yeleli aslan | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

yeleli aslan

ASİAVCI

Kullanıcı
Cevap: yeleli aslan

xvisitor öğretilerin için teşekkürler,ben usta değilim kardeş öğreniyorum bilgileri sınıyorum ama sana tavsiyem benle yarışma, ASİAVCI senle bir iki diyaloğumuz olmuştu geçmiş yıllarda define muhtardan etkilenmişsin zira sen agresif değildin böyle, ben bilgi vermedim ki ben bir yarışma içinde değilim ihtiyacım yok, benim bu resimleri yerinde görmüşlüğüm yok ki tek resim ile olmaz diyorsunuz, siteye ne güzel işaretler geldi diye sevinmeniz gerekmezmi, ne sandınız bilgi öyle kolaymı elde ediliyormuş, biraz yapıcı olun ben çok uğraştım çok gezdim çok dinledim hala dinliyorum ve geziyorum niye bu hiddetiniz, masa başında öğrenilmez bu işler ve ben alçak gönüllü ve öğrenme hevesinde olan bir katlımcıyım, bir resim attık hadi ustalar bu resimler ne ifade ediyor dedik kıyametmi koptu, valla bilmiyoruz demek sizi çokmu incitir arkadaşlar yapmayın bu kibir ve gurur sizi bir yere taşımaz, yapıcı olmanızda yarar var, en çok define ****daki adminler gibi aforoz edersiniz ustalığınız inciniyorsa, saygılar

ben yaşca senden büyüğüm yani kardeşin deyil abinim benim karakterimi bu ve diğer sitelerde tanıyan bilen bilir bunu tartışmam tartışmasınıda yaptırmam arazide benden cok gezdiğini söyleyecek cok az adam vardır bunuda bilmeni isterim benden 25 yaş küçük bu işe gönül vermiş insanları yanımda götürüyorumki bişeyler öğreneyim bilgi alayım diye sen bunun cözümünü sular seller gibi biliyorsun ve bu tek resim eline geliyor ve sen hala masa başında oturuyorsan asil masa başında yazan sen olmalısın diye düşünüyorum sen bunları konu olarak actığında sana ban atılmamasını belki bildiği cok şey vardır yanlış başlangıç yapmıştır bekleyelim diyen yine ben olmuşumdur o acıdan madem zihin cimlastiği yapacağız at işareti cözümünü kare kare anlatkı bizlerde helal olsun diyelim ama ben böyle öğrendim böyledir dersen sana kargalarda güler muhtar olayına gelince bu siteye gönül vermiş her arkadaşım buranın muhtarıdır buraya zarar verecek her yazının her görselin her kişinin başında bekleyen bir kılıç gibi işallah kendinize ceki düzen verirsinizde sizde bu kılıcı tutanlardan olursunuz.fazla uzamamı dileğiyle iyi forumlar diliyorum
KİM NE EDERSE KENDİNE EDER

bydark

Kullanıcı

degirmenci kardesim timurda semerkantta yaptıgı yapılarla ihtişamını görkemini tum dunyaya duyurmustur,elbette böyle işlemeler oymalar guzellestikce buyudukce o dönemlerinde ben ihtisamlı adamlarından biriydim demek istemelerinden dolayıdır,ben öyle işaretler buyudukce daha uzaklara göturuyor falan diyenlerden degilim yanlıs anlama senin bilgine saygı duyarım,benim bildigim en uzaga veren isaretler gözetleme taşları baskada bilgimde yok sende varsa paylasırsan sevinirim,gelelim o 30 metrelik kartala onunda bendeki bilgisi kartalda aslan gibi gucu simgeler o bölgenin hakimiyim anlamına gelir,saygılar

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

Acmış olduğunuz konuyu
İlk gördüğümde tek resim olduğu için
Hemen kapatmıştım
Bu gün bu kadar nasıl yorum almış dedim
Ve merak ettim hepsini okudum
Diyeceğim şu
İşaretlerin çözümü
Çevreyle bir bütündür
Karamandan gelen bir resimle
Maşallah ustalıgınızı göstermişsiniz
Bence Karamanın yeleli aslanını boş verelimde
Koyunuyla ilgilenelim
Bu koyunun kosu ne zaman çıkacak
Oruçlu olana biri bulaşırsa
Ona oruçlu olduğunu söylesin
Hadisi var
Değirmenci biz orucuz
Gardaşım bize bulaşma
Otuz yılda işaretin cevreyle
Bütün olduğunu öğrenememişsin
Hadi çözün diyon
Bizlerin amacı laf olsun torba dolsun değil
Üyelerimize doğru bilgiler vermektir
Tek resim uygulaması sana has bir şey değil
Bu yazdıklarım umarım sizin için bir şeyler ifade eder
Selametle...

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

aliveli malatyalı bende diyarbakırlıyım, medeniyetlerin beşiği nuh peygamberin diyarı, evet sana katılıyorum resimler araziyle bütünleşir ve bütünleşmelidir, şelaleli vadilerde ayı, domuz, balık, kaplumbağa, kirpi, vs yaylalarda at eyerleri, develer, aslanlar, tavşanlar vs hayvan füğürleri resmedilecek arazinin yapısı hangi hayvanın yaşam koşullarını içinde barındırıyorsa o fügürler betimlenmiş, siz hala toprak üstü resimlerle haşır neşir oluyorsunuz ben ise şelaleli sistemlerede kafa yoruyorum, geçen gün arkadaşlar çorum bölgesinde bir ulu kaya aynasında bazı resimler görmeye gittiler ne yazıkki insan fügürleri tahrip edilmiş sadece yılan resmi duruyordu, ve yılanın şeklini bana telefonda anlattılar bende onlara araziyi anlattım patikanın şeklinin yılanın resminde işlendiğini söyledim bu arkadaşlar yılanın şekline göre patikada iki km yol aldılar hiç bir envare kalmamış sadece yılanın beden diliyle anlattığı yolu teyit edebildiler, daha sonra ben çektikleri resimleri gördüm ve resimlerde para alınmış her hangi bir kazı yok ama bulmamız gereken noktalardaki kaba işaretler yola bakım yapanların gazabına uğramış yıllar içinde, yani demek istediğim bir yılan iki km bir deve daha uzaktaki son hedefe üç beş km mesafe atabilir, ama normali 700 ila 1000 metredir, bir domuz bulunduğu yerden dere boyunca yukarı kilometrelerce uğrak yerlerine uğraya uğraya gidebilir bu mesafeler arazinin yapısına göre belirlenmiştir, domuz da tek başına dokuz on kodlama yapabilir, bu resmi buraya resmedenin maddi gücüyle ilgilidir, bu gün holding sahiplerinin on bankada hesabı vede yurtdışındada ayrı bankalarda hesaplarının bulunmasıyla aynı sistemdir, saygılar

impossibleman

Kullanıcı

impssible friend that snake means she has a walk way next to her picture and that walk got seven corners during the way on the second corner you will se her real grave.

Demek 7 tane mezar değilde yolun üzerinde 2. kıvrımında asıl mezarı var. Peki bu ikinci boğumdaki yuvarlak kabartmanın yönü yandaki yığmaya bakıyor. İşte biz burda şaşırıp kalıyoruz. Bana göre iki yığmanın ikiside mezar. ama 2 katlı mezar. Üstten kılıcı alan adam altını açamadı. Nerden bu sonuca vardım sizce. İncelemem sonucu Sedirin horosan olması ve diğer tarafların normal kaya olmasından. Yani sediri neden horosan yapsınki adam. Koca kayalığı oymuşda bir sedir mi çizememiş kafasında sonradan yapmak aklına gelmiş. Sedirin tamamı horosan. sadece bir kenarı değil. İlginç değilmi Değirmenci friend. Uzakta arayacağımız belki bir müjde olurdu ama kapalıdaki yılanın ne işi var patikayla.
Tamamen şahsi fikrim. Uzakta aratıyorlar nedense hep parayı.
Kanas ustama çeşmede 1 ana kuş ve 7 yavruyu andıran oyma gösterdim. Ustam 300 metre çevresinde ne var ne yok anlattı. Paraların yerlerini yani kolay olanlarını anlattı. Birde istanbula ve birçok rum ile çalışan işaretçilere sorduk. Adamlar 2 kilometre ötedeki fakir mezarlığına yönlendirdiler. Ne işim var fakir fukarayla. Mezar mı kazalım bu yaştan sonra. Neyse Ankaradan fikri bozuk bir hoca geldi. Meğerse 7 bölgede bu işareti ararmış ve 7 yavrulu olandan ekstra harita yada kitap çıkacağını söyledi. Ne varsa alın ama ben bir şey alacam dedi. Ne mi oldu. Götürdük yere. O para kaynıyor dediği yerden hiçbirşey yok diye geri döndük. 3 gün içinde işi başkasına verdi ve suyun aktığı ve düştüğü yerden sayılı bir para aldılar. Geç kaldık tabi kanas ustamla tanışmakta. Allah razı olsun Buradaki ustalarımız birşey saklamamıyorlar bizlerden. Bu hocayı sorduk soruşturduk aman uzak durun dediler ama iş işten geçti tabiki. Şimdi mahsen duruyor ama işaretler kayıp olduğu için onu bulamadılar şükür. Yılanıda sorduk aynen sizin dediğinizi diyorlar ne hikmetse. Biz gelelim 2 dakikada yolun kenarında para alacaz diye. Gaz değilde su yakıyor sanki bizim şahin arabası. Götür birde kazık ye. Artık kimseyi biryere götürmüyoruz gerek yok çünkü. Kurdun ensesi kalındır ya bizimkide o misal.
HAzır yazmışken bir hikaye anlatayımda neşemiz yerine gelsin.
30 yıllık defineciye bir Rum gelir. Derki sizin orda bir işaret varmış beni oraya götür de para duruyorsa alalım der. Arkadaş sevinçler alır ve götürür. Neyse yere gelince iki eski ağacın ortasında duru ve karnım acıktı şu getirdiğimiz haşlanmış yumurta ve soğanla karnımızı doyuralım der rum olan. Tamam der arkadaş. Yerler. Soğrayı kaldırmak ister arkadaş ama rum derki yumurta ve soğan kabuğu atılmaz günah der. Şuracığa gömeyim bari. Oturduğu yere gömer ve geri dönerler. Arkadaş belki para yeri söyler diye bişey demez. Kahveye geçer sonraki gün ama kafasını kurcalamaktadır. Ormanlık ağaçlık bölgede soğan kabuğu ve yumurtayı bir kenara atmanın neresi günah? Arkadaşına sorar böyle birşey var diye. Neyse arkadaşının kafa basmış tabi. Derki. "sen safmısın adam işaret bırakmış baksana. git oraya bak der. " bizimki koşar o yere. bakarki yer kazılmış. he he he..
Malı alan bağdata varmıştır sanırım. :)
Saygı ve sevgilerimle. Diyorsun ya kardeşim ben çok gezdim diye. Milletin 30 senede gezdiği işareti ben 1 senede gezdim. Şimdiki ustalardan öğrendiklerim olsa bağdata 10 sefer giderdim herhalde. Artık gitmiyorum gerçi. O yüzden rahatım. Karar aldım 10 tondan aşağısına kazma vurmuyorum :)

Yahu şu Defineci hikayeleri bitmez. Çoğundan farkımın yalan ve dalavereyle işim olmaz benim. Ama çoğu dost bildiğim insanlar gibi bu definecilerde para kokusu aldımı ne iman kalıyor nede din. Yiyemiyecekleri parayı neden isterler anlamıyorum. Başınızı ağrıttım. Kusuruma bakmayın. Saygılarımla.

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

impossible hunter ağzına sağlık, insan oğlu doğru yolu göstersen inanmaz rum veya ermeni değilsen, senin yılan çok güzel bir işaret de senin boyunu aşacak sistemle donatılı, o yılan hem dışarda hedefler veriyor hemde mağaranın içinde sedir varya o sedir işin kalaylı olduğunu şifreliyor, önemli olan kapalıda böyle işaretler bulmak, bu yılanın bahsettiği patika zirvede türbe yerine gidiyor yön batıdır, yılan derede köprüyü geçerek gelmiş köprünün olayı farklı, mağaranın kuzeyi bayır yukarıdır ve yukarda düzlükte eski kilise yeri olacak, kilisenin önünde çıkma su var, acaba bu mağaraya yedi basamaklamı çıkılıyor, ve mağaranın içinde sızma su varmı, burda bir tepede bir kale yeri olacak basamaklar uzundur aşağıda derede iki dere birleşiyor, başka kodlarıda var kafan karışmasın, yılanın işaretinde kafası önünde veya kuyruk tarafında parmak girecek delik varmıydı veya üçgen işareti, yılana karşı pozisyondaki yığma yılanın doğusunamı yoksa güneyinemi düşüyor. saygılar

impossibleman

Kullanıcı

Yanlış anlama olmasın diye atıyorum. Görüntüler videodan alma olduğu için parça parçadır. Gittik gördük yanlız gece olduğu için net fotolar ile dönemedik. üstte 2. resim yuvarlak kabartma ve 2. boğumda. alttaki son resimde yılanın başı ve dikkatli bakılırsa gözüde belli. Tabi epey eski olduğu için deforme olmuş biraz. Dediğiiniz parmak girecek deliği yada üçgeni farketmedim. Neyse hayırlısı artık dedim ya 10 tondan aşağısına bakmıyorum ben :)

SEVALİ

Kullanıcı

Konu sahibi Değirmenci ve diğer konuya yorum yapan arkadaşlarımızın affına sığınarak bir tane yeleli aslan diye düşündüğüm resim ekliyorum .

değirmenci

Yasaklı
Yasaklı

resimlerde yılan göremedim, anaitis senin resimdede aslan görünmüyor, şimdi arkadaşlar kabartma işaretler horosandan veya sert kayada yontularak işlenmişlerdir, bazıları rüzgara ve yağmura aşırı maruz kalan bölgelerde olduğundan yıpranırlar ama yine işçilik kendini belli eder, hele kapalıda bulunacak bir kabartma işaret görenleri korkutacak kadar canlı olmalıdır, benim siteye eklediğim resimlere dikkat edin insanoğlu zarar vermemiş olsa 10000 yıl doğa şartlarına mukavemet gösterecek görünümleri var ki her biri 2000 yıldan daha eskidir, ben 3500 yıllık işaret gördüm cap canlı duruyordu hitit betimlemesiydi, bir kartal bilirim yeri boyabattadır kırmak istemişler nasıl becermişlerse ayaklarını kırıp aşağı düşürmüşler kafası benim kafamdan büyüktür, yakınındaki bütün mahsenleri açılmamış duruyor ve birinci derecede sit alanı 10 sene önce saydım yedi aslan kabartması kartalın kayasında resmedilmişti, ilk defa çelik horosanı orda gördüm, 2100 yaşında bir fravun mezarı ceneviz medeniyeti, bu ülkemizin taşı toprağı altın ama mondoros ve yasalar yüzünden kimse sebeplenemiyor, amasrada kuş kayasına bir sene kafa yordum muzak mezarlarını bulmak için sonunda buldum ama hacı ağa işi, arkeoloğlarımız kuş kayası için kervan yolu dinlenme yeridir raporu vermişler, ne yapsın adamlar kodlama ve şifreleme tekniklerini arkeoloji derslerinde göremezlerki işte zaman içinde arazide biraz biraz kaza kaza öğreniyorlar, saygılar

impossibleman

Kullanıcı

resimlerde yılan göremedim, anaitis senin resimdede aslan görünmüyor, şimdi arkadaşlar kabartma işaretler horosandan veya sert kayada yontularak işlenmişlerdir, bazıları rüzgara ve yağmura aşırı maruz kalan bölgelerde olduğundan yıpranırlar ama yine işçilik kendini belli eder, hele kapalıda bulunacak bir kabartma işaret görenleri korkutacak kadar canlı olmalıdır, benim siteye eklediğim resimlere dikkat edin insanoğlu zarar vermemiş olsa 10000 yıl doğa şartlarına mukavemet gösterecek görünümleri var ki her biri 2000 yıldan daha eskidir, ben 3500 yıllık işaret gördüm cap canlı duruyordu hitit betimlemesiydi, bir kartal bilirim yeri boyabattadır kırmak istemişler nasıl becermişlerse ayaklarını kırıp aşağı düşürmüşler kafası benim kafamdan büyüktür, yakınındaki bütün mahsenleri açılmamış duruyor ve birinci derecede sit alanı 10 sene önce saydım yedi aslan kabartması kartalın kayasında resmedilmişti, ilk defa çelik horosanı orda gördüm, 2100 yaşında bir fravun mezarı ceneviz medeniyeti, bu ülkemizin taşı toprağı altın ama mondoros ve yasalar yüzünden kimse sebeplenemiyor, amasrada kuş kayasına bir sene kafa yordum muzak mezarlarını bulmak için sonunda buldum ama hacı ağa işi, arkeoloğlarımız kuş kayası için kervan yolu dinlenme yeridir raporu vermişler, ne yapsın adamlar kodlama ve şifreleme tekniklerini arkeoloji derslerinde göremezlerki işte zaman içinde arazide biraz biraz kaza kaza öğreniyorlar, saygılar

Yaşlılık işte. bizde yılan sandık görünce. :) Değirmenci kardeşim. Bu açılan yer sedirde ve yılan. Biri beni götür buraya dedide götürmedik. Şimdi oda aynen senin dediğini dedi. Bu sedirde İşlemedir diye. Ben gözümle gördüm. Dağlarda büyüdüm ben yılanı ilk defa görmüyorum. Sedir işlemesinin ne olduğunuda biliyoruz. Senin Krallar Puta taparken Heykel ve Taş yontmacılığına önem vermişlerdi ama bizim Krallara Hristiyanlık gelmiş o yüzden böyle ustaları varmış. Her medeniyetin kabiliyeti farklıdır belkide ne dersin. Buna işleme diyorlar ya. Kafa kısmı kocaman, Göz için kabartma yapmışlar, kuyruksa 30 cm ve incelerek gidiyor.

Üst Alt