. Bakır gibi, bazıları kolayca aşınabilirler. Bazıları dayanıklı veya dayanıksızdırlar. Bazıları yüksek ve bazıları da alçak sıcaklıkta ergirler. İşte madenlerin gösterdikleri bu çeşitli özelliklerden ötürü teknikte layıkıyla faydalanmak için ve daha elverişli olmalarını temin amacıyla alaşımlar yapıldı. Mesela bakır döküme elverişli olmadığından bakırı kalayla birlikte eriterek tunç ve çinko ile eriterek pirinç alaşımları yapıldı. Alaşımlar; kendisini meydana getiren madenlerin erime noktalarından daha aşağı derecede eridikleri için teknikte kullanılmaya elverişlidirler.


Alaşımların Elde Edilmesi
Alaşımlar: Birden fazla çeşitli maden parçaları eritilmek suretiyle elde edilir. Madenlerin oksitlenmelerine engel olmak için kömür tozu ile örtülür ve toprak bir pota içerisinde eritilir. Eğer madenlerden biri uçucu ise diğer maden erimekte iken diğeri ile karıştırılır. Uçmadan meydana gelecek eksikliği tamamlamak için biraz fazla miktar maden konur.
Çok miktarda alaşım elde etmek için reverber fırınlarında ergitilerek yapılır
Alaşımların Özellikleri
• Alaşımlar, yoğun olup maden parlaklığında, ısı ve elektriği iletirler. Bazıları beyazdır. Fakat bakır ve altın gibi renkli madenler yeteri miktarda bulunursa alaşımlar renklidir.
• Genel olarak alaşımlar, kendini teşkil eden maddelerden daha sert, fakat daha az levha haline gelebilir ve dayanıklıdırlar. Çok fazla levha ve yaprak haline gelebilen altın, antimon veya kurşun ile karıştırıldığı zaman sert ve kırılabilir.
• Bakırda, kalayla birleştiği zaman levha haline gelebilme özeliğini kaybeder.
• Alaşımlarda her iki metal, hem katı hem de sıvı halinde birbiri içerisinde ergimiştir.
• Metaller birbiri içerisinde erimezler. Bu takdirde alelade bir karışım meydana gelmiştir. Bu alaşım mikroskop altında iki çeşit kristal gösterir. Kurşun-Antimon alaşımı gibi.
• Alaşım kristali, her iki atom sayıları oranında ihtiva eder. Sodyum malgaması, Bakır-Çinko alaşımı, Alüminyum-Bakır alaşımı, Demir- Karbon alaşımı gibi. Fakat bu şekildeki alaşımlar teknik bakımdan kullanılmaya elverişli değildir. Çünkü bunlar çok kırılıcıdır.
• Alaşımlar genellikle kendilerini meydana getiren metallerden daha az aktiftirler. Örneğin, sodyum malgaması suyu daha yavaş ayrıştırır. Halbuki sodyum suya çok kuvvetli etki yapar.
Alaşımlar: Yapılarına giren az eriyebilen madenlerden daha fazla ve daha kolaylıkla eriyebilir. Bir kısmı bu madenlerden en ziyade eriyebilen madenin erime derecesinden daha aşağı bir derecede erir. Mesele kurşun 3350C, bizmut 2640C, kalay 2280C eridiği halde Bi8, Pb5, Sn3 kısımlardan ibaret olan alaşım 94,50C de erir.(Darcet) darse alaşımı.
Bakır ve kalay alaşımı zamanla dayanıklılığını kaybeder. Bakır birçok alaşımların yapısına girer. Kıymetli madenlerden gümüş ve altına sertlik verir. Parlaklık ve renklerini bozmadan, inceliklerini korur.


Kimyasal Özellikleri
• Uçabilen bir madeni bulunan alaşımları ısı analiz eder. Bundan altın ve gümüş elde etmekte faydalanılır.Altın veya gümüş tozu önce cıva ile karıştırılır.Güderiden süzülerek cıvanın fazlası çıkarılır ve sonra alaşım ısıtılarak uçabilen madde ayırt edilir. Alaşımlar, alaşımları teşkil eden maddelerden daha az oksitlenebilen ve asitlerden daha az etkilenebilen karışımlardır.
• Genel olarak oksijen, alaşımlar üzerine etki eder. Bu halde madenden biri bir asit oksidi, diğeri, bir baz oksidi yapar. İşte bunun içindir ki kalay ve kurşun, antimon ve potasyumdan ibaret alaşımlar alevle yanar. Bazı madenler kimyaca birleşmişler ve birtakım alaşımlar yapmışlardır.
• Mesela; (Sodyum cıva malgaması),(Bakır çinko),(Alüminyum bakır),(Demir karbon) bileşikleridir.Fakat bu alaşımların teknikte kullanılmaları elverişli değildir. Çabuk kırılabilirler. Bu alaşımlar belirli oranlar kanununa göre teşekkül etmişlerdir.
• Alaşımların mikroskopla incelenmelerine gelince; bir alaşımın parlak yüzeyi üstüne asitler veya bazı kimyasal ayıraçlar dökülürse alaşımda muhtelif renkler görülür. Etkimeler birbirinden farklıdır. Madenin cinsine göre çeşitli irili ufaklı çukurlar meydana gelir eski şekliyle karşılaştırılır. Mikroskopta incelenir ve fotoğrafı alınır.

Önemli Alaşımları Bulunan Elementler

Bakır (Cu)
Bakır, önemli alaşımların çoğunun bileşimine girer. Değerli madenlerle karışarak , onlara, renk ve parlaklıklarını bozmaksızın sertlik ve ince kısımlarını bile koruma özelliği verir.
Bronzlar (tunçlar); Bakır, kalay ile çok önemli olan tunçları teşkil eder. Topların tuncu dayanıklılık bakımından önemlidir. Çanların tuncu, top tuncuna göre kalayın daha çok oranda bulunduğu tunçtur. Bu tunç kırılabilir, fakat çok tınlar.
Bakır alüminyum ile çok sert bir tunç meydana getirir. Silisli ve fosforlu tunçlar da vardır.
Bakır, çinko ile pirinci oluşturur. Çinko ve nikel ile de mayekor (taklit gümüşü) yapar.
Çinko (Zn)
Çinko, daima alaşımları halinde kullanılır. En önemli alaşımları pirinç, bronz ve beyaz metaldir. Pirinç; çinko ve bakır alaşımı olup, alaşımda bu iki metalin oranları çok değişiktir. Fakat en çok kullanılan tipinde bakır %60, çinko %40 oranında bulunur. Bronz; Bakır ve kalay alaşımı olup, bir miktar çinko ilave edilir. Beyaz metal; çinko bakır,alüminyum ve magnezyum metalleri karışımından ibaret bir alaşımdır. Son zamanlarda, otomobil endüstrisinde karbüratör, yakıt pompası, radyatör, kapı kolları v.b. gibi parçaları yapmakta çok kullanılır.
Çinkonun ikinci derecede önemli bir alaşımı Alman gümüşüdür. (Yeni gümüş). Bileşimi; bakır, nikel ve çinko metallerinden ibarettir. Alaşımın gümüşle ilgisi olmamasına rağmen, gümüşe benzediği için bu isim verilmiştir.
Alüminyum
Alüminyum tunçları, ekonomi bakımından, elektrik fırınında 70 kg bakır ile 40 kg korenden veya boksitle kömür parçalarından oluşan karışım ısıtılarak yapılır; alümin Al2O3 indirgenir. Karbon monoksit çıkar ve %14 alüminyumu bulunan bir alaşım elde edilir. Bu alaşım yeter miktarda bakır ile beraber eritilirse, tunçtan daha çok dayanıklı alaşımlar elde edilir.
Demirli alüminyum; işlemde bakır yerine font konularak, %90 demir ve %10 alüminyumu bulunan demirli alüminyum (Ferro-Alüminium) elde edilir. Bu alaşım demir veya çeliği arıtmak için kullanılır. 10 kısım alüminyum ve 90 kısım bakırdan ibaret alaşımlar alüminyum tuncunu yapar; bu alaşım altın parlaklığını ve demirin sağlamlığını haizdir. Bu alaşım, 1 kg bakır ve 1 kg çinko ile beraber tekrar edilirse adi pirinçten daha sağlam ve daha sert alüminyum pirinci meydana gelir. Alüminyum pirinci nikel ile beraber tekrar eritilirse, gayet dayanıklı ve kolaylıkla kalıba dökülebilir bir yeni alaşım meydana gelir. 10 kısım kalay ve 100 kısım alüminyumdan ibaret alaşım, alüminyumun renk ve bir dereceye kadar hafifliğini korur. Daha kolay ,işlenir. Alüminyumu lehimler.
Silimin: %86 alüminyum ve %14 silisyumdan ibarettir. Bunlardan başka duralüminyum, magnalyum ve elektron alaşımları da vardır.
Alüminyumun gümüş, altın ile olan alaşımları da ziynet yapmakta kullanılır.
Kurşun (Pb)
Kurşun alaşımlarını yapmada maksat, sert, sert olduğu kadar esnek ve kırılmaya karşı dayanıklı, erime noktaları düşük bir metal karışımı elde etmektir. Bunlar arasında en önemlileri;
Lehim; Erime noktası 182oC olan bu alaşım %40 kurşun, %60 kalaydan oluşur.
Kurşun-antimon alaşımı: Bileşimi: %13-25 kurşun, %75-87 antimondur. Çok sert olup kırılganlıkları biraz fazladır. Yüksek basınçlara dayanamazlar. Bu kötü özelliği ortadan kaldırmak için karışıma bir miktar kalay ilave edilir. Örnek; %73 kurşun, %15 antimon ve %12 kalaydan ibaret alaşımdan matbaa harfleri yapılır. Sert ve basınca dayanıklıdır.



En Önemli Alaşımlar
Şimdi burada bazı önemli alaşımlar incelenecektir.
Bakır alaşımları
Bakır + Kalay ---> Tunç
Bakır + Çinko ---> Pirinç
Bakır + Çinko + Nikel ---> Mayakor
Bakır + Çinko + Kalay ---> Teknik eserler tuncu
Bakır + Alüminyum ---> Fen aygıtlarında, deniz valfleri, pervaneler, dümenler.

Altın, gümüş ve altın, bakır alaşımları
Altın + Gümüş ---> Yeşil altın
Altın + Gümüş ---> Solmuş yaprak altını
Altın + Gümüş ---> Su yeşili altını
Altın + Gümüş + Bakır ---> Roz altını
Altın + Gümüş + Bakır ---> Sarı, çok beyaz, değerli İngiliz altını
Kurşun alaşımları
Kurşun + Kalay ---> Lehim
Kurşun + Arsenik ---> Saçma ve mermi
Kurşun + Antimon + Kalay ---> Matbaa harfleri
Demir alaşımları
Krom + Demir ---> Tel-silindir yatakları
Demir + Nikel ---> Fen aletleri
Demir + Nikel ---> Ampul teli
Demir + Molibden ---> Yüksek hızlı dökümde
Demir + Volfram ---> Parça dökümünde (tungsten çeliği)
Demirin fosforlu, karbonlu, silisyumlu, çelikleri de önemli alaşımlardandır.

Nikel alaşımları
Bakır + Nikel ---> Asit tankları (Monel Metal)
Nikel + Krom ---> Elektrik demiri ve elektrik ızgarası.

En Çok Bulunan Metal Adı Bileşim yüzdesi Bazı kullanış yeri
ALÜMİNYUM

Duralumin

Al-95, Cu-4, Mg-1

Uçak endüstrisinde

Mağnalyum

Al-90, Mg-10

Uçak ends.ve terazilerde

BİZMUT

Wood metali

Bi-50, Pb-25

Sn-12,5, Cd-12,5

Elektrik sigortalarında


Alüminyum

bronzu

Cu-90,Al-10

Fen aletlerinde


Çan metali

Cu-75,Sn-25

Çan imalinde

BAKIR

Pirinç

Cu-65,Zn-35

Elektrik malzemesi imalinde


Bronz

Cu-82, Sn-16, Zn-2

Madalya ve heykelde


Alman gümüşü

Cu-50 Ni-25 Zn25

Elektrik reostalarında


Top metali

Cu-90, Sn-10

Top imalinde


Nikel para

Cu-75, Ni-25

Para basmada

ALTIN

Altın para

Au-90, Cu-10

Altın para basmada


18 ayar altın

Au-75, Cu-25

Mücevhercilikte


Beyaz altın

Au-65, Ni-35

Mücevhercilikte


Krom çeliği

Fe-97, Gr-3

Silindir yatağı, tel


Sert demir

Fe-86, Si-14

Asit tankı


İnvar

Fe-64, Ni-36

Fen aletleri


Manganez çeliği

Fe-86, Mn-14

Kasa, dolap, taşkırıcı


Molibden çeliği

Fe-95, Mo-5

Yüksek hızlı dökümde

DEMİR

Nikel çeliği

Fe-94, Ni-6

Asma köprü yapmakta


Platinit

Fe-85, Ni-15

Ampul teli


Silisyum çeliği

Fe-97, Si, 3

Otomobil yayı


Krom çeliği

Fe-85, Si-3

Mutfak malzemesi


Tungsten çeliği

Fe-92, W-8

Parça dökümünde





KURŞUN

Saçma, mermi

Pb-99,5, As-0,5

Saçma ve mermi yapımı


Matbaa metali

Pb-82 Sb-15 Sn-3

Harf dökümünde

CIVA

Malgamalar

Hg+SnCu, Ag, Au

Metal elde etmek ve diş dolgusunda


Monelmetal

Ni-66, Cu-34, Fe-6
Buradanda anlaşıldığı gibi Altına en yakın maden 'BAKIR' olduğundan birbirlerine karıştırıldığında da Altında ayar derecesini düşürmekte kullanılmaktadır.Altın işleyicilerinin değişilmez madenidir Bakır
 

denizliden20

Kullanıcı
Katılım
20 Haziran 2014
Mesajlar
581
Beğeni
1,926
Puanları
93
AYAN ustad cevap vermiş bizde eyvallah demişiz evt KURSUN altına en yakın maden
Ustam iyi güzel hoşda neye göre kurşun diyosun.? Kütlesel ağırlık dersen kurşun altından ağır,moleküler bazda baksan birbiriyle hiç alakası yok,keza görünüm babındada.makinelerle baktığımızda frakans tepkisi ikiside ayrı ayrı.Kurşunu elemine ettiğinizde altına sinyal alabiliyoruz veya tersi.Belki bazı metallere karşı yakınlık ,uyuşum,benzer tepkiler verebilir,her elementin özgün ağırlığı kendine has olduğu gibi bazı metallerlede akraba olabilir:) ona bi şey diyemem ama kurşun biraz uzak akraba gibi geldi bana.Benim makine.veya çubuk ile yaptığım tecrübelerde hangi metali eledimse altını yine eleyemedim.Hepsinin tepkisi kendine özgü idi.Ama ne zamanki şu kola açma kapağını eledim, altında onunla birlikte elendi gitti.Yani birini yok ettiğinizde diğeride otomatik yok oluyor.Ruh ikizi gibi biri varsa diğeride var yoksa yok.Adeta ikiside aynı tek şey.Nedendir tam bilemiyorum,şüphelerim varda emin değilim.Diğer bir konu ise topraktaki mineraller.Tıpatıp altını taklit ediyor,aynı frekansta titreşiyor.Her değerlinin bi örtüsü olur biliyoruzda ,altın denen değerlininde örtüsü olduğunu keşfediyoruz.Gerçi hiçde değerli değil,demir neyse altında odur amma biz ona değerli ,kıymetlimisssss dedikçe oda bizim kıymetlimisssss olmaya devam edecek.Tüm bunlar ise Rabbimin güzel tuzaklarındandır vesselam.
AYAN ustad cevap vermiş bizde eyvallah demişiz evt KURSUN altına en yakın maden
ayan ve asi ustam ne derse doğrudur diyecemm:Damma çubuklarım öle demiyor.ben bana kurşunla altının benzerliği sadece ağırlık ve yumaşaklık bakımından bir birine yakın geliyor.o günden beri kurşunları çubuk tutuyorum çubuklarım sadece ööööyle düşünüyor.acaba bile demiyor.benim aklım almadı.amma ustalarım diyorsa doğrudur.:D
 

AYAN

Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2012
Mesajlar
121
Beğeni
273
Puanları
63
ayan ve asi ustam ne derse doğrudur diyecemm:Damma çubuklarım öle demiyor.ben bana kurşunla altının benzerliği sadece ağırlık ve yumaşaklık bakımından bir birine yakın geliyor.o günden beri kurşunları çubuk tutuyorum çubuklarım sadece ööööyle düşünüyor.acaba bile demiyor.benim aklım almadı.amma ustalarım diyorsa doğrudur.:D

usta,elimizdeki çubuklar bir çeşit alıcı anten gibi oluyor enerjisini de bizden alıyor bir şekilde de yönleniyor, tabiki burda çubuk cinside çok önemli insandaki enerjide, konsantre ve tecrübe, dünyada iki kutuplu dolayısıyla metallerde de kutuplan ma oluyor ve ayrı kutuplar biri birini çeker, aynı kutuplar tersi oluyor veya nötr duruma düşüyor,burdan seninde söylediğine göre durum aynı METİN ustamın pirinç çubuk için söylediği gibi ortaya çıkıyor ve sende kanıtlamış oluyorsun, sendeki sanırım pirinç çubuktu ve bu pirinçlerin özelliği böyleymiş diyebilirmiyiz veya kişiye göre de değişebilirmi, deneyip yazdığın için ayrıca teşekkür ederim.
 

AYAN

Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2012
Mesajlar
121
Beğeni
273
Puanları
63
Arkadaşlar benim bir iddam veya şu şöyle,bu böyle diye kesin bir düşüncem yok, herkes kendine göre veya edindiği bilgiye göre veya tecrübesine göre inandığını ve fikrini söyler bende bu şekilde yazmaya çalıştım, sağolsun AVCI ustam konuyu açtı, bende biraz da metellerin özellikleri hakkında geçmişte yapılmış araştırmaların, çalışmaların bilgilerinden alıntılar yaptım, arkadaşlara cevap olarak değil de de....lerin paslı tenekeye altın dediklerini çoğumuz biliyoruz sanırım, neyse lafı fazla uzatmadan, sonuçta bütün ustalara tekrar teşekkür ederim.
 

xenon

Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2013
Mesajlar
594
Beğeni
1,618
Puanları
93
Konum
ANKARA

METAL FREQUENCIES METAL FREKANSLAR

Arsenic 30400
Aluminum 31900
Beryllium 32700
Vanadium 32800
Titanium 35300
Thallium 36600
Palladium 37700
Lead 38000
Chromium VI 39200
Silver 43300
Mercury 43700
Magnesium 45300
Gallium 45400
Manganese 45700
Tungsten 47500
Lithium 47900
Indium 48300
Tantalum 48900
Rubidium 49200
Molybdenum 49800
Nickel 55200
Zinc 56200
Cobalt 56300
Iridium 57000
Cadmium 57300
Copper 58600
Gold 59000
Osmium 59200
Platinum 59300
Tin 59700
 
Son düzenleme:

Warning

Kullanıcı
Katılım
17 Eylül 2014
Mesajlar
1,552
Beğeni
5,247
Puanları
113
Yaş
41
Konum
istanbul

METAL FREQUENCIES METAL FREKANSLAR

Arsenic 30400
Aluminum 31900
Beryllium 32700
Vanadium 32800
Titanium 35300
Thallium 36600
Palladium 37700
Lead 38000
Chromium VI 39200
Silver 43300
Mercury 43700
Magnesium 45300
Gallium 45400
Manganese 45700
Tungsten 47500
Lithium 47900
Indium 48300
Tantalum 48900
Rubidium 49200
Molybdenum 49800
Nickel 55200
Zinc 56200
Cobalt 56300
Iridium 57000
Cadmium 57300
Copper 58600
Gold 59000
Osmium 59200
Platinum 59300
Tin 59700

(Copper) yani bakır oldukça yakınmış Üstadım frekans olarak yani anladığımız dilde diamanyetik olarak altın,bakır oldukça birbirine frekans olarakta yakın su,cıva vs diamanyetik lakin paşam bişey eklemek isterim bakır tel oldukça etkileyici sonuç veriyor neodyum mıknatıslar ile nedeni ise demeden neodyum mıknatıs Uç kısımdan 2 cm geriye olmak üzere 4 adet 1 er Cm arayla kutupları bildiriyorum +- -+ altın eklenecek +- -+ olmak üzere yerleştirilecek neodyum mıknatıs yerleştirilmesinin amacı ise diamanyetik dalgaların gücü düşük olduğu üzere güçlü çekim alabilme ve doğal kaynak suyunu bertaraf etmekte Olduğunu okuduğum ve bilgilendiğim konu yardımcı olabildiysem ne mutlu bana


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

walkman

Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2013
Mesajlar
597
Beğeni
1,455
Puanları
93
Arkadaşlar benim bir iddam veya şu şöyle,bu böyle diye kesin bir düşüncem yok, herkes kendine göre veya edindiği bilgiye göre veya tecrübesine göre inandığını ve fikrini söyler bende bu şekilde yazmaya çalıştım, sağolsun AVCI ustam konuyu açtı, bende biraz da metellerin özellikleri hakkında geçmişte yapılmış araştırmaların, çalışmaların bilgilerinden alıntılar yaptım, arkadaşlara cevap olarak değil de de....lerin paslı tenekeye altın dediklerini çoğumuz biliyoruz sanırım, neyse lafı fazla uzatmadan, sonuçta bütün ustalara tekrar teşekkür ederim.

AYAN ustam, de.....lerin hepsi paslı tenekeye altın demezler öncelikle bu konudaki genel yanlış algıyı düzeltmek isterim. Konunun yeri burası değil ancak m a k i n a l a r ı n çeşitleri açısından bazıları dediğiniz gibi toprak altındaki paslı demir türevlerine değerli uyarısı yapmaktadır.

Konuya dahil olmak adına iletkenlik acısından altın bildiğimiz gibi dünyada en iyi iletken altındır. Sıralamaya gidecek olursak gümüş, bakır vs. sıralaması yapabiliriz. İletkenlik açısından incelendiğinde altına en yakın metal gümüştür.
 
Üst Alt