Arama sonuçlarınız | Sayfa 5 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş ustam ucu üçgen gibi duran yere gömülü bir taş var bu taşta 4 ad .oyuk var ama derin değil birde bir oyma çizgi taşın dibine iniyordu önünü açtım bu çizgi tam taşın dibine kadar iniyordu yani toprakta gizli bu dediğim taştan sonrada üç ad dikil taş peş...
  2. I

    gümüş çubuklaın çekim verdiği nokta

    Cevap: gümüş çubuklaın çekim verdiği nokta ersan ustam emğin büyük hakını helal et. ustam bu doğal görünmlü haça benzeyen taşın 4m 5m altında 2x2 boşluk aldım. içindede metal sinyali aldım. gümüş çubuklar boşluğun üzerine gelince açılıyor dışardan boşluğu çekmiyor ama metali yaklaşık 20m den...
  3. I

    gümüş çubuklaın çekim verdiği nokta

    Cevap: gümüş çubuklaın çekim verdiği nokta muhterem ustam sağda çizdiğin yer boşluk veriyor sanki bir mağara girişi yalnız metal sinyali alamadım ayrıca haça benzeyen taşın 4.m 5m. aşağısında 2x2 boşluk aldım içindede metal tespiti yaptım haç dediğim doğal gürünümlü taşta da metal sinyali aldım...
  4. I

    gümüş çubuklaın çekim verdiği nokta

    Cevap: gümüş çubuklaın çekim verdiği nokta iki oyuk kırmızı alan içine aldığım taşın hemen solundaki taşta yer alıyor direk yerdeki taşa bakıyor buda çekim aldığım taşın yakın çekimi
  5. I

    gümüş çubuklaın çekim verdiği nokta

    ustalarım ersan ustanın tarif etiği gümüş çubuklarla araziye denemeye çıktım denemelerde olumlu sonuç aldım. bunun üzerine arazide biraz dolaştım çubuklar bir yerde nokta verdi nokta verdiği yeri resimle sizlerle paylaşmak bu konuda yorumlarınızı almak istedim
  6. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş ÇALKAYA ustam alanda çok dere var bu dereler yağmur yağdığında akarı olur başkada su yok burada yalnız bazen kar suyuda akar bu derelerde. alan genişçe düzlük doğu tarafı kademe kademe yükselir taki dağlarla birleşene kadar. bu arazide eski tarlalar...
  7. I

    maden tesbiti hakkında,

    Cevap: maden tesbiti hakkında, AYAN ustanın sorusuna bir ekleme yapmak istiyorum bir nokta tespiti yaparken tespit edilen noktadaki madenin derinliğini ölçmeden yüzey,demi yada derinde mi olduğu anlaşılır mı
  8. I

    dostumun riçası

    Cevap: dostumun riçası mezar konusunda size katılıyorum ustam hangi inançta olursa olsun mezarlara kesinlikle dokunulmamalı. atamızın babamızın mezarlarına nasıl saygıyı gösteriyorsak aynı şekilde başkalarının mezarlarına da saygı göstermeliyiz. buradaki yazıyı okuyabilen arkadaşlar varsa...
  9. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş ustam burayı arayan şahıs merdiveni bulduğunuzda bir yerinde sizi bir yıl idare edecek bir mal var demişti. ama taşa dokunmadım bile dediklerinizi aklımın bir köşesine not etim. emin ol ustam burada bir şeyler tespit edebilirsem ilk işim resmi baş vuru...
  10. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş ustam burada hiç yerleşim yeri yok en önemlisi öyle bir alan ki kimse orada bu işaretlerin olduğuna inanmaz alan göz alabildiğine geniş düz bir alan burada çok sayıda kuru dere var cok sayıda tarla var ama eskiden kalma mezarlık yok yada ben denk gelmedim
  11. I

    dostumun riçası

    değerli ustalarım bir dostum köyde evinin bahçesinde çalışma yaparken büyükçe şekili bir kayaya denk gelir elinde fotoğraf çekecek her hangi bir makina olmadığında mümkün mertebe taşın üzrine işlenmiş olan şekileri çizmeye çalışmış. benden ricada bulundu bunun üzerindeki yazının ve haçın anlamın...
  12. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş ikizceli ustam sanki araziyi görmüşsünde bana tarif ediyorsun dediklerinin aynısı var benim çumuklarım ikinci kademinin bitiminde tespit yapmıştım. dediğin gibi derenin sol tarafı yüksek sağ düşük sol tarafta dere üç kıvrım yapar kıvrımlar kademe kademe...
  13. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş ikizceli ustam resimlerin yetersiz olduğunu farkındayım elimde başkada resim yok bu resimleri de uzun zaman önce telefonumla çekmiştim arşivimde çıkardım da siteye koydum. konunu özünü gelirsek bu işaret bizim köyün arazisinde bizim köye yabancı biri...
  14. I

    Çubuklarla Tespit Ve Derinlik Ölçme;

    Cevap: çubuklarla tesbit ve derinlik ölçme; ersan ustam bu harddiski gümüş çubuklarla bir karışım yaparsak acaba nasıl bir sonuç elde ederiz bu konuda yorumun ne acaba. benim şahsi fikrim ortaya iyi bir çubuk çıacağıdır
  15. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş her halde ustalarımın ve arkadaşlarımın açtığım bu konu üzerine yapacakları yorumları yok galiba. yinede herkese saygılar
  16. I

    Çubuklarla Tespit Ve Derinlik Ölçme;

    Cevap: çubuklarla tesbit ve derinlik ölçme; ersan ustam dediğin bu harddisk çubukları gümüş çubuklar gibimi kulanılıyor? yani aramak istediğimiz metali nasıl belirliyor. aramak istediğimiz metali dilimizin altına mı alıyoruz yoksa direk çubuğamı temas etiriliyor. birde harddiskin hangi kısmı...
  17. I

    Çubuklarla Tespit Ve Derinlik Ölçme;

    Cevap: çubuklarla tesbit ve derinlik ölçme; :confused:kurtini arkadaşım akıl akıldan üstündür demişler büyüklerimiz. ben kendi adıma konuşayım eğerki bütün icatlar insanlara aitse iyisiyle kötüsüyle. o zaman her şey mümkündür. ersan ustam ikizceli cantar metin harbici ustalarım üşenmeden...
  18. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    Cevap: kuru dere içinde üç basamaklı taş buda son 4 taşın fotrafı önünde durduğum taş 4 adet oyuk var 2 si inçe bir çizgiyle bir birine bağlantılı. birde 2. taştaki işaret ve 7. taştaki işaretlerin yapıldığı yön güney 4. taştaki işaretin yapıldığı yön doğu tarfı merdivende doğu batı yönünde...
  19. I

    kuru dere içinde üç basamaklı taş

    ustalar kuru bir dere içinde belirli aralıklarla peşpeşe dikilmiş 7 ad taş var ilk taşta üç basamak var üş basamaklı taştan sonra yaklaşı 10m bu taş var üzerinde yatay bir Y var ve bir kaç oyma çizgiler var üçünçü taşın tam tepesinde 6cm uzunluğunda oyma bir çizgi ve küçük bir murç izi var...
  20. I

    bu kayada kapak olabilirmi

    Cevap: bu kayada kapak olabilirmi ersan ustam senin ikizceli ustamın cantar ustamın ve diğer ustalarımın verdiği değerli bilgiler doğrultusunda harek edecem bilesinki asla cubuklar olmadan bir yere çıkmam;)
Üst Alt